Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi AkioMıyajıma, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Türkiye ve Japonya işbirliği konuları ile Isparta ele alındı. Isparta’nın gül, lavanta, kiraz, elma başta olmak üzere değerlerinin görüşüldüğü ziyarette Büyükelçi AkioMıyajıma, Isparta’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini ifade ederken, şehrin kendisini etkilediğini söyledi.
Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi AkioMıyajıma’nın, kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyetini ifade eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Isparta’mız Türkiye’nin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Gülüyle, lavantasıyla, kirazıyla, elmasıyla söz sahibi bir şehiriz” dedi.
Türkiye ile Japonya’nın çok eskiye dayalı bir dostluğunun olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bizlerin Japon milletine karşı ayrı bir sevgimiz vardır. Aynı şekilde Japonya’nın da aynı sevgiyi bizlere karşı taşıdıklarını biliyoruz” ifadelerinde bulundu.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İstanbul Başakşehir’de 21 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat, Japonya Başbakanı ŞinzoAbe’nin video konferans sistemiyle açılışına katıldığı şehir hastanesine Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi isminin verildiğini hatırlattı. Başdeğirmen, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu ismi uygun gördü. Bizlerde çok memnun olduk. Bu bizim sizlerle olan dostluğumuzu pekiştiren durumlar. Bizim çam, Japonya’nın Sakura’sını ikisinin ismini beraber büyük hastanemize verdik. Japonya Başbakanı ŞinzoAbe açılışa video konferans sistemiyle katıldı. Şayet korona virüsü olmasaydı hastanemizin açılışında beraber olurduk” şekilde konuştu.
Türkiye-Japonya arasında karşılıklı ticari işbirliklerinin de devam ettiğini dile getiren Başdeğirmen, “Japonya’nın, ülkemizde yapmış olduğu çok sayıda inşaat ve yatırımları var. Hem dostluklarımız, hem de ticari işbirliklerimiz devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la,Japonya Başbakanı Sayın Abe dostluk ve beraberliği devam ettiriyorlar” görüşlerinde bulundu.
Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi AkioMıyajıma, 2 yıldan buyana Türkiye’de yaşadığını ve Isparta’ya ilk gelişi olduğunu aktardı. Mıyajıma, “Burada bulunmaktan çok memnunum. Türkler çok kibarlar. Ankara’da yaşadığım için çok memnunum. Türk kültürünü seviyorum” dedi.
İstanbul’daaçılışı gerçekleştirilen hastaneye Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi isminin verilmesinden duyduğu memnuniyetini ifade eden Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi AkioMıyajıma, “Bunun Türkiye ve Japonya arasındaki etkileşimimizi ve iletişimimizi olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Hastanenin açılışında bende yer almıştım. Herkes maskesini takıyordu. Güzel bir açılıştı. 3 aydan buyana korona virüsü sebebiyle çıkmamıştım. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun önerisiyle sizleri de ziyaret ediyorum. İlk ziyaretim buraya oldu. Misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.
Halk
21 Haziran 2020 Pazar 16:27İşin gücün ağırlama medya şovu boş işler başkanı Şükrüye
İmar
20 Haziran 2020 Cumartesi 23:15Sonun geliyor Şükrü sonun başındasın Salı günü başlıyor herşey
Şürkü
20 Haziran 2020 Cumartesi 23:00Şükrüüü biraz disiplin öğren japonlardan belediyeyi çocuk bahçesine çevirdin
I love japon
20 Haziran 2020 Cumartesi 02:00Japon büyükelçisi de başka zaman gelmez corona varken geliyor ziyarete başka zaman gelseydin ya şimdi ziyaret zamanı mi hayret bir sey