02 Haziran 2024 Pazar

Destana dönüştürülen bir mücadelenin adıdır

Destana dönüştürülen bir mücadelenin adıdır

Isparta

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Süleyman Hilmi Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Yılmaz; "Kurtuluş Savaşı; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yola çıkan kahraman Türk milletinin “Ya istiklâl ya ölüm” parolasıyla nesilden nesile aktarılacak bir destana dönüştürdüğü bir mücadelenin adıdır.

Hürriyet ve bağımsızlık mücadelesi, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmasıyla birlikte fiili bir mücadeleye dönüşürken, bu mücadele, milletimizin, bağımsızlığı uğruna her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğunun da açık bir göstergesiydi. 

Atatürk’ün 19 Mayıs tarihinde Samsun’a çıkışı, Türk milletinin yeniden ayağa kalkma azminin, bağımsızlık talebinin ve hür yaşama iradesinin ortaya konması açısından bir dönüm noktasıdır.

19 Mayıs 1919’da Türk milletinin ortaya koyduğu irade, Kurtuluş savaşımızın da parolasını ve ruhunu oluşturmuş, işgal güçlerinin yurdumuzdan kovulmasını ve güzel vatanımızın bir kez daha fethedilmesini sağlamıştır.

Yıllardır etrafımızda yürütülen hain planlar neticesinde, bugün ülke sınırlarımız içinde ve dışında yeni ve farklı boyutlarda bir var oluş mücadelesi yürütmekteyiz. Böylesine önemli günlerde bizleri bir arada, ayakta tutacak ve zafere taşıyacak olan en önemli unsur, 19 Mayıs 1919’la başlayan süreçte oluşturduğumuz milli birlik ruhumuz ve bağımsızlık arzumuz olacaktır.

Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 105 yıl  önce başlattığı bağımsızlık yürüyüşünün asla durmayacağı, hiçbir güç tarafından da durdurulamayacağı bilinmelidir.

Atatürk’ün Kurtuluş meşalesini yakışının ve Samsun’a çıkışının 105. Yıldönümünde, tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, bu vatan ve millet için canlarını ortaya koyan gelmiş geçmiş tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anıyorum"

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR