28 Mart 2024 Perşembe

Mimar Sinan Camii ve meydan düzenlemesi devam ediyor

Mimar Sinan Camii ve meydan düzenlemesi devam ediyor

Isparta

 

Isparta Belediyesi kentsel sit alanı içerisinde yer alan Mimar Sinan Camii ve çevresinde meydan ve peyzaj düzenlemesi çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünden alınan izinler kapsamında yaklaşık 4100 metrekarede başlatılan cami ve çevresi düzenlemeleri kapsamında ilk olarak Mimar Sinan Camii’nin çevre duvarları kaldırıldı. Cami çevresindeki mozaik kaplamalar söküldü ve yerine yeni doğal taş döşemeleri gerçekleştirildi. Cami ile birlikte önünde bulunan meydanda da düzenlemeler yapılacak. Cami ve meydan aydınlatmaları gerçekleştirilecek.

Çalışmalarda Mimar Sinan Camii ile önündeki meydan bir bütün olarak ele alınacak, zemin düzenleme çalışmaları Tarihi Üzüm Pazarında da gerçekleştirilecek. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mimar Sinan Camii ve çevresinde incelemelerde bulundu, teknik heyetten çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Vatandaşlar da düzenlemelerle Mimar Sinan Camii ve çevresi ile meydanın daha nostaljik bir görünüme kavuşacak olmasından dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirirlerken, yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler.

Başka bir partiye mensup olduğunu dile getiren bayan vatandaş, son seçimlerde oyunu Şükrü Başdeğirmen’e verdiğini dile getirirken, Başkan Başdeğirmen’i zaman zaman sosyal medya aracılığı ile eleştirdiğini aktararak, kendisinden helallik istedi. Bayan vatandaş, “Sizlere oy verdiğimde bir mesajımda ‘gülen yüzünüze oy verdim’ diye belirtmiştim. Size eleştirisel olarak da yorum yapmıştım. Öncelikle sizlerden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Yanlış yorumlarım olabilir, hatalarım kusurlarım olabilir, sonuçta insanız, beşeriz, şaşarız. Sizleri çok takdir ediyorum, çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun,yaptıklarınızın devam etmesini canı gönülden arzuluyorum. Bazı şeylerin lafla değil, icraatla olduğunu bilen bir vatandaş olarak sizi çok takdir ediyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de samimiyetinden dolayı bayan vatandaşa teşekkür ederken, “Allah razı olsun. Bugüne kadar bu hizmetleri yapmaya devam ettik. Vatandaşımızın bize verdiği bu görevi en iyi şekilde yapacağız diye mücadele verdik. Sizlerde takdir ediyorsunuz, bizler için de önemli olan budur. Allah rızasından sonra vatandaşın takdiri bizim için mühim. Bu düşüncelerinizden bende çok memnun oldum, çok teşekkür ediyorum, daha güzellerini hep beraber yapacağız inşallah” derken, ‘hakkım helal olsun’ ifadesinde bulundu.

Yine çok sayıda vatandaş yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür ederken, İstanbul Kartal’dan gelen ve bir süredir Isparta’da bulunan bir vatandaş da “Sayın başkan hizmetleriniz için bende sizleri tebrik ediyorum. Isparta’yı çok beğendim, sevdim. Düşüncem Isparta’ya yerleşmek” görüşünde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Taş yiyecekleri uyaran adam

07 Aralık 2022 Çarşamba 18:11

Taşa toprağa yatırılan paranın hesabı tutulamaz değil mi? Her sene elden geçirin. Bozun bozun yeniden yapın. Nasıl olsa ne yapıyorsun diyen yok.

Profesör

07 Aralık 2022 Çarşamba 14:37

Bir mimar olarak camilerle halkın arasındaki duvarların kalkmasını canı gönülden destekliyorum. Ayrıca aklı fikri mini eteklilerde olan yorumculara da sesleniyorum kıblenin neresi olduğunu bile bilmiyorsunuz heheyttt kıble tarafında kapı mı olur? Siz gönlünüzü ferah tutun namaz kılan amcalar sizin gördüklerinizi görmüyor!

aaa

07 Aralık 2022 Çarşamba 13:34

cevredeki ağaçlarda kesilmeli

Hic bilen yok mu

07 Aralık 2022 Çarşamba 08:10

Guzel hoş baskan isparta halkini kişin yaparak dusunmuş kar yagar buz olur ordan gecenler simdi toprak ya kayip dusmezler yaza inşallah biter....kisin baslanan inşatlara şasiyom tesviyesi daşi guzel dosenir ya

Endülüs de bir garip s

07 Aralık 2022 Çarşamba 06:10

Bunlar para yemenin yolları cokmu gerekli bunun yerine okullarda 1 su bardağı süt verilse yanında simit poğaça yada otobüsler 18 yaşına kadar bedava olsa 60 yaş üstü parası mı Yok onlara bedava Okuyan çocuklar ücretli binsin öylemi yüce Allah görüyor bekleyin başınıza gelmekte olan imtihanı tuvalet bedava yapıyorsun yap otobüsler öğrenciye bedava tuvalet olsun 1 lira belediye duy bunlar

Farklı adam

06 Aralık 2022 Salı 22:35

Namaz kılan amcamın gözü ,kaldırımdan geçen mini etekli ye kayoyorsa , zaten onun namazı namaz değil ,abdesti de abdest değildir.

Isparta sevdalısı

06 Aralık 2022 Salı 19:24

Caminin arkasındaki rezillik ne zaman kalkacak,resmen Rus pazarı....

Fikriadam

06 Aralık 2022 Salı 17:30

Camilerin bu duvarlarinin kaldırılması öncelikle İslam dininde harama bakmak ve abdest bozulmak vb düşünceler göz önünde alındığında namaz kılan bir amcamın namaza durduğunda kaldırımdan geçen mini etekliye gozunun kayması o namazına sakatlik çıkarır mı. Çok fazla bir dini bilgim yok ama namaz kılanın dikkatiniz dağılması durumu söz konusu olabilir diye düşünüyorum. Camilerin bu şekilde bahce duvarlarinin yıkılıp açılması ilerleyen vakitlerde bence sorgulanacaktir.

Dinarlı

06 Aralık 2022 Salı 16:58

Gerçekten çok güzel oluyor başkana tskler

Mühendis

06 Aralık 2022 Salı 16:58

Özür olmaksızın mescidi yol edinmek tahrîmen mekruhtur. Bununla ilgili bir kaç Hadisi şerif var. Ecdad bilmiyormu caminin etrafını açık yapmayı. İnsan bi iş yapmadan erbabına danışır. Ne ilim kalmış ne irfan ne de hikmet. Yazık bize

Ahmet Çelik

06 Aralık 2022 Salı 15:47

Çok güzel Emeği geçenlere teşekkür ederiz ellerine sağlık.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR