Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışmalar son sürat devam ederken, Meclis gündeminde Taksim’deki terör saldırısı vardı.
İYİ Parti grubu adına söz alan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, hükümete yüklendi;
YASAK GETİRECEKSENİZ, ELİ KANLI KİM OLDUĞU NE OLDUĞU BİLİNMEYENLERİN ÜLKEMİZE GİRMESİNE GETİRİN
Sözlerine Taksim’de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anarak başlayan Cesur, sosyal medyaya getirilen erişim engeli ve sınırlarımızda giren sayısız mülteciyi dile getirdi, Cesur’un sözleri büyük yankı uyandırdı.
ALEVİ VATANDAŞLARIN SORUNLARI TORBADA DEĞİL KAPSAMLI ELE ALINMALI
Milletvekili Cesur, 364 sıra sayılı kanun teklifinin 15. Maddesi üzerine söz aldığını belirterek, Cemevleri ile ilgili düzenlemelerin doğru ama eksik olduğunuve torba yasa ile çözülemeyeceğini, Alevi vatandaşların sorunlarının çözümü için ihtisas komisyonlarında incelenmesi, kapsamlı bir kanun yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.
GAZİLERİMİZ GÖRMEZDEN GELİNİYOR
Sözlerine Muharip Gazilerimizin yaşadığı sorunlar ve talepleri ile devam eden milletvekili Cesur, Gazilerimiz arasında ayrım yapılamayacağını, sosyal güvencesi olan gaziler ile olmayanlar arasındaki fark oransal olarak 2.75 kat arttığını bu durumun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirten Cesur, bu eşitsizliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti.
Milletvekili Cesur’un konuşması:
Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.
Taksim’deki saldırıda hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başlamak istiyorum sözlerime ve terörü lanetliyorum.
Bu elim olayla gördük ki, dezenformasyon yasasına karşı dile getirdiğimiz itirazlarımızda ne kadar haklıymışız. Dünya ülkemizde patlayan bombayı konuşurken; vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğünü, sosyal medyaya erişim engeliyle elinden aldınız.
Yasak getirecekseniz, eli kanlı kim olduğu ne olduğu bilinmeyenlerin ülkemize girmesine getirin. Her gün şehit cenazesi kaldıran bir ülke olduk. Buna dur demek lazım artık. Durdurun bu kıyımı artık, yazık gidenler bizim canlarımız. Yeni açılım pencerelerinizi de, Mültecilere açtığınız kapıları da kapatın artık.
Yasaksız Türkiye diye gelip, Sansürler ülkesi haline getirdiğiniz Türkiye’de yandaş TÜİK, işsizlik verilerini açıkladı ve tek haneye düşürdük dediğiniz işsizlik oranının yüzde 10,1’e yükselerek, 3 milyon 482 bine çıktığını gördük.
Bu teklifte, Alevi vatandaşlarımızı ilgilendiren madde düzenlemeleri var. Söz aldığım 15. Madde Cemevlerinin bakım ve onarımlarının il özel idaresi tarafından yapılmasını öngörülüyor, Cemevlerinin bakım onarımlarının devlet eliyle yapılmasını gerekli desteğin verilmesini olumlu buluyoruz ancak Alevi vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik iyi ama eksik ve yetersiz bir adım bu. Çok önemli bir konu bu ve sorunlarının çözümüne ilişkin doğru kararların alınabilmesi için, ihtisas komisyonlarında detaylı incelenmesi, kapsamlı bir kanun yapılması gerekli.
Alevi vatandaşlarımız da geçen hafta bu sebeple kanun teklifini Meclis önünde protesto etmek istedi ve Alevi kurumları temsilcileri polis müdahalesi ile karşılaştı. Meclis önünde attıkları sloganlarından birini, onları engellerken duymamış olabilirsiniz diye ben söyleyeyim; Diyorlar ki "Alevilik torbaya sığmaz"; bu iktidarın bir ‘seçim yatırımı’dır ve bize yapılmış bir saygısızlıktır” diyorlar.
Bir başka görmezden gelinen grup, İstiklal Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan yaralanmadan askerlerlerimiz yani Muharip Gazilerimiz. Son yıllarda yapılan düzenlemelerle gazilik tanımında değişiklikler oldu, gazilerimiz arasında verilen haklara ilişkin ayrımcılık yaratıldı.
Gazilerimizin hepsi birdir. Muharip Gazilerimiz Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından harbe fiilen katılan, hayatta kalarak savaşa devam eden, hedefe ve zafere ulaşan askerlerimizdir.
Cumhuriyetimizin en büyük gazisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yaşayan canlı temsilcileridir.
Meclisimizden geçen yasal düzenlemelerde gazilerimize ilişkin haklarda ayrımcılık yapılmasıyla; eşitlik ilkesine aykırı hak dağılımına sebep olundu.
En fazla Muharip Gazilerimiz mağdur. 1005 Sayılı Yasa ile Kore ve Kıbrıs Gazilerine verilmekte olan ŞEREF AYLIĞI 7 Mart 2007’de çıkarılan 5595 Sayılı Kanunla “ Sosyal Güvencesi olan ve olmayan” şeklinde ikiye ayrılarak farklı ödenmeye başlandı.
15 yıldan beri uygulanmakta olan bu düzenleme ile sosyal güvencesi olan gaziler ile olmayanlar arasındaki fark oransal olarak 2.75 kat arttı. Muharip Gaziler kendi aralarındaki bu eşitsizliğin giderilmesini, bazı çevrelerce yapılan “ şerefli gazi, 3. sınıf gazi“ şeklindeki aşağılamanın son bulmasını istiyorlar, haklılar.Bu sorun, sosyal güvencesi olmayanlar için gösterge rakamının artırılması ile kısmen giderilebilir.
Gazi sayılan gruplara faizsiz toplu konut kredisi verilirken; Muharip Gazilerimiz bu haktan da mahrum. Hiç değilse, 70 yaşın üzerinde olan ve kendilerine ait bir konutu bulunmayan Muharip Gazilerimizin bu uygulamadan yararlanmasını sağlayın.
Vatani görevlerini er ve erbaş olarak yapan Muharip Gazilerin, orduevleri ve askeri sosyal tesis ve kamplardan yararlanma, yeşil pasaport, çocuklarına istihdam, eğitim ve evlilik yardımı vb. istekleri de bulunmakla birlikte asıl talepleri başka ülkelerde görülen toplumsal saygının esirgenmemesi.
içten konuşan
17 Kasım 2022 Perşembe 14:20avrupa gibi mi yapalım sınırlarda akdenizin sularında ölüp gitsinler mi ,,, sonra çıkıp avrupa gibi insan haklarından mı bahsedelim ,, daha sonra abd gibi katledip katledip insan hakları evrensel beyannamesi mi yayınlayalım,,,,,, istediğinizi yapın , özgürsünüz,, ALLAH ahirette özgürlüğünüzün hesabını sorunca ne diceksiniz
ahmet
17 Kasım 2022 Perşembe 13:16memlekete giriş serbest çıkış yasak. ne hikmetse hep suçlular çıkarken yakalanıyor.
ESİN
17 Kasım 2022 Perşembe 09:56SLM HALK ÇIKMAZDA EV-ARSA-DAİRE-KİRA FİYATLARI 3-5 CAMBAZIN VATSAP GRUBUNDA HERGÜN SARISAYFALARDAN ŞİŞİRMESİ İLE ÇİP KRİZİ GİBİ HERGÜN ZAMLANMAKTA SAYIN VEKİL ACİLEN ŞEHİRMERKEZİNE TOKİ-BELMAŞ-GİBİ UCUZ KONUT KENTSEL DÖNÜŞÜM BOL KONUT ARZI YAPILMAZSA MÜTAYİT TAYFASI İLE FAHİŞ FİYATI SEVEN EMLAK SİMSARLARI HALKIN İLİĞİNİ SÖMÜRDÜLER ISPARTA GÖÇ VERİYOR 3 VEKİLE DÜŞER BÖYLE GİDERSE
MAMATİYE CEVAP
17 Kasım 2022 Perşembe 08:06MAMATİ İSİMLİ YORUMCU amacım akşener i savunmak değil, hatta zerre sevmem; ama boş konuşuyorsun selanik ten gelenler TÜRK. oldumu anladın mı kalın kafan algıladı mı?
deli dumrul
17 Kasım 2022 Perşembe 08:03aa eleştirmeyin kamu çalışanlarından bile onlara maddi manevi yardımda bulunanlar var.Acı biber sürerler valla ağzınıza....
Mamati malının bakıcısı
17 Kasım 2022 Perşembe 07:36Kes lan demagojiyi yolsuz sever rüşvetçi sever çakal sizi
Salih öncü
16 Kasım 2022 Çarşamba 23:28İs isten gecti artik kapilar kapansa ne olur adamlar her sehirde kendilerine mahalle kurdu bu saaten sonra gonderebiliyirsan gotun yiyorsa gonder hadi ille sehitmi vermemiz lazimdi bomba latlamasimi lazimdi
Mülteci düşmanı
16 Kasım 2022 Çarşamba 23:03Bunu desteklemeyen türk degildir, bizler atanamazken bizler sehit olurken bizlere giderlerse gitsinler derken allahini seven solesin suriyeliler pislik degil mi bunlara hersey beles birde yardim yapiliyor, kendi vatanimizda biz yabanci olmusuz. Gideceksiniz eeeyyy akp ve mhp biz gercek millliyetciler sizi gonderecegiz...
Engelli
16 Kasım 2022 Çarşamba 20:33Her yerde caddede, sokakta, hastanede, parkda kılığı kıyafeti bozuk sanırsın inden çıkmış terörist tipli bu mültecilerle birlikte yaşamak beni ve çevremdeki insanları ürkütüp korkutuyor.
Engelli
16 Kasım 2022 Çarşamba 20:33Her yerde caddede, sokakta, hastanede, parkda kılığı kıyafeti bozuk sanırsın inden çıkmış terörist tipli bu mültecilerle birlikte yaşamak beni ve çevremdeki insanları ürkütüp korkutuyor.
Reis hayranı asgari ucretli
16 Kasım 2022 Çarşamba 20:31Biz muhacirlara bakmaya mecburuz , ülkesinden ne kadar ipini koparan , eğitimsiz cahil varsa ülkemize gelmiş, biz de Ensar olarak onlara bakmalıyız. Ben Togg alacağım yoksa evime alır bakar beklerdim, o yüzden alamiyorum, ama siz evlerine alıp misafir edin.
Tayyipcan
16 Kasım 2022 Çarşamba 19:02Bütün AK MILLIYETCI kardeşlerimi somalili ,ugandali , suriyeli , burkino fasolu din kardeşlerimizi evlerinize alın besleyin .Reis daha fazlasını getirsin ülkemize onlarida evlerinize alıp bakın.Benim yerim müsait olsa bende alırım ama müsait değil. Siz alın bakın.
dumrul
16 Kasım 2022 Çarşamba 18:29İSLAMA VE KUL HAKKINA İNANCI OLAN ÜLKEMİZE GELİP BİZİM HUZURUMUZU BOZAN İNSANLARI İSTEMEZ. NE HALE GELDİK. AZCIK BİTLERİ KANLANINCA TÜRKLERE REST ÇEKER OLDULAR.HALEN BİRİLERİ MUHACİR KARDEŞİMİZ DİYOR. YAPTIKLARINI YAZSAN HALKI KİN VE BÖLÜCÜLÜĞE TEŞVİKTEN CEZA ALIYORSUN.
mamati
16 Kasım 2022 Çarşamba 15:43selanıkten gelenler başbakan oluyorda (meral akşener ) surıyeden gelenler neden kardeşimiz olmuyor zerre vicdanınız varsa google yazın çanakkalede şehit olan suriyeliler diye belki utanırsınız hz peygamber : vallahi iman etmedikce cennete giremezssiniz ,birbirinizi sevmedikce gercek iman etmiş olamazssınız diyen ümmetin ile suriyeli ıstemeyiz katar parası istemeyiz diyen ümmetsizlerin davası ( Katarın parasını ıstemezler giderler ingiltereden para dilenirler )sarı sana cevabım sanada koyacagız
Sütçü
16 Kasım 2022 Çarşamba 14:21Çoluğumu çocuğumu sokağa salamıyorum artık ülkemde yabancı istemiyorum
pilavcı
16 Kasım 2022 Çarşamba 13:24merkez ilçeye aday olan aziz bayrak bir kısım borç verdiği insanlar var onu da takip edin lütfen kim neden almış neden vermiş, iyi parti neferlerine sahip çıkmalı
sarı
16 Kasım 2022 Çarşamba 13:11akkoyunlar birazdan toplanır onlar bizim muhacir kardeşimiz diye.