29 Mart 2024 Cuma

İzinler uzatılacak mı? Kabine kritik başlıklarla toplanıyor

İzinler uzatılacak mı? Kabine kritik başlıklarla toplanıyor

Isparta

Yarın gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında masada kritik başlıklar olacak. Enflasyonla mücadele atılacak adımların ele alınacağı toplantıda açık cezaevinde uygulanan koronavirüs izinleri de gündeme gelecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yarın gerçekleştirilecek. Kritik toplantıya ilişkin bilgileri CNN Türk muhabiri Gülşen Coşkun aktardı.

İşte Coşkun'un açıklamaları

Gündemin öne çıkan başlığı enflasyonla mücadele olacak. Enflasyonla mücadeleye yönelik olarak bazı adımlar atılmıştı. Gıda fiyatlarına bakıldığında dijital ürün takibi ifade edilmişti. Bir taraftan liralaşma stratejisi öne sürülüyor. Denetimler sürüyor. Bunlar mevcutta atılan adımlar. Peki bundan sonra ne olacak? İşte bu kabine toplantısında konunun bir kez daha masaya gelmesi bekleniyor.

KONUT FİYATLARI

Bir taraftan da konut fiyatlarını takip ediyoruz. Konuta ilişkin bir finans paketi açıklanmıştı. Ama o paketin açıklanmasıyla fırsatçılar ortaya çıkmıştı. Fırsatçılara ilişkin olarak da denetimler başlatılmıştı. Çapraz sorgular yapıldı, vergisel kayıtlara bakıldı. Ve o sorgular sonucunda bazı artışlar tespit edildi. O tespit edilenlere yönelik nasıl adımlar atılacağı kabinenin gündeminde olacak.

98 BİN MAHKUM CEZAEVİNE DÖNECEK Mİ?

Açık cezaevinde uygulanan koronavirüs izinleri de masada. Süre 31 Mayıs'ta doluyor. Daha önce 2 kez süre uzatılmıştı. Bir kez daha süre uzatımı olur mu? Bu konunun yine gündeme gelmesi bekleniyor. Hem ailelerden hem de mahkumlardan yoğun bir talep olduğu belirtiliyor. Konu hem Meclis'te de gündeme geldiği bazı çalışmalar olabileceği gündeme gelmişti. Kabinede de gündeme gelmesi bekleniyor. İzin sürecinde bir suça bulaşmadıkları ve kendilerine yeni bir yaşam kurdukları, kiminin de aile kurdukları gerekçesiyle taleplerin geldiği belirtiliyor. Yeni bir sürenin uzatılıp uzatılmayacağı kabine toplantısında belli olacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, açık cezaevinde uygulanan koronavirüs izinleriyle ilgili kabine toplantısını işaret etti. Bakan Bozdağ, "Geçenlerde AK Parti MYK'da bu konu konuşuldu. Yarın da Kabine'de benim de sunumum olacak, orada bir değerlendirme yapılacak. O değerlendirmeden sonra bu konuda karar çıkarsa kamuoyuyla paylaşılacak. Bugüne kadar 413 bin 652 kişi bundan istifade etti. Bunların içinde çıkıp suça karışanlar var. Onlarla ilgili adli süreç başlatıldı. Şu anda tutuklanmış olanlar var." ifadelerini kullandı.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN BAŞVURUSU

Dış politikada en önemli başlık İsveç ve Finlandiya'nın NATO için yaptığı başvuru. İzlenecek süreç kabine toplantısında ele alınacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali

23 Mayıs 2022 Pazartesi 22:08

Ev fiyatlarını yükselten kendi adamlarıdır,bunları denk getirdiğiniz yerde halledin,nefes almaları haramdır.

Veysel

23 Mayıs 2022 Pazartesi 14:52

Gecen hafta 40 tl lik turis çayı olmuş 60 tl et desen v.s öyle hep bunları Kılıçtaroğlu dış güçler yapıyor oyun bitti yolun sonu ...

anti hbs

23 Mayıs 2022 Pazartesi 13:19

88 model hurda renault'a biniyor fransanın bizi kıskandığını düşünüyor.

trigliserid

23 Mayıs 2022 Pazartesi 11:21

kasaptan et alıp yiyemiyor 2023de aya gideceklerini ve almanyanın bizi kıskandığınına inanıyorlar.

Silivri sıcaktır

23 Mayıs 2022 Pazartesi 06:57

Korkudan kimse yorum yapamıyor,az kaldı sabredin,gidecekler.

Hüseyin

22 Mayıs 2022 Pazar 20:26

Ekonomi nasıl düzelir. 1.milletvekili sayısı 150 inmelidir. 2.topyekun tasarrufa gidilmelidir. Danışmanlar yok şu kurul üyesi yok yönetim kurulu üyesi v. B hepsi görevden alınmalıdır. Banka veya başka kurumsa yönetimi kendi içinden belirlenmelidir. İlla eski bakan eski vekil yönetimde olacak diye kanun yoktur. 3.herkese adaletli hak hukuk olarak eşit olmalı herişe iktidara üye olan girecek diye bir kanunmu var.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR