Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yazın kavurucu sıcağında, kışın dondurucu soğuğunda, yağmurda, çamurda sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların gıda, giyim ve daha birçok ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir gayretle çalışan pazarcı esnafıyla bir araya geldi. Meslek Oda başkanlarının da yer aldığı buluşmada Başkan Başdeğirmen, pazarcı esnafı için yeni uygulamaya konulan barkodlu kimlik kartının dağıtımını yaptı.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki dönemde olduğu gibi yeni dönemde de esnaf buluşmalarıyla esnafın talep ve önerilerini dinlemeye devam ediyor. Bu kapsamda pazarcı esnafıyla bir araya gelen Başkan Başdeğirmen, esnafın tek tek talep ve önerilerini dinledi, yapılması gerekenlerle ilgili daire müdürlerine talimat verdi. Buluşmaya Manavlar ve Sebzeciler Odası Başkanı Hasan Demir, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, Halıcılar, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar ve Kilimciler Odası Başkanı Mehmet Dolaksız, Terziler ve Yorgancılar Odası Başkanı Fehmi Demirsöken, Lokantacılar, Fırıncılar ve Pastacılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Maden-İş Başkanı Ahmet Gıcır, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri de katıldı.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarının amacının sohbet ortamında daha iyi hizmeti sunabilmek olduğunu belirtti. Pazarcı esnafının zor şartlarda çalıştığının farkında olduğunu ifade eden Başkan Başdeğirmen, pazarcıların yazın kavurucu sıcağında, kışın dondurucu soğuğunda, yağmurda, çamurda sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların gıda, giyim ve daha birçok ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir gayretle çalıştığını söyledi. 7 odanın pazarcı esnafına hizmet ettiğine değinen Başkan Başdeğirmen, “Şehrimizde kurulan 18 pazarın varsa problemlerini çözmek için mücadele ediyoruz. Sizin kurduğunuz tezgahın sabitlenmesiyle, getirdiğiniz ürünün sağlıklı bir şekilde tezgaha koyabilmeniz, pazarı kaldırdıktan sonra o bölgenin tertemiz bir şekilde o mahalledeki vatandaşlarımıza tekrar bırakılması için bizler de sabah sizinle mesaiye başlıyoruz, siz gittikten sonra biz halen pazarlarda oluyoruz. Her pazarı en az 14 araç 24 personelle temizliyoruz. Sizlere çok teşekkür ediyorum, 1000’e yakın esnafımız ürünleri en iyi şekilde alıp, getirip vatandaşımıza sunuyor. Antalya’ya gidiyorsunuz ya da en iyisi neredeyse onu bulup getiriyorsunuz. Vatandaş olarak bizler için güzel bir hizmet, sizlerden Allah razı olsun. Gıda, meyve ve sebze ürünlerinin yanında her türlü ürünü ayağımıza getiriyorsunuz. Bundan çok memnunuz. Bu memnuniyetimizi sizlerle paylaşmak, memnuniyetimizin devam edebilmesi ve daha iyiyi bulabilmek için başkan yardımcıları ve daire müdürlerimizle buradayız” dedi.
Meslek oda başkanlarıyla sürekli istişare halinde olduklarına değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Oda başkanlarıyla bize iletemediğiniz durumlar olabilir. Burası her konuyu dile getirebileceğiniz bir yer. Bizden rahatsızlık varsa net olarak söyleyebilirsiniz. Allah’ın izniyle biz sizi hiçbir şekilde zor durumda bırakmayız” ifadelerinde bulundu.
Buluşmanın amaçlarından birisinin de pazarcı esnafı için yeni uygulamaya konulan barkodlu kimlik kartları olduğunu söyleyen Başkan Başdeğirmen, her bir pazarcı esnafına bu kimlikleri dağıtacaklarını söyledi. Kartların içerisine esnafın tüm bilgilerinin yer aldığını kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Kaç metrekare tezgahın var o kimlik içerisinde yer alıyor. Yerin nerede, adın, soyadın, kaç yıldır bu işi yapıyorsun hangi meslek odasına bağlısın bu bilgiler de kart içerisinde yer alıyor. Bundan sonra zabıta geldiği zaman yerinizi ölçmeyecek çünkü kartta yazılı” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in konuşmasının ardından talep ve önerilerini dile getirmek isteyen esnaf, tek tek söz aldı. Bir esnaf büyük marketlerin şubelerinin kaldırımlara sebze ve meyve koyduğunu, vatandaşların kaldırımlardan geçerken zorlandığını söyleyerek, pazaryerlerinde sabah erken saatlerde park halindeki otomobillerin kendileri için problem oluşturduğunu belirtti. Başkan Başdeğirmen, “Marketler 60 santimetreye kadar ürün koyabilir ama sonrası için koyamaz. Pazaryerlerindeki araçların kaldırılması için bir gün önce pankart asalım” dedi ve bu konuların takibinin yapılması talimatını verdi.
Başka bir esnaf da kendilerini dinleyen Başkan Başdeğirmen’e teşekkür ederken, Rus pazarı kısmında rüzgar ve yağmurun kendilerini zor durumda bıraktığını, bu konuda bir çalışma olup olmayacağını sordu. Başkan Başdeğirmen, “Orası yıkılmadan önce 18 metre yüksekliği vardı. Çok fazla yağmur, güneş alıyordu. Siz pazarın ortasına kadar çadır kuruyordunuz. Burayı yaparken yüksekliği yarı yarıya düşürmemizi istediler. Yüksekliği yarıdan daha da aşağı düşürdük. Ama yaptığımız bu çalışmanın yanında yeni önlemler alarak problemi giderelim” görüşlerinde bulundu.
Esnaflar, Ispartalı oldukları için Burdur pazarına alınmadıklarını belirterek, Burdur’dan gelen esnafın Isparta pazarında satış yapabildiğini söyledi. Başkan Başdeğirmen, yeni barkodlu kart sistemi sayesinde farklı bir ilden Isparta’ya gelip satış yapılamayacağını ifade ederek, “Herkesin kartı olacak. Zabıta sorduğunda kartı gösteremez ve kayıtlı olduğunu ispat edemezse tezgahı kaldırılacak. Bundan daha iyi bir çözüm olur mu?” dedi.
Bir esnaf da söz alarak esnaf odalarının kuruluş amacının üyelerini birlik ve beraberlik içerisinde barındırmak, dış güçlere karşı üyelerini korumak olduğunu belirterek, esnaf odalarının son yıllarda kuruluş amacının dışına çıktığını ileri sürdü. Esnaf, “Son yıllarda oda başkanlarının herhangi bir siyaset herhangi bir aktivite için bu makamı kendileri için kullandıklarını gördüm. Herhangi bir oda üyesi için değil, bu konuda şikayetçiyim” diye konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk da söz alarak Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in ulaşılabilir bir başkan olduğunu belirterek, “Böyle bir programı düzenlediğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Oda başkanları, esnafa verdiği hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e plaket ve tablo hediye ettiler.
Programın sonunda Başkan Başdeğirmen, pazarcı esnafına barkodlu yeni kimlik kartlarını teslim etti.
Manav
14 Temmuz 2024 Pazar 21:32Başkan seçimde seni satan oda başkanlarıydi ona göre aklını başına al hele o manavlar odası başkanı ama en çok onun dediğini yapıyorsun uyanık ol
Halk
14 Temmuz 2024 Pazar 16:32Köylü kayıtlı değilse pazarda ürününü satamayacakmı yani , manavların elinemi kaldık , bence herkes ürettiğini satabilmeli komisyonsuz.
Isparta
14 Temmuz 2024 Pazar 16:04Modern pazarlar kurulmalai çatı kapattım olmuyor sistemli olacak sırayla pazarcılar vatandaş ellemeden pazarcı ürünü verecek pazarcida çöpünü olduğu yere birakmayacak ama bunlar kimsenin işine gelmez parayla olacak işler çok kazanmadik mi para kazanmadik ölürüz biz
Necati
14 Temmuz 2024 Pazar 14:39Sucuklar incelensin. Ne yediğimizi bilelim
Ciğerci
14 Temmuz 2024 Pazar 12:45Denetim yok pet şişede zeytin yağı etiketsiz sucuklar etiketsiz peynirler
Esnaf
14 Temmuz 2024 Pazar 02:18Önce adam gibi pazar yerleri yapın da ondan sonra alkışlayalım sizleri oraya gelenlerin hepsi cahil insanlar şehirleri bir gezin pazar yerleri görsün gözleriniz su yok tuvalet yok hijyenik ortam yok boş showlara devam ısparta
PAZAR DÜZENİ
13 Temmuz 2024 Cumartesi 23:27Pazarcı esnafı argo düşük cümle çiğirtkan bağrişmalar dan rahatsızım,fiyat etiketi yok,vergisiz lik var,fahiş fiyat var
vatandaş
13 Temmuz 2024 Cumartesi 22:53zabıta hiç birşeye müdahale etmeden dolaşıyor şapka üniformanın bir parçası ama giyen yok pazaecılar akşam üzerine ne kaldıysa olduğu gibi yola,pazara boşaltıyor büyük poşetlere doldurup bırakmalı soğan kabukları ezik domatesler çöpcüler temizleyene kadar rezillik diz boyu pazarcı esnafı bulduğu gibi temiz bırakmalı ayrıca belediye de atılan sebze artıklarından kompost yapmalı çöplüğe atılmamalı
Hüseyin
13 Temmuz 2024 Cumartesi 21:54Şu pazarları folaşan zabıta ya söyleyinde sadece geziyor. Satılan ürünlerin yüzde 90 nında fiyat etiketi yok. Hiçte bakan yok. Zabıta sadece görüntü..
Başganlar
13 Temmuz 2024 Cumartesi 19:57Esnafınıza fiyat etiketlerini koymalarını hatırlatın tipe göre fiyat vermesinler ...
Neriman
13 Temmuz 2024 Cumartesi 17:50Başkan yazın ayrı kışın ayrı yoluyorlar 80 tl fasulye 120 tl ye 30 tl nektarin 60 tl ye de nektarin bu etiket sizlik başı boşluk ne olacak sen ona çare bul ürün aynı kalite aynı 40 50 tl fark el insaf!!!...
Rukiye
13 Temmuz 2024 Cumartesi 17:47Bol sulu limon derler kupkuru bal kavun diye bağırırlar turp gibi çekirdeksiz portakal diye bağırırlar10 larca çekirdek kılcik çıkarsa bedava derler fasulyeye at çöpe bu yalan dolan lara bi çare kime güvenip alacağız.120 tl öldü bi fasulye kıldıktan görünmüyor illa 3 veya 5 tanesini kırıp bakalım mı sonra kime satacaklar güven bitti inanmıyorum hiç birine.
Asli
13 Temmuz 2024 Cumartesi 17:42Başkan şu yeni şemsiyelerden pazarda yürümüyor hepsi bi hıza olmalı labirentmi oynuyoruz harcmi görüyoruz belli değil.
Benden söylemesi ister yap ister yapma
13 Temmuz 2024 Cumartesi 15:39Pazar günü Karaağaç pazarının oradaki trafiği kesin , pazarın ortasına kocaman tartı koyun , esnaf 900 gr tartıp 1 kilo parası alıyor. Söyleyince ağız kavgası oluyor esnafa fiyat etiketi koymasını söyleyin, Zabıtalarda kahvede oturmasın biraz pazarı gezsin
Misafir
13 Temmuz 2024 Cumartesi 15:29Bir de fiyat etiketi uygulaması gelse, ayrıca sabah hal fiyatlarına göre narhlar belirlense eskisi gibi
Vatandaş
13 Temmuz 2024 Cumartesi 15:28Işıkkent Pazarında kaldırımdaki araçları kaldiramiyor daha zabıta tüm uyarılara rağmen acilen çözüm bulunsun kaldırımlar araç park yeri değildir...