28 Mart 2024 Perşembe

Minik Ömer, okuldaki oyun alanına artık daha rahat inip çıkacak

Minik Ömer, okuldaki oyun alanına artık daha rahat inip çıkacak

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mehmet Köse İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Ömer Alp Taş’ın okul bahçesine daha rahat inip çıkabilmesi için rampa yaptırdı. Yapılan rampa sayesinde Ömer Alp Taş, teneffüslerde okul bahçesine yürüteciyle artık daha rahat inip çıkabilecek.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, engelli ve dezavantajlı vatandaşların her zaman yanlarında oluyor. Başkan Başdeğirmen, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için her türlü desteği veriyor. Isparta Belediyesi tarafından talep doğrultusunda engelli vatandaşların evlerine giriş ve çıkışlarda gerekli düzenlemeler yapılırken, evlerinin içerisinde de hayatlarını kolaylaştırıcı önlemler alınıyor.

Bunun yanında engelli ve özel gereksinimli bireylerin kullandığı alanlarda hayatlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler de yapılıyor. Mehmet Tönge Mahallesinde bulunan Mehmet Köse İlkokulunda eğitim öğretim gören 7 yaşındaki özel gereksinimli Ömer Alp Taş için de yürüteciyle rahatça inip çıkabilmesi için okul bahçesinde kullanımına uygun düzenleme yapıldı. Ömer Alp Taş, teneffüslerde okul bahçesindeki oyun alanına engelli rampası olmadığı için inmekte zorluk yaşıyordu. Okul Müdürü Adnan Çelik, Ömer Alp Taş için bir rampa yapılması talebini Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e iletti. Başkan Başdeğirmen, talebe olumlu yanıt verirken, Ömer Alp Taş için rampanın hemen yapılması talimatını verdi. Isparta Belediyesi tarafından okul bahçesine Ömer Alp Taş’ın yürüteciyle rahatça inip çıkabileceği bir rampa yapıldı.

Ömer Alp Taş, teneffüse çıktığında rampa olmaması nedeniyle bahçeye inemediğini belirterek, yapılan rampadan dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Taş, “Belediyemiz bahçeye rahatça ulaşabilmem için rampa yaptı. Belediye Başkanımıza ve okul müdürümüze yapılan rampadan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Ömer Alp Taş’ın annesi Tuğba Köktaş da okulda engelli rampası bulunduğunu ancak oğlunun okul bahçesine inerken rampa olmaması nedeniyle sorun yaşadığını söyledi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in okul bahçesine rampa yaptırdığına değinen Köktaş, “Belediye Başkanımıza ve okul müdürümüze teşekkür ediyoruz. Özel gereksinimli çocuklar için bu tür sorunların giderilmesi çok değerli” şeklinde konuştu.

Mehmet Köse İlkokulu Müdürü Adnan Çelik, Ömer Alp Taş’ın özel gereksinimli bir öğrenci olduğunu belirterek, “Okulumuzda her ne kadar engelli rampası ve engelli asansörü bulunsa da öğrencimiz oyun alanı olarak kullanacağı bahçeye inerken zorlanıyordu. Belediye Başkanımıza bu talebimizi ilettik ve sağ olsun olumlu geri dönüş aldık. Belediye Başkanımız her zaman olduğu gibi yine okulumuza karşı duyarlılığını gösterdi. Hem öğrencimiz hem de okulumuz adına Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ÖMER EREN

30 Kasım 2022 Çarşamba 14:04

Canım arkadaşım bir gün gelecek o rampalara hiç ihtiyacın olmayacak. seni çok seviyorum.

ıspartalı

30 Kasım 2022 Çarşamba 10:15

Bunu yapmak çok mu zordu okul yönetımının dıkkatını

adem

30 Kasım 2022 Çarşamba 09:17

CHP lilerin heykel açılışını fabrika açar gibi nasıl abartıyorsa 1m alanın asfaltıda aynı abrtı

Taraftar

30 Kasım 2022 Çarşamba 07:59

Bu Başarı Belediye Başkanımız ve Sayın Vekillerimizin Başarısıdır.her türlü destek ve Dertlere ortaklar Teşekkür Ediyoruz.

Halk memnun yürü başkan

30 Kasım 2022 Çarşamba 02:08

Amma başkan çocukları devir.reklamlarda her çocuğa bir hizmet reklamı başladı. Baskanım seni seviyorum diyen 32 kanalında reklamı YAPILIYOR.

Bir Garip Veli

29 Kasım 2022 Salı 20:19

Sayın Başkan,Gözütok ortaokulunun önüdeki kavşakta yer ala trafik ışıkları neden doğru çalışmıyor. Adnan Menderes bulvarından Doğan Kımıllı cadesine dönenler çocuklarımızı ezince mi? O ışıklar düzgün çalışacak, yaya geçidi kasis yapılacak . Veliler olarak ne yapmamız gerekiyor?

Fiko

29 Kasım 2022 Salı 19:22

Okula 2 el arabası asfalt dökmüş belediye bunu bile reklam yapıyor, ayıptır kardesim, ıspartaya metro yapta ayakta alkışlıyalım yusuf ziyanın yaptığı gibi fabrika yapta alkışlayalım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR