Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Bünyesinde hizmete açılan Cerrahi Onkoloji ve Meme Sağlığı Polikliniği, kanser hastalığının tanısında ve cerrahisinde başarılı çalışmalara imza atıyor.
Cerrahi Onkoloji ve Meme Sağlığı Polikliniği’nin açılmasıyla çok önemli bir hizmet verildiğini, polikliniğin erken teşhis konulmasında önemli rol oynadığını ifade eden SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Rasih Yazkan, “Kanser tedavisi, doğru ve zamanında tanıya dayanır, gecikmeden tedavi gerektiren bir hastalıktır. Cerrahi Onkolojide; meme cerrahisi, kolorektal (kalın bağırsak) cerrahi, karaciğer cerrahisi, pankreas cerrahisi, mide cerrahisi, tiroid cerrahisi, yumuşak doku cerrahisi cerrahi onkolojinin temel alanlarıdır. Açılan bu poliklinik ile birlikte hasta takibi de son derece rahat olacak. SDÜ Hastanesi olarak yenilenme ve yapılanma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmetini sunmanın gayreti içindeyiz” dedi.
SDÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Recep Çetin, Cerrahi Onkoloji Bölümü Meme Sağlığı Polikliniğinde kadınlarda en sık görülen meme kanseri taraması, tedavi, takip hizmetlerinin de verilmekte olduğunu ifade ederek, “Kadınlarda görülen kanserlerin büyük bir kısmını oluşturan meme kanserinin birçok kanser türünde olduğu gibi erken evrede belirlendiğinde tedavi edilebilir bir hastalıktır. Kanser hastalığı günümüzde ölüm riski en fazla olan hastalık grubunda yer almakta ve görülme sıklığı artış göstererek devam etmektedir. Cerrahi Onkoloji, kanser teşhisi, evresinin tespiti ve tedavisi için cerrahiyi yöntemleri kullanmaktadır. Çeşitli branşlarla organize bir şekilde çalışarak teşhis ve tedavide en doğru yöntemi tespit ederek hastanın tedavisini gerçekleştirmekteyiz. Cerrahi onkoloji olarak sadece tedavi aşamasında değil, erken teşhisle tamamen tedavi edilebilecek kanser hastalığının tanı aşamasında da aktif bir şekilde görev almaktayız. Hastanemizde de cerrahi onkolojik operasyonlar alanında uzmanlaşmış cerrahlar tarafından uygulanmaktadır” dedi.
Isparta'da bugün kaybettiklerimiz 14 Haziran 2025
Isparta’dan Dr. Muhammet Raşit Sancar tutuklandı
Deregümü Köyü’nde referandum günü
Fatih'te 1 Saatte 16 Sürücüye Ceza
Müzeye yeni müdür
Gülistan Anaokulu’nda mezuniyet coşkusu
Sait Ali Ayaz evini bağışladı
Isparta'da hapis cezası ile aranan 3 kişi yakalandı
Yaşar Yapı Market'te Babalar Gününe özel indirim
Isparta'da gitmedikleri yer yok