HABER/ Kübra Kevser KARATAŞ- Isparta’da 25 yıldır çiçekçi olan Alican Övey, yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokina çiçeğinin fiyatında 1 yılda yüzde yüz artış yaşandığını söyledi.
Geçen sene demetini 250 liradan satışa sunduğu kokina çiçeğini bu sene 500 liradan sattığını belirten Övey, fiyat artışının artan taleple doğru orantıda olduğunu ifade etti.
Rivayete göre kokina çiçeğinin 1 yıl boyunca çürümemesi, solmaması veya yapraklarının dökülmemesi durumunda; şans, bolluk ve mutluluk getirdiğine inanıldığını söyleyen Övey açıklamasında; “Yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokinaların kırmızı meyveleri, dikenli sarmaşık biçimindeki ağaçtan insan eliyle toplanıyor. Bu kırmızı meyvelere silcan adı da verilmektedir. Toplanan kırmızı meyveler birleştirilerek top haline getiriliyor ve dikenli yeşil dalların tepesine kırmızı iplerle bağlanıyor. Şans, bolluk, bereket ve mutluluk getireceği inanılan kokina çiçeği bir rivayete göre bütün yıl çürümez, solmaz veya yapraklarını dökmezse sahibini bereketli bir yıl beklemektedir. Bu nedenle yeni yılda en çok tercih edilen çiçektir. Fazla suyu sevmediğinden, çok su aldığında kısa zamanda çürüyebilir. Sulamada aşırıya kaçmamalısınız. Yeşil yapraklarının bakımı için: Çiçeği satın aldıktan 1 ay sonra sap kısımlarını haftada 1 kez 1 gün boyunca suda bekletebilirsiniz” ifadelerinde bulundu.
mahoni
28 Aralık 2024 Cumartesi 18:46Açlık yokluk böyle işte sosyal medyada görsen Hindistan fakiri gibi ağlayanlar gerçek hayatta israfın dibini vuruyorlar Rabbim zengin olup da fakir rdebiyati yapanları inşallah o fakirliği tattirsin