19 Nisan 2024 Cuma

Murat Yüksel hayatını kaybetti

Murat Yüksel hayatını kaybetti

Isparta

Senirkent’in yetiştirdiği değerli eğitimcilerden Araştırmacı-Yazar Murat Yüksel(76) tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Hastanede tedavi gördüğü belirtilen Yüksel 17 Mart Cuma günü akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

MURAT YÜKSEL KİMDİR?

Araştırmacı-Yazar Murat Yüksel 14 Ocak 1947 yılında Senirkent’te doğdu. İlk ve ortaokulu Senirkent’te okuduktan sonra lise tahsilini Isparta Merkezinde Isparta Lisesinde tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Dilleri ve Edebiyatları Bölümünü bitirdi. Adana Bölge Müzesinde asistan olarak çalışan Yüksel daha sonra 5 yıl boyunca Trabzon İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü görevini yürüttü. Kültür Bakanlığınca incelemelerde bulunmak üzere Macaristan’a gönderilen Yüksel, daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne okutman olarak atandı ve 1997 de emekliye ayrıldı.

Emekli olduktan sonra Isparta’da bilimsel çalışmalarına ağırlık veren ve çok sayıda gazete ve dergide bilimsel yazıları yayınlanan ve köşe yazarlığı da yapan Murat Yüksel’in yayınlanmış çok sayıda kitabı da bulunuyor. Vefatı büyük üzüntü yaratan Yüksel’in cenazesi 18 Mart 2023 Cumartesi günü İkindi namazına müteakip Asri mezarlık mezarlığında  kılınacak ikindi namazını müteakip Asri mezarlıkta toprağa verilecek. Murat Yüksel’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

zzz

20 Mart 2023 Pazartesi 07:36

mal erol, yazıda geçen "yaratmak" ile Yüce Allah'ın "yaratması" aynı şeyi mi kastediyor? cahil

Erol

18 Mart 2023 Cumartesi 14:52

Allah rahmet eylesin. (ÜZÜNTÜ "YARATAN" İFADESİ CAİZ DEĞİL. Yaratmak Allah'a mahsus malumunuz)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR