Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yüklenici firma yetkilileri ile Türkiye’de ilk kez aktif bir tren garına inşa edilen Millet Bahçesi ile taş ve ahşaptan oluşan 300 kişilik cami inşaatındaincelemelerde bulundu. Daha önce vatandaşların kullanımında olmayan bir alanın Millet Bahçesi’ne dönüştürüldüğünü belirten Başkan Başdeğirmen, “Bir Ispartalı olarak buraları görünce mutlu olmamak mümkün değil. Önceki hali içler acısıydı. Buraya el attık, çok güzel işler yapılıyor” dedi.
Isparta’da 86 bin metrekare alandaki Millet Bahçesindeki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Türkiye’de ilk kez Isparta’da aktif bir tren garına Millet Bahçesi inşa edilmiş olacak. Alan içerisinde bulunan tarihi yapıların restorasyonu devam ederken, peyzaj düzenleme çalışmaları da sürüyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yüklenici firma yetkilileriyle birlikte Millet Bahçesi ile taş ve ahşaptan oluşan 300 kişilik cami inşaatında çalışmaları yerinde inceledi, yapılacaklara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 86 bin metrekare alanda inşa edilen Millet Bahçesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta’ya bir hediyesi olduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Millet Bahçeleri Cumhurbaşkanımızın önemsediği ciddi projelerden bir tanesidir. Burada tüm bireylerin istifade edebileceği bir alan oluşuyor. Isparta’mızda böyle bir alan oluşturulmasından dolayı çok mutluyum. Bizim dönemimizde yapılması da bizim açımızdan çok önemli” dedi.
Uzun yıllardır şehirdeki tarihi alanlar ve tarihi yapıların dikkate alınmadığını ifade eden Başkan Başdeğirmen, Tren Garının etrafının daha önce kötü bir durumda olduğunu söyledi. Vatandaşların şehirdeki tarihi alan ve yapıların nereden nereye geldiğini görmesi gerektiğine değinen Başkan Başdeğirmen, “Buralara insanlarımız gelemiyordu, geçemiyordu. Bu alanlar vatandaşlarımızın kullanım alanları değildi. Şimdi buraları görünce mutlu oluyorum. Bir Ispartalı olarak buraları görünce mutlu olmamak mümkün değil. Ben bu memleketin çocuğuyum, vatandaşlarımız bu memleketin insanları. Ama önceki hali içler acısıydı. Buraya el attık, çok güzel işler yapılıyor. Eski binalar restore ediliyor, kafeler yapılmış. Çocuklarımızın ailelerinin vakit geçirebileceği güzel alanlar var. Çok şükür bunları Rabbim bize nasip etti. Az bir zaman kaldı. Kısa zaman sonra buraları vatandaşlarımızın hizmetine açacağız ve burada güzel zamanlar geçirecekler” görüşlerinde bulundu.
Millet Bahçesi’nin aktif bir tren garına yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, tren seferlerinin de devam ettiğini söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Çayımızı, kahvemizi içerken yandan trenin geçmesi güzel bir şey. Burası hareketli, canlı, yaşayan bir bölge olacak. Sayın Bakanımız şehrimize geldiğinde dile getirmişti, Türkiye’de ilk kez aktif bir tren garına Millet Bahçesi yapıyoruz. En önemlisi de bu. Burada sadece binalar tarihi değil. 100 yaşında ve daha büyük ağaçlarımızda var bizim. Ağaçlarımız da tarihidir. Müteahhit de buraya 30 bin adet bitki, ağaç ve çiçek dikti. Burayla beraber güzel sürprizlerimiz var. Vatandaşlarımız ‘biz Isparta’da mıyız?’ diyecekler. Öyle güzel hizmetler yapıyoruz. Burayla beraber onlar da 2023 yılında hizmete girecek inşallah” dedi.
Fakir
18 Kasım 2022 Cuma 10:35Millet bahçesi bekçisi gitmiş mi yine garibin gidecek yeri yokki elin şeyiyle şeye giriyor
İşsiz doktor
15 Kasım 2022 Salı 23:20Keşke sayın cumhurbaşkanım bana dinleneceğim yer değil de durmadan çalışabileceğim bir yer hediye etseydi daha makbul olurdu.
Köylü
15 Kasım 2022 Salı 19:40Kaldırımları açın da millet yürüsün,yolcular egridire,yalvaca vs.eskisi gibi rahatca binsin.o tdnekeleri de sökün artık.milletin tekerini patlatıyor.
Bilirkisi
15 Kasım 2022 Salı 18:46Buranın arkasında kalan arsalar çok atıl bir durumda kötü gözüküyor,acilen imar a açılması gereklidir ki ,düzgün biseyler ev ,dükkan , AVM , yapılsın ,çevre kirliliği son bulsun.
Beleşci
15 Kasım 2022 Salı 18:17Çay beleşmi
saadet
15 Kasım 2022 Salı 14:59agaçları katlettiniz.....evet hemde nasıl asırlık agaçlar rant uğruna gitti bize yasattıgınız hüznü yasayın inşallah akp
gülseren uslu hoca
15 Kasım 2022 Salı 14:58agaç keserek bahçe yapmak akp nin adamına yakışırdı zaten yazıklar olsun bir ormanı reyise yaranmak için yok ettin şükrü bey sen nasıl ıspartalısın yazıklar olsun babanmı dikti o güzelim çınarları ne hakkın var ya kesmeye sizin olsun bahçeniz keklenip yuvarlanın parkta caminin işi ne be evet bakıyorum burası neresi diye kese kese şehir ne hale geldi akp cebindenmi yaptırdıda hediye oluyor yeter be yeter cuma parkındaki kayısı agacını niye kestin niyeeeeee o gar dogal haliyle güzeldi ne yap
Ispartalı
15 Kasım 2022 Salı 14:14Başkanım,Süleyman demitel kampüsünde okuyan yüzlerce öğrenci Millet bahçesine gitmek için yıkılmış kaldırımlardan,ışıksız ve dikenlerle folu yollardan geçmek zorunda. SEVGİ YOLUNUN benzerini sdü kampüsünden millet bahçedine doğru yaparsanız gençler korkmaz ve insan gibi uollardan giderler.naçizane tavsiyem budur başkanım.
Başka
15 Kasım 2022 Salı 13:25Başkanım millet bahçesinin sonundaki belediyenin olup tomruk yoğunuydu oluşturan yerinde bir an önce park ve şehir girişine yakışır olmasını istiyoruz
ağaçları katlettiniz
15 Kasım 2022 Salı 13:24KENDİNİZ SÖYLÜYORSUNUZ BURADA 100 YAŞINDAN BÜYÜK AĞAÇLARIMIZ VARDI DİYE VE ÇOĞUNU ÇATIR ÇATIR KESTİNİZ. MÜTEAHİTİN GETİRDİĞİNİ SÖYLEDİĞİNİZ BİTKİLER DAHA EKİLMEDEN SAKSILARINDA KURUYUP SARARIP SOLDU ÇÖPE DÖNDÜ ALLAH BİLİR ONUN VERGİSİNİDE BEN CEBİMDEN ÖDÜYORUMDUR. CAMİ ALANI İÇİN KESİLEN AĞAÇLARIN ALANI OYUK GİBİ DURUYOR VE İNŞAAT İÇİN TÜM KALDIRIM PARKELERİNİ SÖKDÜNÜZ OKULLARINDAN DÖNEN ÇOCUKLAR CADDE ÜZERİNDE YOLUN ORTASINDA GİDİYOR KALDIRIMLARI KALDIRDINIZ DİYE
Gazeteci Arif
15 Kasım 2022 Salı 12:50İnsaf be....Dertli kiracı Rabbım sana öyle bir dert versinki ölünceye kadar uğraş. Çok büyük bir hizmet yapılıyor. Sen dertlerle uğraşıyorsun. Birde emeği geçenlerden Allahü teala razı olsun de be kardeşim. Nankörlüğü bırakalım.
Trengelir
15 Kasım 2022 Salı 12:16Tren garını yok et. Sonra millet bahcesi yaptik deyin.Koyunlar da buna sevinir.
Dertli Kiracı
15 Kasım 2022 Salı 09:54Millet bahçesi diyerek Şehir Hastanesi ne giden yaya yolunu kapattınız. İnsanlar yoğun trafikte çarpılma tehlikesinde araçların içinde yürüyor. O yolda birisi kapatılan yaya yolu nedeniyle ölürse vebalini kim üstlenecek