Yurt dışında ve Türkiye'de de bazı okullarda rastladığımız uygulamalar, "Keşke her okuldu bu yapılsa" dedirten cinsten...
Yediğimiz besinler ve içtiğimiz içecekler ne kadar sağlıklı?
Peki, raf ömrü uzun olan ve tükettiğimiz besin maddeleri, ne kadar şekere denk geliyor?
Sosyal medyada yeniden gündeme gelen; yurt dışında ve Türkiye'de de bazı okullarda rastladığımız uygulamalar, "Keşke her okulda bu yapılsa" dedirten cinsten...
Küçük yaşta, beslenme dengesini koruyabilmek için okullarda oluşturulan panolara, hangi üründe ne kadar şekerin olduğu gösterilerek, çocukların sağlığı korunuyor.
Farkındalık yaratan ve dikkat çeken bu uygulama, böylece öğrencilerin küçük yaşta bilinçlenmesi de sağlamış oluyor...
İşte Türkiye'deki bazı panolar:
Mehmet
28 Mart 2018 Çarşamba 15:20Şeker fabrikları satılınca çayada fruktoz şurubu nişasta bazlı şeker atarız artık:)
Mehmet
28 Mart 2018 Çarşamba 15:19şeker fabrikaları gidince bu pancar şekerini de bulamıcaz ki arkadaşın dediği gibi pancar şekeri koysalar keşke hiç üst üste 2 kola içmediniz mi içmişsinizdir peki bu kadar şekeri 2 çaya koyup üst üste 2 bardak içebilir misiniz ? tabiki hayır peki nasıl oluyorda kolada içebiliyorsunuz :D söyliyeyim arkadaşın dediği gibi fruktoz şurubu yani mısır şekeri nişasta bazlı şeker koyuyorlar içine buda size şeker tadı veriyor ama kesmiyor yedikçe yiyorsunuz :D aynen devam afiyet olsun.
Mecan Savi
26 Mart 2018 Pazartesi 18:06O peşetlerdeki toz şekerin aşırı tüketimi olmadığı sürece sağlığa zararı yoktur! İçecek sektörün de hiç bir firma tarımsal kökenli şeker kullanmaz! Endüstriye mısır şurubundan elde edilen glikoz ve sakaroz kullanırlar ki bu insana kalıtsal hastalıktan tutun obezite, kanser, kısırlık her türlü hastalığa yol açar bu mısır şurubundan daha da tehlikeli olan şey ise GDO lu buğdaydan yapılan ekmektir! Hibrit genetiği değiştirilmiş yiyecekler 300 yıl içinde insan nüfusunu yarıdan fazlasını kıracakatır!