Isparta Belediyesi şehir içi trafiğini rahatlatmak adına bir takım düzenlemelere gidiyor. Bir yandan Ulaşım Master Planı hazırlanması amacıyla çalışmalar sürerken, diğer taraftan da şehirdeki kavşaklarda iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Işıklı kavşaklarda bulunan adalar kaldırılmaya başlandı ve bu yolla trafik akışının hızlandırılması amaçlanıyor.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bunlardan ilk uygulamanın Adliye kavşağında gerçekleştirildiğini ve yol ortasındaki adanın kaldırıldığını söyledi. Adanın kaldırılmasıyla birlikte araçların daha hızlı hareket imkânına kavuştuğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, bu çalışmaların en kısa sürede faydasının görüleceğine işaret etti.
Isparta Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, şehir içerisindeki kavşak iyileştirme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Yolu 102 Cadde üzerinde bulunan kavşakta iyileştirme çalışması gerçekleştirilirken, kavşaktaki ada da kaldırılarak trafik akışının hızlandırılması hedeflendi.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini belirten Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, çalışmaların Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürüldüğünü söyledi.
Amacın trafik akışının daha hızlı bir şekilde sürdürülmesini sağlamak, engelli geçişlerini yaya trafiğine daha uygun hale getirmek olduğunu söyleyen Aydoğdu, “Kavşakta ilk önce adayı kaldırdık ve kısa zamanda daha fazla aracın geçmesi sağlandı. Sola dönüş cepleri açacağız” şeklinde konuştu.
Çalışmalarda öncelikle orta refüjler kalkacak ve sola geçiş cepleri açılacak ve yayaların daha rahat yürüyebilmeleri adına her türlü çalışma gerçekleştirilecek. Aydoğdu, “Başkanımızın talimatları doğrultusunda Isparta’mızda trafik sorununu çözmek adına daha güzel adımlar da atmaya devam edeceğiz” dedi.
Bundan sonraki çalışmalar Özkanlar Kavşağı, Otogar Kavşağı, Toptancılar Sitesi Kavşağı, merkezde eski Özel İdare Kavşağı, Gülkent Kavşağı ile devam edecek.
moonlight
24 Ekim 2019 Perşembe 17:0321.yüzyılda yaşıyoruz çarşamba pazarı artık başka bir konuma taşınmalı
Yeni şehir planı
24 Ekim 2019 Perşembe 07:57Öncelikle belediye binası şehir dışına taşınmalı. Valilik öğretmen evi sgk maliye şehir stadı nüfüs gibi resmi yerler şehir dışına taşınmalı sdü akkent sav çevre yolu olmalı
Gülcü3232
24 Ekim 2019 Perşembe 02:06Iyaşpark tio cafe arasındaki kavşağımsıyı da düzene sokarsanız iyi olur. Ertokuş cd den gelenler sürüsüne bereket. Iyaş marketin ordan gelen de oldu mu adliye tarafından gelen araçlar çok bekliyor. Hele sdü batı bulvarı yapıldı mı orası tam bir keşmekeş olacak. Başkan çözüm.
VATANDAŞ
24 Ekim 2019 Perşembe 01:12Gülistan polis karakolu kavşağında bulunan ışıklarda da durum hiç iç açıcı değil gün geçtikçe yoğunlaşıyor trafik karşı çaprazında bulunan süpermarket önünde bilinçsizce park edilen araçlar nedeniyle çift şeritli yol tek şeride düşüyor tek ışıkta geçecek iseniz 3 ışığı bulabiliyor bekleme süresi normal şartlarda park yasağı olması lazım ve engelleyici dubalar ile önlem alınmalı yetkililerin derhal harekete geçmesi lazım....
ıspartalı vatandaş
23 Ekim 2019 Çarşamba 23:50ESKİ ÇARŞI POLİS KARAKOLU KAVAKLI CAMİ KAVŞAĞINDAKİ ADA NIN İVEDİLİKLE KALDIRILMASI GEREKMEKTEDİR TUHAFİYECİLER ÇARŞISI İLE KARŞISINDAKİ BELEDİYE ÇARŞISI ARASINA YÜRÜYEN MERDİVENLİ YAYA ÜST GEÇİDİ BÜYÜK İHTİYAÇTIR.
VATANDAŞIN BİRİ
23 Ekim 2019 Çarşamba 22:02cuma pazarı trafiği o caddenin hali allaha emanet özellikle motorlu yemek kuryeleri uyarılmalılar o ne hızdırki öyle
Isparta'm
23 Ekim 2019 Çarşamba 19:15Caddeleri paralı yapın ,trafik kurallarına uymayan trafiği aksatan ne varsa kesin cezasını kimse hak ihlali yapıp milleti mağdur etmesin, millet ekonomi bozuk der işe araba ile gelir arabadan inmez keyf sürmek ister o vakit park ücretini de öder o yollarda herkesin hakkı var
GÖKÇAY
23 Ekim 2019 Çarşamba 17:57GÖKÇAY KAVŞAĞI NE OLACAK ÖZELLİKLE YAZIN BÜTÜN DÜĞÜN KONVOYLARI ORAYI TIKIYOR
moonlight
23 Ekim 2019 Çarşamba 16:46baridadan kolçeliğe kadar 2 tane alt geçit ve sdü kavşağına alt geçit şart
BAHA
23 Ekim 2019 Çarşamba 16:37Trafiğe çözüm mü arıyorsunuz?.. Tek çözüm; ana arterlerde otoparkı önlemek!.. Bu kadar basit.
Kavşak Yakınları
23 Ekim 2019 Çarşamba 16:13Kavğaklara 100 m. yakına kadar park yasağı gelmeli. Işıklarda şerit teke düşünce tek yeşilde geçecek araç 3. ışıkta zor geçiyor. Bu da kuyruğun uzamasına neden oluyor. 1-Otogar-Çarşı üstgeçit yanyol Özkanlar Kavşağı, 2- Cumapazarı-Çarşı Önder Market Önü 3- Cumapazarı Yukarıdan inerken Özcan Market yanı 4- Cuma Pazarı Palaoğlu Kahvesi Önü 5- Doğtaş Kavşağı Yapı Kredi Bankası Önü 6- İstasyon Caddesi ŞAİK Lisesi önü 7- Gülistan Karakolu- Çarşı istikameti yol boyu. İşte size çare.
vatandaş
23 Ekim 2019 Çarşamba 15:38Kuveyt Türk Bankası çarşı şubesinin yanındaki otopark levhasının yeri yanlış... şehrimizi bilmeyen misafirler muhtemelen navigasyon yonlendirmesiyle otopark girişini değil yukarıya doğru çıkan ters yöndeki yolu kullanıyorlar.... günde en az 3-5 araç ters yöne giriş yapıyor... önlem alınması iyi olur ...
İŞ MAKİNESİ SGK
23 Ekim 2019 Çarşamba 15:28Sosyal Güvenlik Kurumunun önü iş makinesi otoparki gibi kullaniliyor.... Bir devlet kurumunun önüne bu şekilde kocaman iş makinelerinin sürekli park etmesi tehlikeli oluyor... Buraya gelen yüzlerce insanın araçla giriş çıkış güvenliğinin sağlanması için bu iş makinelerinin daha güvenli bi yerde park etmeleri daha doğru olur...
güzel
23 Ekim 2019 Çarşamba 14:35çok gzüel çalıma bide yayay gecitlerinde kaldıırm seviyerini en aza indiriseler keske kavşak geçemek zor oluyor in kavsakta cık tekrar in karsı kalırıma gec resme bakınca çok ne anlaşılıyor yayaların zorluğu
Mehmet Yusuf
23 Ekim 2019 Çarşamba 14:28Şaik lisesinin önüne araba park ettirmeyin. Zaten park yasak levhası var. İki gün sabah orada bir trafik ekibi beklesin, kimseyi de park ettirmesin sorun çözülür. Bazen stadyuma kadar kuyruk oluyor, o arabalar yolu tek şeride düşürdüğü için.
Hüseyin Yılmaz
23 Ekim 2019 Çarşamba 14:11Şu Karayolları kavşağına ışık koymayı düşünemiyormusunuz halen, Antalya yoluna arka arkaya 3 ışık koymayı düşündüğünüze göre o kavşağada bir çözüm bulun artık
köprülü kavşak
23 Ekim 2019 Çarşamba 13:59trafik kavşak, ışıkla olmaz ısparta ya en az beş adet köprülü kavşak gerekir ve acilen sdü akkent sav antalya çevre yolu açılması gerekir. kolçelik.oktay petrol .otogar.gülkent vb köprülü kavşaklar gibi
Vatandaş
23 Ekim 2019 Çarşamba 13:46Siz önce İstasyon Caddesi'ndeki, özellikle de ŞAİK Lisesi önündeki park sorununu çözün. Lisenin önündeki yukarı çıkış tarafında ve karşı iniş tarafından park yasağı var, ama bir gün olsun trafik bununla ilgili bir uygulama yapmış mı acaba! Akşama doğru en az 5-6 kez ışık değişmesini bekliyoruz ışıkları geçebilmek için. Dahası eski milli eğitim yanındaki dubaları da kaldırmışlar, düşüncesiz öküzler lambanın altına bile araba park edip trafiğin içine ediyorlar. Trafik lütfen göreve.
32 ig
23 Ekim 2019 Çarşamba 13:21Yeni çevre yolu şart sabahları çok fazla trafik var
Necati
23 Ekim 2019 Çarşamba 13:08En az dört ışık beklemek mi rahatlatmak. Park yasakları acilen gelmeli şeritler çoğaltılmalı.