28 Mart 2024 Perşembe

Milletvekili Aylin Cesur Azerbaycan'da

Milletvekili Aylin Cesur Azerbaycan'da

Isparta

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, Azerbaycan Dostluk Grubu ile Azerbaycan’da önemli temaslarda bulundu

TBMM Türkiye-Azerbaycan dostluk grubu yönetim kurulu üyesi İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, geçtiğimiz hafta gittiği Azerbaycan’da yoğun temaslarda bulundu.

Milletvekili Cesur’un, Dostluk Grubu ile birlikte yaptığı ziyaretlerde ana gündemini Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ebedi olarak bozulmayacak şekilde nasıl geliştirilebileceği konusu oluşturdu.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile 1.5 saati bulan görüşmede de aynı konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Cesur, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yanında çalışırken şahitlik ettiği günlere de atıfta bulunarak, Süleyman Demirel’in Haydar Aliyev’le olan kardeşlik boyutundaki ilişkisine değindi ve o günlerde güçlenen dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizin ebedi olması için “Tek millet, iki devlet” anlayışından asla vazgeçilemeyeceğinin de altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinde düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine katılan heyet, Türk Şehitliği’ni ziyaret ederek Karabağ’da ve daha evvelinde de hayatını kaybeden Türk şehitlerine dua etti.

Azerbaycan-Türkiye Dostluk Grupları olarak istişarede bulunan heyet, aynı zamanda başbakan yardımcısı Ali Ahmedov ile bir araya geldi ve Azerbaycan Milli Meclisi’ne ziyaretlerde bulundu. Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova ile yapılan görüşmenin ardından, Tarım bakanı, ekonomi bakanı, Azerbaycan’ın Ekonomi ve Sanayi politikaları üyeleri ile Tarım komisyonu üyeleri ile ve sivil toplum örgütleri ile görüşmeler, ziyaretler yapıldı, görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakü’de Azerbaycan İşbirliği Üniversitesi’ne yapılan ziyaretin ardından, son olarak Azerbaycan Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Settar Mohbaliyevle ile Türkiye Azerbaycan ilişkilerini güçlendirmek üzere istişarelerde bulunuldu. Yapılan ziyaretin ardından Milletvekili Cesur’a ve heyet üyelerinde madalya da takdim edildi.

Daha sonra Kuba şehrinde Kuba valisini ziyaret eden Cesur ve dostluk grubu Türk şehitliğini ziyaret etti ve Azerbaycan-Türkiye Gardaşlık Parkı’na gitti.

Azerbaycan’la ilişkilerimizin güçlenmesi için çok verimli geçen görüşme ve ziyaretlerin ardından heyet temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Aliyev keşke sokmasaydin ulkeye

21 Kasım 2021 Pazar 11:19

Ben olsam almam azerbayacana bunlari bunlarin ortaklari degilmiydi ermenistanla savasmayin diye hic samimi degilsiniz ortaklarinizla beraber

İşçi

20 Kasım 2021 Cumartesi 03:51

Napayım Azerbaycan'a gittiyse ben geçim derdindeyim

Gara Şahin

20 Kasım 2021 Cumartesi 00:31

Bırakın Aylin Hanımı siz dolardan Eurodan bahsedin. Asgari ücreti söyledin memurlara yüzde 5 razı olan malum sendika nerelerde ondan haber verin. Ottan puften haber yapmayın.

mamati

19 Kasım 2021 Cuma 22:55

S.demirelin kızıyım deme sakın orada Azeri kardeşlerimize ihanet eden Türk lideri Demirel'i hiç unutmazlar hatırlayan Ermeniler azerbaycani işgal ederken bizim hükümet Demirel zamanı Ermenilere bedava buğday yardımı yapmıştı daha çok Azeri kardeşimizi okdursun diye ABD Erzurum üzerinden silah yardımı yapmıştı Erzurumlu kadınlar ayaklandılar set müdahale ile basturmisti siyaset böyle işte sevdiklerin oldururu sovduklerin guldurur

Ispartali genç

19 Kasım 2021 Cuma 20:24

Bu isparta halkı köpek gibi biat ettikleri her bir haltı yaparken ses çıkarmayıp herseui muhalefete yukledikce ne insanı gelişir ne de memleketi

Laan bıraakk

19 Kasım 2021 Cuma 20:08

Ulan aktrol çakallar sizi dr.sedat teker muayene edecek

Bir bilen abi

19 Kasım 2021 Cuma 18:59

Bu Sayın baayan reklamı çok seviyor her işi şov eyi partiye hiç yakışmıyor. ŞARK rumuzlu dan gal ak iftira atan ŞEREFSİZDİR. Şehit abisi albay mehmet Alkan a yapılanıda konuşsana

vatandaş rıza

19 Kasım 2021 Cuma 17:12

reklamlar

Cahilsavar

19 Kasım 2021 Cuma 16:44

Bir memlekette namuslularda Namussuzlar kadar CESUR olmalı.inönü

Ertem Karay

19 Kasım 2021 Cuma 15:14

mümkünse orada kalsın Isparta'ya falan gelmesin. hem ne alakası var nereye temas ettiyse etti ıspartayı ilgilendiren bir haber mi? gündem de mi kalmak istiyor. Zaten beyaz kürkü ve demonte ürünleri ile gündemde tutacağız

ŞARK

19 Kasım 2021 Cuma 14:51

vala bizi ilğilendirmez isterse TUANİSTANA ĞİTSİN. ŞEHİDİN BACISINA KÜFÜR EDENLERLE BERABER YÜRÜYORSA BİZİM İÇİN HİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİÇ BİR ŞEY İFADE ETMEZ . ZATEN BAŞLARI VATAN İÇİN CAN VERİR İKEN BAŞKALARIDA EDEBİYAT YAPIYOR.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR