Isparta Belediyesi şehirdeki camilerin çevre düzenlemeleri, bakım onarım ve tuvalet yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak da Yenice Mahallesindeki Nurullah Caminin dış çevre düzenleme çalışmalarına başlandı.
Geçen hafta Yenice Mahallesi Muhtarlığı ve vatandaşlar tarafından ebediyete irtihal eden büyükler için okutulan Mevlid-i Şerife katılan ve ardından Cuma namazını Nurullah Camii’nde kılan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e cami çıkışında vatandaşlar istek ve taleplerini dile getirmişti.
Cami cemaati Başkan Başdeğirmen’den cami girişindeki kaldırımın mermerden olması dolayısıyla özellikle kış aylarında zeminin daha da kayganlaştığını ve düşme tehlikesi yaşadıklarını aktararak, kaldırımın düzenlenmesi talebini iletmişlerdi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de sadece cami çıkışı değil, çevresindeki kaldırımların düzenlenmesi yönünde ekibine talimat vermişti. Bu gelişmenin ardından Isparta Belediyesine bağlı ekipler vatandaşların taleplerini yerine getirmek için anında çalışmalara başladı. Bir kısmı mermerden bir kısmı kilit parke taşından oluşan cami çevresindeki kaldırımlar ekipler tarafından kaldırılırken, cami çevresindeki kaldırımın yeniden düzenlenmesi için bordür çekimleri başladı ardından kaldırımın taş kaplamasının yapımına başlanacak.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’den talep ettikleri kaldırım düzenlemesinin anında başlatıldığını söyleyen vatandaşlarda, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, Başkan Başdeğirmen’e teşekkür ettiler.
Vatandas riza
28 Eylül 2022 Çarşamba 07:39Zübük
Vatandaş RIZA
28 Eylül 2022 Çarşamba 07:03Kırk yıl..... Konu ile zerre kadar bilgi sahibi değilsin. Diyanet 1960 yılından beri hiç bir camiye tamirat, tadilat parası göndermiyor. Öyle bir ödenek yok. Tarihi camilerin bile tadilat, tamirat, yenileme işlemlerini kültür bakanlığı yapıyor. Devlet planlama dan ve kanunla çıkarsa, Çamlıca camii, Taksim camii, Ayasofyanın camii olarak açılması gibi öyle maliyeden ödenek çıkıyor. Aksi halde vatandaş ve yerel yönetimler yardım edip, tamirat lar yapılıyor, böyle camilerde. İyi araştır derim.
Abdülhamid
28 Eylül 2022 Çarşamba 00:07Cami çok, içine girecek insan lazım. Uyuşturucuya kaptirilan binlerce genç ve çocuk var. Peygamberimiz Medine'ye geldiğinde mescide çok bir bütçe ayirmadi ki siz kimi örnek alıyorsunuz?
Vatandaş
27 Eylül 2022 Salı 23:01Kütüphane yok, gençler çocuklar bilgisayar yazılım öğrensin diye ne bileyim bir bilişim evi falan açılabilir sınıflar tıklım tıklım 50 kişi bir sınıfta ders işliyor, yollar köstebek çukuru gibi ama her sokakta bir cami çok şükür elhamdülillah amin.
Spartan
27 Eylül 2022 Salı 19:41Maşallah sayın başkan sözünün eri. sözü verdi geçen hafta bu hafta işlem tak başladı.ama işine gelirse oluyor sanırım. çünkü yeni otogarı bitircez diye seçimden önce söz vermişti nasıl da yedi sözünü :)
Kırkyıl
27 Eylül 2022 Salı 17:59Çok lazım sanki. Neden belediye yapıyor diyanet bir yığın bütçe sahibi. O yapsın.