Her mevsimi ayrı güzel olan Isparta’mızda, sonbahar oldukça güneşli geçse de üşütmeye yetiyor. Pek çoğumuz da gündüz kombimizi kapatıp akşam açıyoruz, peki bu ne kadar doğru, uzmanına sorduk.
Ekim ayında olmamıza rağmen hava alıştığımızın aksine oldukça güzel seyretti. Hava ne kadar açık ve güneşli de olsa akşamları soğuk oluyor ve üşüyoruz. Üşüdüğümüzde kombilerimiz imdadımıza koşuyor. Fakat kombilerimizi açıp-kapatmak hem doğalgazın hem de elektriğin fazla tüketilmesine neden olur. Umut32 Mühendislik‘in uzman mühendis kadrosunun bu konuyla ilgili tavsiyelerine kulak vermekte fayda var.
Umut32 Mühendislik’in uzman mühendislerinin aktardığına göre: Kombimizi gündüz kapatıp, akşam saatlerinde yeniden açmamız kombimizin gereğinden fazla çalışmasına sebep oluyor. Şöyle ki kombinin çalışması ile ısınan su borulardan radyatörlere aktarılıyor ve bu sıcak su sayesinde mekânlarımız ısınıyor. Biz kombimizi kapattığımızda bu ısınmış su soğuyor, tekrar açtığımızda ise hem kombimizin tükettiği doğalgaz hem de elektrik soğumuş bu suyu yeniden ısıtmak için daha fazla çalışmak durumunda kalıyor. Bu çok çalışma durumunda kalmak da kombinizin hızlı yıpranmasına sebep oluyor. Tasarruf yaptığımızı zannederken aslında daha büyük bir israf yapıyor olabiliriz. Doğal gaz ve elektrikten tasarruf etmek için ve kombimizi uzun yıllar güvenle kullanabilmek adına, kombimizi bu havalarda düşük ayarda, sürekli çalışır halde ayarlamak en doğrusu.
Bu sayede hem evinizin ısısı sabit kalacak hem de yaptığınız tasarruf ile cüzdanınız rahatlayacak.
Doğal gaz kullanımı, kombi bakımı, oda termostatları, proje çizimi, kombiler ve özellikleri ile ilgili paylaşımlar yapan Umut32 Mühendislik’in Instagram ve Facebook sayfalarını takip ederek teknik ve tasarruf konularında bilgi edinebilirsiniz.
Kombi, doğal gaz sistemleri, proje çizimi daha pek çok teknik bilgi ve hizmet için Umut32 Mühendislik’e: Bahçelievler Mahallesi, Özkanlar Kavşağı Gölcük Yolu üzeri No: 8 adresinden ve 0246 218 50 70 numaralı telefon üzerinden ulaşabilirsiniz.
#umut32mühendislikısparta
Enerji mühendisi Aykut
01 Kasım 2021 Pazartesi 14:06Burada genel teknik bilgiler verilmiş aslında suyun soğuyup tekrar ısınması yakıtın ve elektriğin daha az kullanilacagini söylüyor. Ben senelerdir düşük ayarda tutarım ve kombim de çok şükür hiç arıza vermedi. Soğumuş bir suyu yeniden yeniden isitmayi mantikli bulmuyorum çok faydalı bilgiler olmuş. Bir enerji mühendisi olarak enerjinin doğru kullanılmasının dünyanın ve ekonomisin iyiliği için olduğunu biliyorum. Teşekkürler, elinize saglik
Faydasız bilgi
29 Ekim 2021 Cuma 21:17Aynı derecede sürekli yaktım 450 ödedim kapatıp açtım 300 üstelik kapatıp actigim ay hava daha soğuktu
Adnan
29 Ekim 2021 Cuma 08:23Abi hepsini denedik. Öğleyin açacaksın, yatmadan önce kapatacaksın. Paran çoksa orta seviyede 24 saat çalıştır.
Emekli makinacı
29 Ekim 2021 Cuma 07:43Hem termostatik vana, hem oda termostadı ... tasarruf yaptırır. Ama oda termostadları için yalıtımın mutlaka olması ve 0,2 derece hassasiyet ayarlı, termostatlar olması lazım. Değilse 0,5 derece veya 1 derece hassasiyetli oda termostadları tasarruf yerine, tam tersi faturalarda çok yüksek rakamlar görmenize sebep olur. Termostatik v****ar, kullanılmayan odalarda 2 ye, normal oturulan oda ve salonda 3 çok soğuklarda 4 e alınabilinir. Yoğuşmalı kombilerde 50 -55 derecenin üstü tam yoğuşma yapmaz
Vatandaş
29 Ekim 2021 Cuma 02:49Eksik bilgi var. Eğer ısı ölçer varsa evinde bu durumda çok yakar çünkü akşam soğumuş evi ısıtmak için ev ısı ölçerin derecesine gelene kadar sürekli yanacak yani ısı ölçer varsa kısık ayarda yakılması mantıklı ama ısı ölçer yoksa yarım saatte zaten peteklerin suyu ısınıyor boşuna akşama kadar yakmış olursun+peteklerde suyun döndürülmesi vs. Elektirik gideri oluşturursun
Ali
29 Ekim 2021 Cuma 00:42Umut denemişmide konuşuyor ben denedim umut mühendislik bu işi denesinde konuşsun
Gereksiz haber kapatmasında napsın millet
29 Ekim 2021 Cuma 00:14Gündüz kapatmasak bin lira doğal gaz mı ödeyelim ev ısınınca kombi zaten duruyor o zaman da aynısı oluyor aç kapat gibi zaten reklamı nı yapmışsınız şirketin
Vatandaş
28 Ekim 2021 Perşembe 22:59Kapatıp açtığımızda düşükte olsa sürekli açık kalmasına oranla neredeyse 3te 1 fatura geliyor.
Canan
28 Ekim 2021 Perşembe 21:26Faydalı bilgiler için teşekkür ederiz. Bu tür tüketiciyi yönlendirecek haberlerin devamını bekleriz
hagayret
28 Ekim 2021 Perşembe 21:20bu sene ne yaparsak yapalım doğalgaz faturaları düşük gelmeyecek