Keçiborlu’da Cumhuriyetimizin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na çelenk sunma töreni ile başlayıp Şehitlerimizin kabir ziyareti ile devam eden 100. Yıl programı, Kaymakamlık binasında çocukların resim sergisi ve tören alanında düzenlenen coşkulu kutlama ile devam etti.
Sonrasında, yeni Kültür Merkezi binasının atılan temelini yerinde incelendi. Keçiborlu Uluborlu kavşağında ağaçlandırma etkinliği ile Kara Havacılık Okul Komutanlığı Hatıra Ormanı için ilk adım atıldı.
Daha önce ismi 60. yıl olan Yukarı Parkı’nın ismini 100. Yıl Cumhuriyet Parkı olarak güncelleyerek açılış yapıldı.
Saat 19.00'da eski Hükümet Konağı önünde vatandaşlar ile bir araya gelerek Mehteran eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüyüş düzenlendi. Mehteran ve havai fişek gösterileri ile 100. Yıl kutlarımızı sona erdi.
Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak; ‘’Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı sevinçle kutlarım.’’ Dedi.