43 binden fazla gönüllünün katıldığı bir çalışmada, Pfizer ve BioNTech SE tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının enfeksiyonu yüzde 90'dan fazla önlediği açıklandı.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin Pfizer ve BioNTech SE tarafından geliştirilen koronavirüs aşısından müjdeli haber geldi. Pfizer ve BioNTech SE tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının enfeksiyonu yüzde 90'dan fazla önlediği açıklandı.43 binden fazla gönüllüyle yapılan araştırmada bir gruba iki doz deneysel aşı diğer gruba tuzlu su plasebo verildi. Yapılan çalışmada aşının yüzde 90’dan fazla etkili olduğu görüldü.
"HARİKA BİR GÜN"
Hala devam eden çalışmalar ve etki düzeyi araştırması sürmesine rağmen aşının işe yaradığının ortaya konulduğunu belirten Pfizer CEO'su Albert Bourla, "Bugün bilim ve insanlık için harika bir gün" derken "Aşama 3, COVID-19 aşısı denememizin ilk sonuçlarıdır. Bu aşama aşımızın COVID-19'u önleme yeteneğinin ilk kanıtını ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.
TÜRKiYE'DE DE DENENİYOR
Türkiye’de dahil olmak üzere 6 ülkede 43 bin 500 kişi üzerinde test edilen aşının üreticilerinin bu ay sonunda acil kullanım onayı için başvuruda bulunmayı planladığı bildirildi. Aşı, üç hafta arayla iki doz halinde uygulanacak. Pfizer, yıl sonuna kadar 50 milyon doz aşıyı piyasaya sürebilmeyi planlıyor. Pfizer CEO'su Albert Bourla konuyla ilgili olarak, "Bugün bilim ve insanlık için harika bir gün. Koronavirüs aşımızın üçüncü faz sonuçları, aşının COVId-19'a karşı koruma sağladığını gösterdi."
Misafir
11 Kasım 2020 Çarşamba 21:55Bu aşı palavrasına inanmak istemiyorum bir türlü . Dünya sağlık örgütü küresel sermayenin ve bir yahudi ailenin elindeki oyuncak.Onlar için insan sağlığı falan önemli değil virüsten nasıl para kazanırız bunun derdindeler.1980lerde Feller vakfının aşı diye bağışladığı Türkiye Nüfusunu azaltma operasyonunu unutmadık değil mi?
İşsiz
11 Kasım 2020 Çarşamba 13:38Müjde de bize mi müjde.... Türkiye bu aşıdan 1 milyon doz dahi alamaz, alana kadar da salgın biter... Çin malı çakma aşı getirirler bize...
Mehmet
09 Kasım 2020 Pazartesi 20:53zaten yüzde 90 ı semptomsuz atlatıyor önemli olan bu yüzde 10 hangi yüzde 10
Vatandaş
09 Kasım 2020 Pazartesi 19:36Önce bi grip aşısını yapında korona aşısı duradursun
Kenan konan
09 Kasım 2020 Pazartesi 18:22La haber Singapur’da; burda yayınlamışsınız; Berat istifa etti onu neden yapmıyorsunuz haber; talimat mı gelmedi