TBMM'de Genel Kurul ve komisyon çalışmaları salı günü başlayacak. Genel Kurulda, 13 maddesi kabul edilen 'Siber Güvenlik Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek. Kalan maddelere göre, Siber Güvenlik Kurulu; Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı, Savunma Sanayii Başkanı ve Siber Güvenlik Başkanından oluşacak. Siber güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmalarda öncelikle yerli ve milli ürünler tercih edilecek. Belirtilen yetkiler çerçevesinde elde edilecek kişisel veriler ve ticari sırlar, bu verilere erişilmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde resen silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecek.
TÜRKİYE'NİN İLK 'İKLİM KANUNU TEKLİFİ'
Genel Kurul, ‘Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’ni tamamlamasının ardından Türkiye'nin ilk 'İklim Kanunu Teklifi' görüşmelerine başlayacak. Teklife göre; her ilde vali başkanlığında, İl İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. Sera gazı emisyonları, Ulusal Katkı Beyanı, net sıfır emisyon hedefi ile İklim Değişikliği Başkanlığı'nın strateji ve eylem planları doğrultusunda azaltılacak. İklim Değişikliği Başkanlığı, ulusal, sektörel ve tematik raporlar hazırlayacak; teşvik mekanizmaları geliştirecek, Türkiye Yeşil Taksonomisini kuracak. İthal edilen malların gömülü sera gazı emisyonlarını ele almak için Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması kurulabilecek. İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından Emisyon Ticaret Sistemi kurulacak. Karbon Piyasası Kurulu, ulusal tahsisat planını onaylayacak.
YASAKLARA UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI VERİLECEK
Kanun teklifi ile ayrıca doğrudan sera gazı emisyonlarına neden olan faaliyetleri yürüten işletmelerin, İklim Değişikliği Başkanlığı'ndan sera gazı emisyon izni alması zorunlu olacak. Sera gazı emisyonlarının takibine ilişkin yasaklara veya sınırlamalara aykırı olarak doğrulanmış sera gazı emisyonu raporunu süresi içerisinde sunmayanlar, 500 bin liradan 5 milyon TL’ye kadar idari para cezasına çarptırılacak. Ozon tabakasını incelten maddeleri kullanan, ithal eden, ticaretini yapan ve piyasaya arz edenlere 2,5 milyon lira, bu maddeleri içeren ürünlere veya ekipmana bakım, onarım ve servis amaçlı hizmet veren gerçek ve tüzel kişilere 250 bin lira, bu maddeleri içeren ürünlerin veya ekipmanın etiketlenmesi hükümlerine uymayanlara 120 bin lira idari para cezası verilecek.
Vatan
09 Mart 2025 Pazar 23:09İKLİM KANUNU EVDEN ÇIKMAK İÇİN PUANA MUHTAÇ OLMAKTIR SEYAHAT YASAĞINA TAKILMAKTIR BAKKALA GİTMEK İCİN PUANA İHTİYAÇIN OLACAK UYUMA
Gerek var mı
09 Mart 2025 Pazar 23:08İKLİM KANUNU TARIMI BİTİRMEKTİR SİYONİST PROJESIDIR BÖCEK YEDİRMEYE ÇALIŞANLARIN İŞİDİR ARTIK TVLERDE BÖCEK GÜZELLEMESİ YAPILIYOR
Vatan
09 Mart 2025 Pazar 23:07İKLİM KANUNU KOLELİKTİR HAYVANCILIĞIN TAMAMEN BITMESIDIR
Vatan
09 Mart 2025 Pazar 23:06İKLİM KANUNA HAYIR