Bu yıl 8 bin 142 kontenjanın verildiği Isparta'nın ikinci üniversitesi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin bölümlerine yerleştirmeler yapıldı. Su Ürünleri Fakültesi'nde burs desteği verilmesine rağmen yine istenen tercih rakamına ulaşılamadı. 20 kontenjandan sadece 3 öğrenci bu fakülteyi tercih etti. 60 kontenjan ayrılan Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe ve Finans ikinci öğretim programı sıfır çekti.
17 MYO, 4 fakülte ve 2 yüksekokulun bağlandığı Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayınlandı. Yeni üniversiteye bağlanan Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'ne bu yıl da istenen düzeyde tercih olmadı. Bu bölüme yerleşen öğrencilere 700 TL YÖK bursu verileceği açıklanmasına rağmen 20 kontenjandan sadece 3 öğrenci bu bölüme yerleşti.
O BÖLÜM SIFIR ÇEKTİ
Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne bağlanan Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluinda 60 kontenjan ayrılan bankacılık ve sigortacılık bölümüne 24, ikinci öğretim programına ise 2 aday yerleşirken, 60 kontenjan verilen muhasebe ve finans yönetimi programında 5 aday yerleşti. Bu bölümün ikinci öğretim programını ise hiç bir aday tercih etmedi.
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİNİ 1 ÖĞRENCİ TERCİH ETTİ
Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Konaklama İşletmeciliği bölümünde 60 kontenjandan sadece 1, Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği bölümüne 20 kontenjandan 2, Orman Mühendisliği bölümüne 60 kontenjandan 38, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Ziraat Mühendisliğine 100 kontenjandan 81'i yerleşti. Teknoloji Fakültesi'nde Enerji Sistemleri bölümünde 60 kontenjandan 22'si, birinci öğretime 2 aday ikinci öğretime yerleşti. Makine ve İmalat Mühendisliği bölümünde 30 kontenjandan 3 aday bu bölüme yerleşti
ISPARTA MYO'DA BÖLÜMLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ DOLDU
Ön lisans bölümlerine bakıldığında Aksu'da Mehmet Süreyya Demirekin MYO da 80 kontenjan ayrılan Yerel Yönetimler Bölümünü 12, aynı bölümün40 kontenjan ayrılan ikinci öğretim programını 5 öğrenci tercih etti. Gönen MYO'da Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümü ikinci öğretim programını 60 kontenjandan 12, Geleneksel El Sanatlarını 20 kontenjandan 2'si, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı 20 kontenjandan 5'i, Yerel Yönetimler Bölümünü 50 kontenjandan 19'u yerleşti. Isparta MYO'da bölümlerin büyük bölümünde ayrılan kontenjanların tamamı doldu. Şarkikaraağaç MYO'da Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı için ayrılan 70 kontenjandan sadece 8 aday bu bölümü tercih etti. Teknik Bilimler MYO'da 50 kontenjan verilen El sanatları bölümünü 5 öğrenci tercih etti. Uluborlu Selahattin Karasoy MYO'da Emlak Yönetim Bölümüne 40 kontenjandan 6'sı yerleşti. 60 kontenjan verilen Halkla İlişkiler bölümünü 7 öğrenci, Yalvaç MYO'da70 Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümünü 17, 60 kontenjan ayrılan Halkla İlişkiler Tanıtım ikinci öğretim bölümünü 9 aday tercih etti.
KALİTE YERLERDE
11 Eylül 2018 Salı 00:08ÜNİVERSİTE OKUMAK BU MEVCUT AKADEMİSYENLERLE HAYATTA GERİ KALMAKTIR.ÜNİVERSİTELERDEKİ HOCALARIN,FAKÜLTELERİN,VERİLEN DERSLERİN KALİTESİNİ DENETLEYECEK HİÇBİR MEKANİZMA DA YOK.DEVLET HALA FARK EDEMEDİ. İŞSİZLİĞİN MİMARLARI ASLINDA YATMAYA, KENDİNİ ZORLAMAMAYA ALIŞKIN,İŞ YAPMAYACAK ADAMLARIN ÜNİVERSİTELERE DOLUŞMASI.KALİTESİZLİK AŞİKAR. ÖZEL SEKTÖR SİSTEMİ FAKÜLTELERE GELMELİ.BOŞ HOCA KILIKLI ADAMLARA YOL GÖSTERİLMELİ.
köyün delisi
01 Eylül 2018 Cumartesi 13:14gençler gidip ticareti öğrenin , yabancı dil öğrenin ıspartada geçireceğiniz 4 yıllık sürede hayatı tanıyın , gözünüzü seveyip kafelerde sabahlamayın.
N. Gizem Sayın
01 Eylül 2018 Cumartesi 09:57Eğitim Fakültesi çok kötü, oraya fakülte demeye şahit lazım. Oradaki hoca ünvanlı kişiler çağın çok gerisinde kalmış.
Afjet
31 Ağustos 2018 Cuma 21:47Isparta tıpve dis hekimligi haric kapatmak lazim.apartcilar ev sahipleru ve esnafta akillanir bellki
Doctor
31 Ağustos 2018 Cuma 20:30Üniversite işi artık boş iş, Belli başlı bölümler harici okumak büyük risk. Ortalık üniversiteli işsizden geçilmiyor. Ayrıca çoğu üniversitede doğru düzgün eğitim bile verilmiyor. Çocuk üniversiteye gideceğine gitsin bir işe girmeye baksın.
Raşit Akdeniz
31 Ağustos 2018 Cuma 19:00Bunun adı ISUBÜ nün ölü doğumu
Gereksiz
31 Ağustos 2018 Cuma 18:21Ülkedeki devlet üniversitelerinin yarısını tamamen kapatacaksın, kalan üniversitelerdeki bölüm ve akademisyen sayısını da yarı yarıya azaltacaksın. Devlet bütçesine zarardan başka bir etkisi yok üniversite ve akademisyenlerin %50 sinin.
Mezun
31 Ağustos 2018 Cuma 17:57Biz okudukta ne oldu??? Gençler bilinçleniyor demekki.
haylaz
31 Ağustos 2018 Cuma 16:06eğitim süper mezun olanı kapıyorlar birde yeni üniversite olunca iyi tanındığı için herkes gelmek ister