Ispartaspor’un efsane Teknik Direktörü Tarık Söyleyici’nin oğlu Mert Söyleyici dün saat 11:00’de BARO Başkanlığı’nda yapılan törenle, avukatlık yeminini ederek ruhsatını aldı. Resmen avukat olan Söyleyici’yi, bu mutlu gününde ailesi ve sevenleri yalnız bırakmadı.
Akdeniz Bölgesi’nin yetiştirdiği önemli spor adamlarından Tarık Söyleyici, oğlu Mert’in avukat olmasının mutluluğunu yaşıyor. 3 çocuğu bulunan Söyleyici’nin en küçük çocuğu olan 24 yaşındaki Mert Söyleyici, dün Isparta BARO Başkanlığı’nda yapılan törenle avukat oldu. İstanbul’da ve Isparta’da stajını tamamlayan Mert Söyleyici için dün BARO Başkanlığı’nda tören düzenlendi. BARO’da ki törene; BARO Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, Söyleyici ailesi, Isparta futbolunun efsane isimleri, aile eşrafı, duayen gazeteciler ve avukatlar katıldı.
ÇOK ÇİLELİ BİR MESLEK
Genç avukat Mert Söyleyici’ye cübbe giydiren BARO Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, avukatlık yemini ettirdikten sonra ruhsat takdiminde bulundu. Törende konuşan Isparta BARO Başkanı Gökmenoğlu: ‘Savunma ordusuna genç bir kardeş daha kattık. Avukatlık çok çileli bir meslek. Bizi ancak biz anlarız. Avukatlar halkın savunucusudur. Mert Söyleyici kardeşimize başarılar diliyorum’ dedi.
VEFASINI GÖSTERDİ
Genç yaşında önemli bir görev üstlenen Av. Mert Söyleyici cübbesini giydikten sonra kısa bir açıklama yaptı. Av. Söyleyici: ‘Bugünlere gelmemde emeği olan anneme, babama, ablalarıma, tüm öğretmenlerime sonsuz teşekkür ederim. Bana güvenen herkese layık olmak için çaba sarf edeceğim. Savunmanın ne kadar büyük ve önemli olduğu herkesçe bilinmektedir. Her şeyin en iyisini yapmamız gerekiyor. Çalışmamız ve topluma yararlı bireyler olmalıyız’ dedi.
Uğur Kılıç
10 Eylül 2018 Pazartesi 20:38Başarılar avukatlık kıymetli meslek düzgün avukatlara ihtiyacımız var tebrikler
Mehmet
09 Eylül 2018 Pazar 22:32Hayırlı olsun Tarık Hocam yolu açık olsun
32 Gençlik Her Yerde
09 Eylül 2018 Pazar 21:51Tebrik ediyorum İmparatorun oğlu
Olgun
09 Eylül 2018 Pazar 16:39Genç kardeşime hayırlı olsun başarı diliyorum. Ispartamızın evladını en iyi yerlerde görmek isterim
sarıçizmeli
09 Eylül 2018 Pazar 10:46Harbiden bize ne yaw. Herkes avukat oluyor. Bir fakir çocuğunu da yazın
Malkocoğlu
09 Eylül 2018 Pazar 00:54Tarık'ın sülalesini öğrendik. Bu memlekette kimseye çayı nasip değil. Ne önemli spor adamıymış. Lisansı kaç yıldır vizelenmiyor. Sadece hegomanyanın içinde.
Uzaklardan biri
08 Eylül 2018 Cumartesi 20:23Arkadaşı tebrik ederim ancak kanaatimce artık avukatlık sınavı gelmeli,gerekirse hukuk fakültelerinden mezun olunduktan sonra aynı hakimlikte nasıl adalet akademileri varsa aynı ona benzer bir savunma akademileri kurulmalı bu akademide staj görme sınavı kazanma şartına bağlanmalı ve savunmanın iddia ve karar organları kadar kutsal olduğu düşüncesi bilinçlendirilmelidir.O zaman halkımız “avukat tuttum” düşüncesinden sıyrılır ve avukatlığın ne kadar önemli bir mekanizma olduğunu öğrenir.Saygılar..
ISPARTALI
08 Eylül 2018 Cumartesi 06:29BİZENE
VATANDAŞIN BİRİ
08 Eylül 2018 Cumartesi 02:57yegenimde avukat oldu onuda yazın bari hayırlı olsunda bu habermi şimdi
Garip
07 Eylül 2018 Cuma 23:3550.000 avukat ücreti helal mi
Hukuk öğrencisi
07 Eylül 2018 Cuma 21:42Arkadaşın şahsı adına söylemiyorum çok başarılı zeki bir insan olabilir. Ama artık hukuk fakültesi mezunu olmanın bir önemi kalmadı kamu yönetimine döndü herkes okuyor. 15 sene sonra açıköğretim mezunu hakim savcılar görürseniz şaşırmayın. Keşke kontenjan düşük olsaydı da varsın kazanamasaydım en azından hukuk fakültesi değerli bir şey olarak kalırdı. Ama seneye mezun olacağıma sevinemiyorum. Faküleye bir girin bir iki derse öyle insanlar var ki ilerde bunlar mı karar verecek dersiniz.
Murat Tüketen
07 Eylül 2018 Cuma 20:29Ne yapmamız lazım, Türkiye’de ortalama her ay 13 kişi avukatlık lisansını alıyor
osman kınay
07 Eylül 2018 Cuma 18:37hayırlı olsun.