25 Nisan 2024 Perşembe

Organ satışına 12 bin dolara aracılık eden çeteye operasyon

Organ satışına 12 bin dolara aracılık eden çeteye operasyon

Isparta

Organ nakli bekleyen yabancı uyruklu hastalarla, organlarını 12 bin ila 60 bin dolar arasında değişen rakamlara satan kişiler arasında aracılık yapan çeteye operasyon düzenlendi.

Örgüt lideri Ürdün uyruklu M.M.H.A.Z. ile örgüt yöneticileri Ürdün uyruklu M.T.H.B. ve U.A. isimli şahısların Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir adreste saklandıkları ve Antalya üzerinden yurt dışına kaçış hazırlığı içerisinde oldukları belirlendi. Yapılan teknik ve fiziki takibin devamında düzenlenen operasyonda şüpheli şahıslar Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde yakalandı.

Şüphelilerin organlarını satan kişileri, alıcılarla akraba gibi göstermek için sahte evrak düzenledikleri belirlendi. Operasyonda çete lideri Ürdün uyruklu M.M.H.A.Z ve örgüt yöneticisi M.T.H.B ile örgüt üyeleri M.B. ile U.A.'nın da aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 10'u tutuklandı, hasta olan bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, özel bir hastaneden gelen organ nakli ihbarıyla ilgili inceleme başlattı. Yapılan çalışmalarda, kendilerini karı-koca ya da abi-kardeş olarak tanıtan, organ nakli olacak ve bağışlayacak kişilerin evraklarının sahte olduğu tespit edildi. Ekipler, sahte evrakla ameliyat olmayı bekleyen 3 farklı hastayı ve organ bağışçısını takibe aldı. Yapılan takiplerde bağışçılardan ikisinin böbreklerini 12 bin dolara, birinin ise 60 bin dolara sattığı, organ ticaretini akraba olduklarına ilişkin sahte belgelerle gizledikleri belirlendi.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, tarafları bir araya getiren bir çete olduğunu, şüphelilerin organ ticareti karşılığında 12 bin dolar aldığını tespit etti. Yapılan çalışmalarda şebeke üyelerinin Sakarya'da saklandıkları ve yurt dışına kaçış hazırlığı yaptıkları tespit edildi. Ekipler, kaçmaya çalışan şüpheliler çete lideri Ürdün uyruklu M.M.H.A.Z, örgüt yöneticisi M.T.H.B, örgüt üyeleri M.B., U.A. ile organ nakli için anlaşan tarafların da aralarında olduğu 11 şüpheli gözaltına aldı. Şüphelilerden hasta olan bir kişi adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 10 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

NİMET

06 Ekim 2022 Perşembe 15:10

ıspartaçççhepsine tc vatandaşlıgı verildi oy kullansınlar reyis sarayda dursun diye boşunamı dedi bunlar iyi günler diye umrumu ABD NE 67 MİLYAR DOLAR GÖTÜRMİŞ OĞLU KIZI DAMADI HALA ALKIŞ TUTUYORLAR HALA OY VERİYORLAR MAKARNA YESİN BUNLAR KAPI KAPI UCUZ YAG ARASINLAR

ÜMRAN ÖZGE KAMIŞLI

06 Ekim 2022 Perşembe 15:06

vatan..nasıl anlam veremiyorsunuz hergün sınırdan giriyorlar sınırmı kaldı SINIR HUDUT N AMUS DENİRDİ BİTTİ O İŞ HERGÜN KAMYONLARLA GELİYORLAR GÖRMÜYORMUSUNUZ SINIRMI VAR HER YELEK DELİK SÜZGEÇ ONDAN SONRA TERÖR OLDUMU UTANMADAN CEHAPE KAÇ KIZA TECAVÜZ EDİLDİ KAÇ ÇOCUGA SARKTILAR KAÇ SURİYELİ İLE EVLENDİLER ONDANDA HABERİZ YOKTUR KOCAELİ ÜNİVERSİTEYE BAK ÖRETİM KADROSUNA KİMLER VAR SAKALLI TERÖRİST TALİBANLAR ÖĞRETİM UYESİ OLMUŞ DOKTOR BİLE YOK SURİYELİ DOKTOR DOLDURDU REYİSİNİZ

Isparta

06 Ekim 2022 Perşembe 12:32

Yabancı uyruklu insanların ülke içinde sahte evrak düzenleyebilmesi ve bu organizasyonları yapabiliyor olması çok acı.

Gülnur

06 Ekim 2022 Perşembe 11:36

Yazık burasının muz cumhuriyeti olmadığını şu ortadogunun çetelerine anlatsin uyuşturucu organ ticareti kaçakçılık dolandırıcılık terör zina hepsi bunlarda

kurşun adres sormaz okadar...

06 Ekim 2022 Perşembe 07:04

ÜLKENİN GELDİĞİ NOKTA GURURDUY BUNLARLA .....??????

Vatan

06 Ekim 2022 Perşembe 02:02

Gidiş çok iyi değil bu kadar yabancininda bu ülkeye nasıl girdiğine anlam veremiyorum yol geçen hanımı burası

Akp

05 Ekim 2022 Çarşamba 19:19

İnsanlar artık organlarını satıyor ülkenin son durumu bu

Temiz organ

05 Ekim 2022 Çarşamba 18:53

Satılık böbrek var 10 sene sigar içilmiş çiğer var bunlarla nasıl irtibata gaçebiliriz

Kıraç tosbası

05 Ekim 2022 Çarşamba 16:39

Siz bekleyin daha iyi günler.bunlar milletin evine zorla girecek.namusunuzu sakınmak zorunda kalacaksınız

ÖZGE

05 Ekim 2022 Çarşamba 15:12

evet...haberin tamamı bu.........örgüt lideri ÜRDÜNLÜ.......YÖNETİCİ SURİYELİ BÖBREK SATICISI TUNUSLU BÖBREK ALICISI PAZARLAYICISI UMMANLI........NERDESİNİZ TROLLER GURUR DUYUN KENDİNİZLE NERDE O SURİYELİLERİ EVİNİZE ALIN DİYEN GERİ ZEKALI AL DA ÇOR COCUGUNU KESİP BÖBREKLERİNİ SATSINLAR LÜTFEN ÇOCUKLARINIZA SAHİP OLUN KAÇIRIP BÖBREKLERİNİ ÇALIYOR BUNLAR YENİ TÜRKİYENİZ NASIL AMA DEMİ.. DEFORMANYON YASASINI BU YUZDEN ÇIKARIYOR HABERİMİZ OLMASIN BUNLARDAN DİYE ÇALIP ÇIRPTIKLARINI BİLMEYELİM DİY

TURBO ŞEVKET

05 Ekim 2022 Çarşamba 14:13

böbreğim var satılık , iphone 14 max ile takas olur.

Abdülhamid

05 Ekim 2022 Çarşamba 13:16

Vay karaktersizler vay!

Ispartalılar

05 Ekim 2022 Çarşamba 12:54

Ya kardesim ülke göçmen kampına döndü,sınırları çok ciddi sekilde korumak gerek.Elini sallayan turkiye ye girmesin artık yeter.Mafya olmuşlar baksanıza..bunlara nasıl güvenecen?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR