Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi tarafından Pençe Kilit Şehitleri için basın açıklaması gerçekleştirildi.
Basın açıklamasına MHP İl Başkanı Önder Topçu, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, CHP Belediye Başkan Aday Adayı Atakan Yazgan ve CHP'li yöneticiler, MHP Belediye Başkanı Adayı Yusuf Ziya Günaydın, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından basın açıklaması gerçekleşti.
Açıklamayı yapan Başkan Savcı, terörü lanetleyerek; “Hiçbir insani ve ahlaki değeri olmayan 40 yıldır alçak ve kalleşçe saldırılarına devam eden PKK terör örgütü cani yüzünü son olarak Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 22-23 Aralık 2023 günü 12 kahramanımızı ve 12 Ocak 2024 günü 9 kahramanımızı şehit ederek göstermiştir. Bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Her karış toprağı şehit kanıyla sulanan vatanımızın başı sağ olsun. Bu topraklar ilelebet bize vatan olsun diye 21 yiğidimiz daha toprağa tohum diye düştü. 21 vatan evladı Şehadet şerbetini içti. 21 can, evlat, ana, ocak, kardeş, baba, 21 yiğit. Ateş düştüğü yeri değil, tüm Türkiye’yi yaktı. Eğer şehitlerimize bir vefa borcunuzun olduğunu düşünüyorsanız, unutmayın, unutturmayın, unutturmayalım. Eğer şehidimizin bir damla daha kanı, analarının bir damla daha gözyaşı akmasını istemiyorsanız önce TBMM içindeki terör örgütünü destekleyen soysuzları buradan çıkarın. Kendi siyasi ikbal ve gündelik siyasi çıkarlarınız için parti programlarında ve her söylemde devletin ülkesi ve milliyetiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik problemleri olduğu görülen terör örgütlerinin siyasi uzantılarının, mecliste bulunmasına kayıtsız kalınması hatta iş birliği yapılması, bu partilerin iplerini elinde bulunduran terör örgütlerine uluslararası zeminde meşruiyet kazandırarak, emperyalist güçlerin ve devletlerin kendi emelleri için kullandıkları birer aparat haline geldiklerini unutmayınız. Diyarbakır Emniyet Müdürünü şehit eden terörist, Diyarbakır Bismil ilçesinde belediye başkanı aday adayı oluştur. Terörün neden bitmediğini, bitirilemeyeceğini en iyi açıklayan haberdir. Baş tutanın, başı kesilmedikçe bu terör bitmez. Bebek katili Abdullah Öcalan idam edilmedikçe bu terör bitmez. Teröristlerin ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarına el koymadıkça bu terör bitmez. Teröristlerin ve birinci derece yakınlarının tüm işletme ruhsatları iptal edilmedikçe bu terör bitmez. Terörist, terörist sempatizanlarını ülkeye girişleri ve tatil yapmaları engellenmedikçe bu terör bitmez. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kast edenlerin ömür boyu siyaset yapmasına engel olunmaz ve tüm mal varlıklarına el konulmazsa bu terör bitmez. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde terör uzantısı partilerin katılmasına izin verilirse bu terör bitmez. Kısaca ve özetle aynı hatalar yapılmaya devam edildiği sürece bu terör bitmez” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için dualar edildi.
Hüseyin
16 Ocak 2024 Salı 21:13Adam pkklı diye doktor luktan atılıyor ebelikten atılıyor pkklı diye khk ile milletvekili seçiliyor pkkdan cezaevinde milletvekili seçiliyor. Hakimi öldürmüş 9 sene cezaevinde kalmış çıkmış milletvekili seçiliyor. Dünyada böyle geri kalmış bir kanunu olan yer yoktur.
Vatandaş
16 Ocak 2024 Salı 18:38Şehitleri anmaya mı çıktınız, şehitler üzerinden siyaset yapmaya mı? "ben görevde olduğum sürece inşaallah şehitler tepesi boş kalmayacak" deyince alkışlıyordunuz birilerini?
VATANDAŞ
16 Ocak 2024 Salı 16:09Çadır mahkeme, Habur rezaleti, Lahmacun ziyafeti, derken buralara gelindi, lakin Sizler bizim baştacımızsınız demekle baştacı olmuyorlar haklar ödenmiyor. Bakın bu mitnge gelenler arasında protezini ödeyemeyip değiştiremeyenler var, işe girip tayin olamayıp ailesi paramparça olanlar var evlatları asgari ücretle iş bulamayanlar var Tv lerde algı yayınlar yapıyorsunuz, şunu yaptık bunu yaptık Şehit anne babası 6,500 alanlar var ne dediler mitinge gelenler VATAN sağolsun bu insanları görün lütf
Hüseyin
16 Ocak 2024 Salı 15:59Bugün sayın dışişleri bakanını dinle dim. Abd teröre destek veriyor diyor. Oeki Türkiye abd bu konuda ne gibi yaptırım yaptı bana onu anlat. Bizleri oyalama herkes şehitlerimizi unuttu. Açılışlar başladı. Parti propagandası şarkılı türkülü yakında başlar. Cumhur ittifakından birtane milletvekili çıkson idam için önerge versin hadi bakalım
Hüseyin
16 Ocak 2024 Salı 15:49Siyaset için yapmayacakları yok. İnanın. Sırf oy için yapmayacaklarıda yok. Bütün partiler aynı yeminle vallahi bıktık artık hepinizden bir gidin artık hayatımız siyaset olmuş seçim olmuş oy olmuş partiye üye olmuş başka hiçbir şey yok memleket bitmiş haberimiz yok. Tbmm çatısı altında pkk propagandası nı yapıyorlar ama kimseden ses yok.
HÜDAPAR Hizbullah'ın Siyasi Kanadıdır
16 Ocak 2024 Salı 14:40HÜDA-PAR' ın ittifak ortaklarının tamda yüzüne karşı, içimizden geçenlere tercüman olduğun için minnettarım Sayın Başkanım. Terörün her türlüsüne lanet olsun. Terör sevici, terörden beslenen, terörle kol kola olan her kim var ise Rabbim Bin Belasını versin. Rahmetli BAŞBUĞ TÜRKEŞ 'inde söylediği gibi, Mevzu Vatansa Hepimiz Ölelim, Mevzu Makamsa Hepiniz Ölün ....
yalvaçlı
16 Ocak 2024 Salı 14:18bu akp bu mhp den bir şey olmaz mhp zaten bitti ülkücülüğü de bitirdi suriye sınırındaki mayınları niye temizlediler kalsaydı şuanda bir tane suriyeli giremezdi bunlardan siyasetçi olursa
Afşar
16 Ocak 2024 Salı 14:02Çok Doğru söylemiş, aynen katılıyorum