27 Nisan’da İstanbul’da düzenlenen, Dünya’nın en büyük teknoloji etkinliği olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 28 Nisan’da açılış seremonisi ile başladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın açılış konuşmalarının ardından festival çeşitli etkinlikler ve hava gösterileri ile devam etti.
Akademik paydaş olarak festivalde yer alan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi S14 numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 1 Mayıs’ta sona erecek festivalde yüzlerce etkinlik, yarışma ve gösteri gerçekleşecek.
Her yıl büyümeye, gücüne güç katmaya devam eden TEKNOFEST’i; 5 gün boyunca teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, teknoloji yarışmaları ödül törenleri, sahne gösterileri ve etkinliklerle dopdolu milyonlarca teknoloji meraklısının ziyaret etmesi bekleniyor.
YÖK BAŞKANI PROF. DR. EROL ÖZVAR, TEKNOFEST’TE ISUBÜ STANDINI ZİYARET ETTİ
Teknoloji tutkunlarını bir araya getiren dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST2023’te YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi standını ziyaret etti.
YÖK Başkanı Özvar, ISUBÜ Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Çatal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Öztürk ve stanntta görevli akademisyenlerden üniversite ile ilgili bilgiler aldı.
Türkiye'nin teknolojideki gelişimini gösteren TEKNOFEST’te stantları gezerek öğrencilerin bilim ve teknoloji tutkusuna ortak olan Özvar, Ülkemizin geleceğine yön verecek projelere imza atan tüm gençlerimizle gurur duyduğunu ifade etti.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, üçüncü gününde Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. 1 Mayıs'a kadar devam edecek festivale Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuna sahip, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in 3. gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, üçüncü gününde Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor ve 1 Mayıs'a kadar sürecek.
İlker
30 Nisan 2023 Pazar 12:53Çatal,ağa babanla karsilasmissin, sende emeği büyük ama sende fos çıktın, vizyonsuz kaldın,carikcinin yolundan gidip başını kuma sokup bir daha cıkarmıyorsun