Kadir Boylu Orta Okulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı büyük beğeni topladı. Hazırlanan 24 proje görücüye çıktı.
Isparta’nın eğitimdeki başarılı kurumlarından Kadir Boylu Ortaokulunda öğrencilerin yıl içinde gerçekleştirdikleri projeleri yansıtan sergi okul salonlarında açıldı. TÜBİTAK- 4006 Bilim Fuarında özenle hazırlanan 24 proje görücüye çıktı. Boylu ailesi tarafından yapılan Kadir Boylu Orta Okulu, hazırladığı projelerle de dikkat çekiyor.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, Merhum Kadir Boylu’nun kızı Sema Boylu, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Sendika Başkanları, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler teknolojik, bilimsel ve İngilizce alanlarında hazırladığı projelerle göz doldurdu. Kadir Boylu Orta Okulu Talha Terkin ise törende yaptığı konuşmada kendilerini sürekli yenilediklerini ve öğrencilerin çok özel projeler hazırladığını söyledi. Okul Müdürü Terkin, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çok kısa bir süre içerisinde 2 haftalık bir çalışmadan müteşekkir çalışmalarımız olabildiğince sizlere mahcup olmamaya çalıştık. Çalışmalarımızı olgunlaştırmaya çalıştık. Ayakta bekleyen misafirlerimiz var bu sebepten konuşmamı kısa kesmeye çalışacağım. Sadece şunu söylemek istiyorum: Biz günü, fırsatları kaçırmamaya çalışan bir okuluz. Okulumuzun giriş kapısında olduğu gibi ‘Deme kış. Yaz oku, yaz.’ Bizim için üretmek konusunda her hangi bir tereddüt olmaz ve yangınlar ihsan eder bir funda yatağına nedamet ve hasret toprak da biter sözünü de hiç bir zaman unutmuyoruz. Toprağa gitmeden evvel bir öğretmen olarak doğup büyüdüysek, öğretmen olmuşsak mesleğimizin icrası için o hasreti, o nedameti duymamak için bütün ekibimizle ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz İle beraber elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz. Bütün diğer okullarımızla aynı şeyi yapıyorlar. Salgın dönemini hep beraber çok güzel yönettik, çok güzel işler yaptık. Bütün okul müdürlerime, öğretmen arkadaşlarıma , diğer okullarda ki öğretmen arkadaşlarıma bu zorlu süreci çok iyi yönettikleri için çok teşekkür ediyorum.
SEMA BOYLU’DAN AKIL ZEKA ATÖLYESİ
Bir hususu daha ifade etmek isterim okulumuzdan klasik bir okul anlayışından ziyade alternatif öğrenme alanlarını olabildiğince çoğaltmaya çalışıyoruz. Salgın dönemi girer girmez Eba destek noktamızda çok hızlı bir refleks göstererek, il milli eğitim müdürümüzün de katkılarıyla Eba destek noktamızı oluşturduk. Yüzlerce öğrencimiz bu destek noktasından faydalandı. Bilmeyen konuklarımız için söyleyeyim Eba destek noktası evinde yeterli miktarda bilgisayarı, bilişim altyapısı olmayan öğrencilerimizin kullanımına sunulmak üzere de hazırlanmıştır. Çocuklarımız canlı dersleri buradan sorunsuz bir şekilde takip ettiler. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla bir müzik atölyesi çalışmamız var oda olgunlaşıyor. Yakın zamanda inşallah bir tane de kaynaştırma öğrencilerimiz için özel, özel gereksinimli öğrencilerimiz için de çok kapsamlı, çok donanımlı bir destek eğitim odası hazırlıyoruz. Onun dışında çok kıymetli Sema Boylu Hanımefendinin katkılarıyla okulumuza bir tane çok donanımlı akıl zeka atölyesi yapılıyor. Teftişlerini kendileri yaptılar. Okulumuzda bunun dışında satranç odaları, soru çözme odaları yani sınıf dışında alternatif öğrenme alanları sayılabilecek her türlü imkanımız mevcut. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yakın zamanda drama ve eleştirel düşünme beceri atölyemizi de kuracağız. Sizleri daha fazla bekletmek istemiyorum katılımlarınızdan dolayı çok onur duydum.” Okul Müdürü Talha Terkin ve TÜBİTAK Projesinin Koordinatörü Birsen Önal ise program boyunca davetlilere projeleri tek tek anlattılar.
Hacı abiniz
10 Haziran 2021 Perşembe 02:39Yalakalık salgın dinlemedi dile yazın.
FS
09 Haziran 2021 Çarşamba 16:12Başarılarınızın devamını dilerim. Talha hocamın ve tüm öğretmenlerin emeklerine sağlık.