Koronavirüs temaslısı öğrenciler ile aşısız ve aşısı eksik olanlar için karantina süresi kısaldı
Sağlık Bakanlığı COVİD-19 Rehberi'nde yapılan güncellemeyle, aşısız veya aşı dozları tamamlanmamış kişiler ile ilk ve orta öğretim öğrencilerinde karantina süreleri kısaltıldı.
Sağlık Bakanlığı COVID-19 Rehberi'nin 'Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon' konulu bölümü güncellendi. Rehberde, aşısız olan veya aşı dozları tamamlanmamış kişilerin COVID-19 yakın temaslısı olması halinde karantina süresinin genelde 14 gün olarak önerildiği belirtilerek, "Bununla birlikte semptom takibi yapılarak herhangi bir semptom gelişmediğinde 10'uncu günde de, kalan günlerde maske ve mesafeye dikkat etmek suretiyle PCR yapılmaksızın karantina sonlandırılabilir. Karantinanın 10'uncu günde sonlandırılma uygulaması yüksek riskli kişilere (yaşlı bakım evleri, ceza infaz kurumları, bağışıklığı düşük hastalar vb. toplu yaşam alanları gibi) bakım verilen alanlarda uygulanmaz" denildi.
İlk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik yakın temaslı uygulamasıyla ilgili de, "Yakın temaslı kabul edilen ilk ve orta ögretim öğrencilerinde semptom takibi yapılarak, semptom gelişmemiş olanlara 5'inci günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle; PCR yapılmadığı durumda ise 10'uncu günde maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle karantinaları sonlandırılarak okula devam edebilirler" ifadelerine yer verildi.
Seyyah
04 Ekim 2021 Pazartesi 05:54Sağlık bakanlığını kaldıralım. Nasıl olsa sadece araştırma yapıyor. Sayıları söylüyor.,,
nedicen
04 Ekim 2021 Pazartesi 05:43bu hastalığı geçirmiş biri olarak ne hastalığa nede bizi yönetenlere inancım kalmadı
Ten
03 Ekim 2021 Pazar 21:54Beşinci gün test yapılacak diyor negatif çıkarsa karantina bitecek diyor negatif çıkarsa beş gün niye karantinada dursun doğru bir karar
Mmm
03 Ekim 2021 Pazar 18:47Demekki çok covid li olacak o yüzden iş yürüsün diye böyle gerek görmüşler.
Dertli
03 Ekim 2021 Pazar 16:11Ölen ölür kalan sahalar bizimdir hesabı!!! Ne yapacağınızı şaşırdınız artık... Allah sonumuzu hayır etsin
artema
03 Ekim 2021 Pazar 15:54bir de böyle deneyelim heeilk 5 günde yaydı zaten yayacak olanlar
Zeta
03 Ekim 2021 Pazar 14:40Neye göre bir kisaltip bir uzatiyordunuz kısaca siz bu virusle mücadelede başarılı olamadınız sonuc bu kim ne derse desin