Isparta Valisi Aydın Baruş’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2022 yılında AEDAŞ’ın ilin enerji altyapısına yaptığı yatırımlar ile 2023 yılına yönelik projeleri konuşuldu. Toplantıda AEDAŞ yetkilileri, 2022 yılı içinde 170 km alçak gerilim, 107 km orta gerilim kablosunun yer altına alındığını ve şehir merkezinde yeraltı kablo oranın yüzde 43’ten yüzde 67’nin üzerine çıktığını bildirdi.
Kamu ve özel sektör geçtiğimiz günlerde Isparta’nın “enerjisi” için buluştu. Isparta Valisi Aydın Baruş’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (AEDAŞ), 2022’de Isparta’ya yaptığı yatırımlar ve 2023 yılına yönelik projeleri ele alındı.
Isparta Valisi Aydın Baruş’un başkanlığında yapılan genel değerlendirme toplantısına TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, AEDAŞ üst düzey yöneticileri katıldı.
ŞEHİR MERKEZİNDEKİ KABLOLARIN YÜZDE 67’Sİ YERALTINDA
AEDAŞ üst yönetiminin 2022 yılında Isparta iline yapılan yatırımlar hakkında detaylı bilgiler paylaştığı toplantıda, 2023’de hayata geçirilmesi planlanan projeler konuşuldu. Toplantıda AEDAŞ yetkililerinin yaptığı sunumda 2022 yılında hayata geçirilen yatırımlarla şehir merkezine 170 km alçak gerilim, 107 km orta gerilim yeraltı şebekesi ile 3 bin 260 LED aydınlatma armatürü tesis edildiği, şehrin aydınlatmalarının yenilendiği bildirildi. Yapılan yatırımlarla şehir merkezinde yüzde yaklaşık 43 seviyesinde olan yeraltı kablo oranın 24 puan artarak yüzde 67’in üzerine çıkarken alçak gerilim yeraltı hat uzunluğunun toplam şebekeye oranı yüzde 25’ten yüzde 40’a, orta gerilim yeraltı hat uzunluğunun ise yüzde 18’den yüzde 27’e çıktığı kaydedildi.
80 KM’LİK HATTA KAR VE BUZ YÜKÜNE DAYANIKLILIĞI YÜKSEK KABLOLAR ÇEKİLİYOR
Bu arada halen devam eden çalışmalar hakkında da bilgi verilerek havai hatlarda yapılan yenileme kapsamında, buz ve kar yüküne dayanıklılık oranı oldukça yüksek olan alpek kablo değişimlerinin sürdüğüne işaret edilerek yılsonuna kadar alpek kablo ile yenilenen hattın uzunluğunun 80 km’yi bulacağı belirtildi.
işsizdoktor
25 Kasım 2022 Cuma 09:24daha dün Çünür mahallesinde yağmurda kesilen bu elektrik değil miydi? tepeden tırnağa yalan a.k.
Duayen
25 Kasım 2022 Cuma 08:17Külliyen yalan. Dostlar iş başında görsün diye yer altı çalışmaları yapıldı. Bırakın yer altını yer üstü teller bile değişmedi. Madem yaptıklarını söylüyorlar web sayfalarında ayrıntılı olarak açıklasınlar. Hangi mahallede ne kadar iş yapıldı. Fotoğraflarla dürüstçe yayınlasınlar.
Mehmet
25 Kasım 2022 Cuma 07:47çok boş arsa olan yerlerde yapmıyorlar kullanıcı azmış :D örnek hızırbey asri mezarık çevresi
Vatandaş
24 Kasım 2022 Perşembe 20:34Mahalle araları kaldıDostlar iş başında görsün
Tedaş kontrol etsene
24 Kasım 2022 Perşembe 20:13Hele birde bıraktıkları pislikleri beton artıklarını temizleseler alsalar.
Töngeli
24 Kasım 2022 Perşembe 20:01Tönge de sadece ağaçların kafalarını kestiler başkada hiç bir işlem yapıldığını görmedik halen teller direklerde duruyor kar yağınca ne yapacağız, bakalım.
Harun
24 Kasım 2022 Perşembe 17:20Vatan mahallesi Davrazkent sitelerinin olduğu yerlerde yer altına alma çalışmaları yapıldı ama hala beton direklerde elektrik telleri var. Kaldırılması lazım çünkü teller ağaç dallarina değiyor.
onur
24 Kasım 2022 Perşembe 16:21Bizim Kepeci de hala her yer direk. Mahallede illa ki Belediye Başkanının oturması mı lazım her yerin güzelleşmesi için...
DEREYİ GÖRMEDEN PAÇAYI SIVAYAN,LAR
24 Kasım 2022 Perşembe 16:15KIŞIN GÖRECEZ ARTIK ISPARTA SÜTÇÜLERİN KARTOZ KÖYÜ GİBİ AYNI
vatandaş
24 Kasım 2022 Perşembe 16:00Kış Kendini Göstersin tam olarak görecez önceki gün az bi rüzgar çıktı bazı köylerde elektirikler akşama kadar gitti geldi bazı köylerde geçen kışı aratmayın da varsın iyi olsun
Ahmet
24 Kasım 2022 Perşembe 15:38Akşam oldumu yollar zifiri karanlık direkleri seyrekmi döşediniz eskiden arabayla şehir içinde önümüzü rahat görürdük şimdi uzun yol gibi uzun far yakacaz nerdeyse.
içten konuşan
24 Kasım 2022 Perşembe 15:37utanmadan bide haber e mi çıkıyonuz siz ,, 10 sene önce bitmeliydi bu ,, kara kış olup elektirik trafoları patlayana kadar beklediniz ,,