24 Nisan 2024 Çarşamba

Ozon Tedavisi İle Gelen Sağlık

Ozon Tedavisi İle Gelen Sağlık

Isparta

Tıbbi açıdan yaklaşık 100 yılı aşkın süredir kullanılan ozon tedavisi, güvenli bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Birçok sağlık sorununda olumlu sonuçlar veren tedavi adeta yüz güldürüyor.

Özel Isparta Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Ertan Tabak, ozonun hücresel yenileme sağlayarak vücutta ki ağları azalttığını ifade etti. Dr. Tabak, tedavinin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ozon tedavisini; hastalıkları tedavi etmek ya da hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olmak amacıyla ozon gazının değişik yollarla vücuda verilmesi işlemi olarak açıklayan Dr. Tabak, ozonun doğal bir gaz olduğunu belirterek “Yardımcı destek olarak kullanılan ozon tedavisi, doğal tedaviler bakımından bilimsel araştırmalar sonucu olumlu neticeleri kanıtlanmış tedaviler arasında yer almaktadır. Tedavi süreci hastadan hastaya değişiklik gösterebilir. Ozon tedavisini tıpta alternatif tıp olarak tabir edebiliriz. Gelişen tedavi ile birlikte çok sayıda hastalık veya rahatsızlık bu yöntemle tedavi edilebiliyor.” diye konuştu.

OZON TEDAVİSİ KİMLERE UYGULANABİLİR

Ozon tedavisi, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklarla mücadele eden bir tedavi yöntemi olarak ifade ediliyor. Bu yöntemde hasta olan bölgelere oksijen gidişinin artırılarak dolaşımın düzeltildiğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Ertan Tabak, tedavinin hangi hastalıkları kapsadığını ise şöyle açıkladı; “Yaşa bağlı görme bozuklukları, romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları, yanıklar, kalp dolaşımı bozuklukları, kanserde tamamlayıcı tedavi yardımı, zona ağrıları, halsizlik durumları, sindirim sistemi hastalıkları, kronik böbrek ve akciğer hastalıkları, bazı nörolojik hastalıklar, kronik kolit ve buna benzer birçok hastalıklarda ozon tedavisini uygulayabiliriz.” diye konuştu.

TEDAVİ KAÇ SEANSTA ETKİSİNİ GÖSTERİR

Tamamlayıcı tedavi olarak tercih edilen ozon tedavisinde seans sayısı farklılık gösterebiliyor. Seans etkisinin hastalığın türü ve hastaların durumuna göre değiştiğini ifade eden Nöroloji Uzmanı Dr. Ertan Tabak, “Bu anlamda hastaların yaşı ve kilosu, kullandığı ilaçlar; hastalığın ise süresi ve evresi göz önünde bulundurulmaktadır. Bununla birlikte tedavi ortalama 10 seansta bitmektedir. Bazı hastalıklarda ise seanslar uzayabilmektedir” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

TURBO ŞEVKET

05 Temmuz 2022 Salı 15:10

FDA neden yasakladı o zaman.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR