Kalorifer peteklerinde ısı verimliliği ve buna bağlı olarak yakıt tasarrufu yapmak artık ‘Petek Temizliği’ ile çok kolay. Petek temizliği için gerekli cihazı temin eden Genç Isı Sistemleri İşletmesi Sahibi Hasan Tezcan, 1, 1.5 saatlik süre içerisinde bir dairenin tüm peteklerini temizleyebiliyor.
Temizlenen petekte ısı verimliliği artıyor, yakıt tasarrufu sağlanıyor.
Genç Isı Sistemleri İşletmesi Sahibi Tesisat Ustası Hasan Tezcan, petek temizleme cihazı ile kalorifer peteklerine bağlantı yapıp pratik temizleme yaptıklarını söyledi.
Peteklerin altında zamanla tortu oluştuğunu belirten Tezcan, “Peteklerin altında oluşan tortu su girişini engelliyor ve ısınma sorunu yaşanıyor. Biz cihazımızla bu tortuyu temizliyoruz. Tortusu temizlenen peteklerde ısı verimliliği artıyor. Petekleri temizlenen dairelerde doğalgaz faturasının düştüğünü gözlemliyoruz. Isı verimliliği artınca kombilerde ısı ayarları düşürülebiliyor.
Biz kalorifer peteklerinde 3 yılda bir temizlik yapılmasını öneriyoruz. Bir daireyi 1, 1,5 saat gibi kısa sürede temizliyoruz. Bunun için özel kimyasalları kullanıyor. Bir daire için talep ettiğimiz temizlik tutarı sadece 150 TL” dedi.
Bu konuda halkın bilincinin arttığını belirten Hasan Tezcan, “bu işi herkes yapıyor.
Esnaf kaydı küreği ya da ustalığı olmayan herkes bu işi yapıyor. Bu işi yapmak için sadece cihaz almak yeterli değil. Bu iş tesisat ustalarının işidir” diye konuştu.
sengetli
17 Aralık 2019 Salı 08:43habere bak.hade ordan faturayı azaltıyomuş.nerde azaltıyo.bizde temizlettik.fatura hiç düştüğü veya azaldığı falan yok.
semsettin ulusan
16 Aralık 2019 Pazartesi 22:41Ispartali ben hasan ustayı burdurdan cağırdım 5 sene oldu hiç bir sıkıntı yaşamadım size tavsiye edebilirim güvenilir biri
NURİ ÖREN
16 Aralık 2019 Pazartesi 22:32Hasan usta dürüst ve iş ciddiyeti olan birisidir.Yaptığı işin arkasında duran yaklaşlık evimde 2.30 saat temizlik yaptı hiç bir sıkıntı yaşamadım.Herkese tavsiye ediyorum.
Çoşkun bülbül
16 Aralık 2019 Pazartesi 22:32Ben 3 sene önce yaptırdım çok memnun kaldım allah razı olsun genç ısıdan
GENÇ ISI SİSTEMLERİ
16 Aralık 2019 Pazartesi 22:26Kimyasal ile yapılan temizlik kombiyi bozmaz.Türkiye ve Avrupadaki bütün kombi servislerine sorun.Sentinel marka kimyasal kombi ve peteklere zarar vermismi.Internetten araştırma yapın kullandığımız kimyasalı.Ben bu isi helal yönden kimsenin malını zarar vererek yapmıyorum.LÜTFEN YORUM YAPARKEN ARAŞTIRARAK YAPIN.
Ispartali
16 Aralık 2019 Pazartesi 18:58Kimyasal ile yapılan bu temizlik kombiyi bozmakta ve boşuna kombiyi değiştirmeye sebep olmaktadır.Bundan 10 sene önce petek temizligimi vardı.Bunlar sonradan çıkan faydasız işler.petek içinden çıkan siyahlık ise peteğin çürümesini etkileyen hammadde.gerisi size kalmış.