Isparta Belediyesinin cadde, sokak ve mahallelere monte ettiği yağmur suyu ızgaraları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınıyor. Son 3 aydır hırsızlık olaylarının arttığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kaya, vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını ve gördükleri zaman emniyet birimlerine haber vermelerini istedi.
Şehir merkezinde son 3 aydır döküm demirden imal edilen yağmur suyu ızgaralarının hırsızlık olaylarında artış yaşanmaya başladı. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler özellikle gece saatlerinde şehrin farklı noktalarındaki yağmur suyu ızgaralarını yerinden sökerek götürüyor. Izgaranın yerinden sökülmesiyle birlikte araçlar, yayalar ve sokak hayvanları için tehlikeli durumlar oluşuyor. Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce bilgi alınır alınmaz çalınan ızgaraların yerine anında yenisi monte ediliyor. Çalınan ızgaralarla ilgili de Isparta Belediyesince gerekli mercilere suç duyurusunda bulunuluyor.
Son günlerde hırsızlık olaylarının arttığı yerlerin başında Hızırbey Mahallesi 1598 Sokak ve Işıkkent Mahallesi 5601 Sokak geliyor. Bu iki sokaktaki yağmur suyu ızgaraları ekipler tarafından yenilenmesine rağmen tekrar çalındı. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri çalınan ızgaraların yerine yenilerini monte etti.
Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kaya, son aylarda yağmur suyu ızgaralarının hırsızlık olaylarında ciddi artışlar yaşandığını belirtti. Yağmur suyu ızgaralarının özellikle gece saatlerinde çalındığına dikkat çeken Kaya, bu durumun bazı olumsuzluklara neden olduğunu söyledi. Kaya, “Bunlar gece çalınınca kazaya ve sokak hayvanlarının canına neden olabilmektedir. Sabah bir evladımızın okula giderken maalesef mazgalın içerisine düşme tehlikesi de bulunmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Böyle bir olumsuzluk gördükleri zaman en yakın emniyet güçlerine veya zabıta müdürlüğümüze bilgi verebilirler” şeklinde konuştu.
Şehir merkezinde binlerce yağmur suyu ızgarası bulunduğuna değinen Serkan Kaya, “Bunların başında beklememiz mümkün değil. Çalındıktan sonra ihbar aldığımızda arkadaşlarımız gelip hemen yenisini takıyorlar. Bu tür olumsuzluklarda vatandaşlarımız belediyemizi de arasınlar, hemen gelip müdahale edelim ki olumsuz durumlarla karşılaşmayalım” dedi.
Varandas
19 Ekim 2022 Çarşamba 05:45Kağıt toplayıcılara dikkat edin
Selami koyu
19 Ekim 2022 Çarşamba 01:26Çözüm çok basit arkadaslar akp li ailelerden gencleri alin ise baglayin 10 bin maas bi sandalye koysun her mazgalin basina 8 er saat nobet tutsunlar oturdugu yerden
Buse faydali
19 Ekim 2022 Çarşamba 01:21Bu daha iyi günlerimiz arkadaslar hic sasirmadim akp inmedikce 1 adet ekmek icin cinayet islenecek hale gelicem bu ulke
Yaşar
19 Ekim 2022 Çarşamba 00:02Ispartada hırsızlık çoğaldı guya gece bekçileri var vallahi boşuna devlet para veriyor
Çal keke çal
18 Ekim 2022 Salı 23:23Ülkeyi ahıra çevirenler bunun asıl suçlusu şu an binlerce hurda toplayan işgalci var sokaklarda dolaşan gün geçtikçe çöplerle bile doymayacaklar o zaman napacaklar mecbur çalacaklar bunun sebebi kimse ülkeyi kim işgale açtıysa ona kızın asıl bunlar iyi günleri bu milletin gelecek hiç iyi değil haberiniz olsun çingenelerde torba tutar çalar dolandırır tokatlar gasp yapar ama vatan haini çıkmaz onlardan evet doğru.d
ALLAH muhafaza
18 Ekim 2022 Salı 21:01çoluk çocuk sokakta oynarken ALLAH korusun,,,,,,
Vatandaş
18 Ekim 2022 Salı 20:32Çalan suçlu tamamda bu mazgalları çalanlardan alanlara büyük ceza yazaçaksın esas onlarda hırsız
Hüseyin
18 Ekim 2022 Salı 20:10Çok basit bütün hurdacılara zabıta gidip talimay vrrecek bu mazgaldır şubu kamu malını satın alana 1 triyon ceza iş fedih işyeri kapatma cezası verilecek gelende getiren de ihbar edilecek
IRKÇILIĞA ĞEÇİT YOKTUR
18 Ekim 2022 Salı 17:55çinğeneler bazılarında kat kat şereflidirler.YAŞAM TARZLARI BELKİ BİRİLERİNİN HOŞUNA ĞİTMİYEBİLİR LAKİN: ÇİNĞENELRDEN VATAN HAİNİ ÇIKMAZ.benim hakkım HELAL OLSUN LAKİN: pkk,mlkp,tkp, dev sol,dev yol,fetö ğibi terör örğütlerinin liderleri veya alt şarlatanlarını kim oldukları bellidir.IRKÇILARA HİLALİN ĞÖLĞESİ HAAAAAAAAAAAAAAAAAR OLSUN
ıspartalı
18 Ekim 2022 Salı 17:16kağıt toplayıcılar çalıyor veya vatan mahallesinde bulunan çingeneler olabilir
Vahap
18 Ekim 2022 Salı 16:30Arkadaşlar kastedilen yer sporland halisaha altındaki bir ara sokak uyarı için duba vs yok oralardan geçerken dikkatli olun
türkeş dayı
18 Ekim 2022 Salı 15:57karısını kızını kesenleri, öldürenleri, adam bıçaklayanları, yaralamalı suça karışanları serbest bırakıyorlar. mazgal çalanı mı tutuklayacaklar? caydırıcı ceza gelmezse ne yaparsan yap.
Naci hoca
18 Ekim 2022 Salı 15:38Gereken cezayı versen kimse çalamaz.
Veli
18 Ekim 2022 Salı 15:27Ben görürsem emniyeti aramam elini ayağını bağlarım.Ağzınıda bantlarım kafa üstü o deliğe atarım mazgalı kapatıp giderim.Keske görsem.
selim
18 Ekim 2022 Salı 15:25ıspartada kaç tane hurdacı var ise arama yapın ve bulduğunuzu ıspartadan atın gitsin ama ya pa maz sınız
Osman
18 Ekim 2022 Salı 15:23O mazgalları çalanı alan hurdacıyi o deliğe koyup mazgalları yerine oturtup.Üzerine asit dökücen ibret olacak.Buğün bi çocuk düşse araba tekeri kopsa yakala atsa Ne olur Allah belasını versin tez zamanda bunların.