27 Temmuz 2024 Cumartesi

Olur böyle vakalar, Türk polisi yakalar

10 Ekim 2012 Çarşamba günü gece saatlerinde dükkanıma hırsızlar girdi. Kasayı alıp götürmüşlerdi.Bomba32 Kasa içindeki paranın ehemmiyetsizliğine rağmen polise haber verdim. Polisler ekipler halinde gelerek çalışmaları yaptılar. 12 saat geçmeden Hırsızlık Bürosu masası ekipleri beni aradılar ve kasamı gelip almamı söylediler.

Isparta
Şaşkınım, sevinçliyim, gururluyum. Çünkü kasadaki evraklarıma ulaşmıştım. Bu işi yapan da polisimizin çok kısa süre ve büyük gayretleri ile yakalanmıştı. 
 
Aslında hırsızın bulunacağına dair bir beklentim yoktu. Zira bu işi yapan kişinin yakalanması için filmleri aratmayacak bir çalışma yapılmalıydı ve bu çalışma da aylar ve yıllar alabilirdi.bomba32 Ancak yanılmışım. Olayı fark ettiğim Perşembe günü sabahından itibaren işyerime gelen polisler hem saygılı ve hem de işlerinin ehli tavırları ile kafamdaki bütün ezberleri bozmuşlardı.
 
Demek ki ülkemizde bir şeyler değişmekte. Polis günün şartlarına göre kendini yenilemekte. Müşteri memnuniyeti adına Polis okulu ve Polis Akademisinde ne öğrenmişse yerine getirmeye çalışıyordu. Ateş düştüğü yeri yakar misali kendimce işyerimi kameralarından gören esnaf komşularıma gittim ve onların kamera kayıtlarına bakıp, polise yardımcı olmaya çalışayım diye düşündüm.bomba32 Ama gururla söyleyeyim ki, polis benden önce tüm kameralı komşularıma gitmiş ve kamera kayıtlarını hırsızlığın geçtiği saatler itibariyle almıştı. “Olur böyle vakalar, Türk polisi yakalar” lafı cuk diye yerine geldi. Artık ben de yukarıdaki tekerlemeyi iş olsun kabilinden değil de “realite” kabilinden söyleyeceğim. Emeği geçen bütün polis kardeşlerime, hassaten Hırsızlık Masası ekiplerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Isparta polisi gerçekten şahane…!

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR