24 Nisan 2024 Çarşamba

Milletçe büyük üzüntü ve acı yaşıyoruz

Milletçe büyük üzüntü ve acı yaşıyoruz

Isparta

İyi Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Merkez üssü Kahramanmaraş olan Türkiye'yi derinden etkileyen deprem  felaketi sonrası Isparta İYİ Parti İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlıklarında kurulan kriz masası iletişimlerini paylaştı. 

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur'un açıklaması şu şekilde: 

Büyük bir felaketle güne uyandık. Milletçe büyük üzüntü ve acı yaşıyor, elimizden geldiğince kenetlenmeye çalışıyoruz. Merkez üssü Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Adana, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Kilis illerimizde de büyük hasara ve can kaybına yol açan depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralı vatandaşlarımızın bir an evvel sağlıklarına kavuşmaları ise en büyük temennimiz.

Depremde enkazdaki vatandaşlarımızın ivedilikle kurtarılması için sürdürülen çalışmaları İYİ Parti olarak yakından takip ediyoruz. Böyle bir felaket karşısında herhangi bir ayrım yapmaksızın merkezi hükümetin yerel yönetimlerle güçlü bir iş birliği ve koordinasyon içinde çalışması önem arz etmektedir. Başta AFAD ve belediyelerimiz olmak üzere ilgili tüm devlet kurumlarımızın koordinasyon ve titizlik içinde yürüteceği çalışmalarla birlikte milletimizin desteği ve dualarıyla bu zor günleri de aşacağız.

İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’in öncülüğünde kurulan kriz masası gece gündüz çalışacaktır. Bölgeye her ile ayrı ayrı genel merkezimiz tarafından genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizden oluşan heyetler görevlendirilmiştir ve ulaşmıştır. Tüm illerimizde bölgeye gerekli malzeme için kriz masaları ve depolama alanları belirlenmiştir. 

Isparta İYİ Parti İl Başkanımızın başkanlığında İl ve İlçe Başkanlıklarımızda kurulan kriz masası iletişimleri, ekte sunulmaktadır ve sosyal medya hesaplarımızda ilan edilmiştir. İl ve ilçe binalarımızda toplanan erzak ve malzeme, AFAD Isparta İl Başkanlığına teslim edilecek ve bölgeye gitmesi böylelikle sağlanacaktır. Ekte bölgede gerekli erzak listesi, iletişim numaraları mevcuttur.

Bu afet sürecinde AFAD’ın tüm uyarılarının önemle takip edilmesini; hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesini, haberleşmelerin kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılmasını; hayati durumlar haricinde telefon görüşmelerinden kaçınılmasını, yolların arama kurtarma ekipleri ve acil yardım araçları için boş bırakılmasını ve yapılacak yardımların ilgili kamu kurumları ve yerel yönetimlerle koordinasyon içinde yürütülmesini, tüm bu hususlara hassasiyetle uyulmasını vatandaşlarımızın bilgisine sunarız.

Bu denli büyük bir felaketi, böyle bir kış mevsiminde yaşıyor olmak da ayrı bir sorundur. Bölgede çalışan tüm kurtarma ekiplerine, sağlık personeline güç kuvvet vermesini Yüce Allah’tan diliyor; daha fazla kaybın yaşanmamasını temenni ediyorum. Milletçe kenetlendiğimiz bu acılı günümüzde, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan Rahmet, milletimize ve acılı ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Allah merhametini bu mübarek günlerde milletimizden esirgemesin. Hep birlikte milletçe yaralarımızı saracağız.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

HER ŞEY İSTEDİĞİN GİBİ OLABİLİYOR MU HANİ?

08 Şubat 2023 Çarşamba 10:11

Her fırsatta 1999 Depreminde o günün hükümetini eleştirmeyeceksin işte . O günün koşullarında elden gelen ne varsa yapılmıştır. Sen bu güne bak . Bu gün sensin hükümet .Hani her yere yetişebiliniyor mu? Ha deyince oluyor mu?GÜN BİRLİK ZAMANI HEM DE TAM ZAMANI BİZİ YÖNETENLERE DÜŞÜYOR BU İŞ . BİZİ BİRLEŞTİR BÜTÜNLEŞTİR KENETLENDİR.

...

08 Şubat 2023 Çarşamba 09:37

99 depreminde ak-it paçavrasının manşeti devletin çöküşü devlet enkaz altında katiller vs.

SOSYOLOG

07 Şubat 2023 Salı 19:20

özal,ahmet kaya,urfi çetinkaya,kemal sunal,ilyas salman, recai kutan,eşref bitlis,hamid fendoğlu(hamido),behçet oktay,ömer lütfi topal,inönü zati hanom efendileri MALAYALIDIR.SOSYOLOJİYİ SİZ ANALİZ EDİN.

ye kürküm ye

07 Şubat 2023 Salı 17:12

Şehit cenazesinde beyaz kürkle gitmiştin kürkü hediye ette depremzedeler giysin.milletvekili maasını hepsini bağışla millet adam görsün ye kütküm ye

adem

07 Şubat 2023 Salı 16:02

Malatyalı vekilimiz niye memleketine yardıma gitmez,Aynı zamanda doktor olan zatalilerine ihtiyaç olur

ZAGOR (BALTALI İLAH)

07 Şubat 2023 Salı 15:44

Hay ALLAH(C.C.) Razı olsun sn. Vekilim..İşte budur suya Sabuna dokunmadan yapılan emeklere çamur atmadanGüzel bir açıklama olmuş..sizin için yaptığım olumsuz Yorumlardan dolayı özür diliyorum..tüm güzellikler Sizin olsun ....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR