Anestezi Tekniker ve Teknisyenlerinin hastanelerin en önemli personellerinden olduğunu belirten Cesur, her yıl katlanan mezun sayısı ve buna paralel olarak azalan kamuya alımlar sebebiyle yaklaşık 80.000 mezun sayısına ulaşıldığını, bir ameliyatın en iyi şekilde devam edebilmesi için olmazsa olmazlardan olan Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri’nin sağlık kurumlarının bir parçasından ziyade yapıtaşları olduğunu da ekledi. Atama sayılarının yetersiz oluşunun mezunlarda hayal kırıklığı yarattığına dikkat çeken Aylin Cesur, atama bekleyen Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri’nin Covid-19 salgınıyla mücadele edilen bu günlerde, istihdamlarının önündeki engellerin kaldırılması uygun olacaktır dedi ve Sağlık Bakanına sorular yöneltti.
Diğer önergesi ise; Türkiye’deki üniversitelerin “İlk ve Acil Yardım” bölümünden mezun olan yaklaşık 50 bin ‘’Paramedik’’ile ilgili olan Cesur, “işsizlik ve atama sorunları ile karşı karşıya bulunmakta olan, kritik durumlarda bulunan hastaya ya da yaralıya ilk müdahalede bulunan, profesyonel sağlık uzmanı olarak görev yapan paramedik sağlık teknikerleri, görev alabilecek yetkinliğe, bilgi ve beceriye sahiptirler. Sağlık çalışanlarına en çok ihtiyaç duyulan günlerde bakanlığınızca acil tıp teknikerlerine 250 kontenjan ayrılmıştır. Son alımlardaki sayıların çok düşük olması mezunlarda hayal kırıklığı yaratmıştır.” dedi.
Atama bekleyen Paramedik sağlık teknikerlerinin Covid-19 salgınıyla mücadele edilen bu günlerde, istihdamlarının önündeki engellerin de kaldırılması şarttır diyen Milletvekili Cesur’un bu iki meslek grubuna desteğini sunduğu önerge metinleri ve Bakan Fahrettin Koca’ya soruları şöyledir:
laz ziya
12 Haziran 2020 Cuma 19:36Aylin Cesur sen çok yanlış bir insansın.
Muallim
12 Haziran 2020 Cuma 18:55Valla hiç özletmiyon kendini kürk mantolu Aylin
el chapo
12 Haziran 2020 Cuma 17:02hiç iktidar partisinden soru önergesi falan göremiyoruz neden çünkü emirle iş yapıyorlar soru moru yok bam bam bam
Ahmet Boyan
12 Haziran 2020 Cuma 15:12Isparta'ya özellikle ""ülkeye"" senin gibi milletvekilleri lazım! Herkesin sorunlarını dile getirdgin için teşekkür ederiz. Diğer 3'u seçim zamanı gelir, söz verir yapmazlar.