Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce, Atık Su Arıtma Tesisinden çıkan arıtılmış suların kapalı sisteme alınarak şehir dışına taşınması ile ilgili olarak gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda bu kapsamda 5200 metrelik hattın, 2200 metrelik bölümü 2019 yılında tamamlanmıştı. Bunun yanı sıra Deri Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) atıklarının kapalı sisteme alınması amacıyla gerçekleştirilen bir kilometrelik çalışmalar ise daha önce bitirilmişti.
Arıtılmış suların kapalı sisteme alınarak şehir dışına taşınması için 2020 yılı çalışmalarında kalan 3000 metrelik hat döşeme çalışmaları ise şehrin dış bölümünden, yerin 4-4,5 metre derinlikten, arıtma tesislerine doğru gerçekleştiriliyor.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda kötü koku sorununu bu sene içerisinde bitireceklerini dile getiren Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Halil Turan, “Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda kötü koku sorununu bu sene bitirmiş olacağız. Arıtma tesislerimizden şu an bulunduğumuz son nokta 5 bin 200 metreydi. Bunun 2 bin 200 metresini geçen yıl tamamladık. 3 bin metrelik bölümü de son kısımdan başlayıp, arıtma tesisine doğru götürüyoruz. Ekiplerimiz 4-4,5 metre derinlikte çalışıyor. Son olarak 2,5 milyon liralık bir büz ihalemiz oldu. Kalan kısmını da bu sene tamamlayıp dıştan akan suyu kapalı sisteme almış ve bu kötü koku sorununu da kökünden çözmüş olacağız” dedi.
Zafer
14 Mart 2020 Cumartesi 11:52Öncelikle taş üstüne taş koyan, hizmet etmeye çalışan herkesten ALLAH razı olsun. Vatan mahallesinde 14 Mart 2020 itibarıyle sabah markete zor gittim. İnanılmaz bir pis koku vardı. Kent merkezinde deri işleyen, bir de bunun OSB sini kuran başka bir il daha var mı acaba? Isparta da zeminin en iyi olduğu ve faya en uzak Vatan mahallesinde yapılaşma artacağına. Zeminin en bozuk olduğu,faya en yakın yerlerde yapılaşmanın artmasını hangi planlama ile açıklıyorsunuz? İmar planları tamamen hatalı.
esnaf
13 Mart 2020 Cuma 21:41Senden bişi olmaz başkan hiç bişi yapamazsın
VATANDAŞ
13 Mart 2020 Cuma 14:11Hele bi yagmurlar yagsin yaz gelsin. Kokunun en cafcafli olduğu zamanlar geldiginde koku olmazsa o zaman iste basdegirmen bu isi halletti deriz.
Ayazma nalı
13 Mart 2020 Cuma 12:09Kapalı sistem kesinlikle olması gerekiyordu fakat bana göre Geceleri kaçak olarak yakılan deri kıl tüy atiklarina nasıl bir çözüm bulacaksıniz.....