ISPARTA'nın Senirkent İlçesi Bozdurmuşbeli devlet avlağında canlı mühre ile avcılık yapan 6 kişi yakalanarak toplam 16.146 TL idari para cezası uygulandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı Isparta Şube Müdürlüğü Av Koruma ve Kontrol ekiplerimizce yapılan denetimler sırasında Senirkent İlçesi Bozdurmuşbeli Devlet Avlağında canlı mühre ile avcılık yapan 6 kişi yakalanarak toplam 16.146 TL İdari Para Cezası uygulaması yapıldı. Canlı mühre yöntemi ile Kınalı Keklik yakalamaya çalışan yasa dışı avcıların avcılık belgelerinin olmadığı, Merkez Av Komisyonunca avlanmanın yasaklandığı Bozdurmuşbeli Devlet Avlağında, avlanma süresi dışında ve avlanılması yasak olan yaban hayvanlarının avını yaptıkları tespit edildi.
YASA DIŞI AVCILIĞA GEÇİT YOK
Senirkent İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte sürdürülen ortak çalışma neticesinde avcıların İlçe Jandarma Komutanlığındaki vermiş oldukları ifadelerinin ardından Av Koruma Ekibi tarafından haklarında tutanak düzenlendiği ve idari yaptırım kararı uygulandığı belirtildi. Veteriner Hekim tarafından gerekli kontrolleri ardından sağlıklı oldukları anlaşılan keklikler tekrar tabiata salındı.