Isparta Valiliği koronavirüs pandemisi ile mücadelesine normalleşme sürecinde de hız kesmeden devam ediyor.
Yeni Sanayi sitesinde Emniyet Müdürlüğü araçları önce sesli anonslar ile vatandaşları uyardılar. Ardından ise İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile birlikte site içinde bulunan iş yerlerini tek tek denetlediler. Denetlenen iş yerlerinde önce ateş ölçümü yapıldı, ardından çalışanlar ve müşteriler, başta maske takmaları ve sosyal mesafe kullarına uymaları konusunda uyarıldılar.
Ekipler bunun yanında iş yerlerinde 20 yaştı vatandaşlar ve yabancı uyruklu çalışanların çalışma izinlerinin olup olmadığını kontrol edilerek, GBT sorgularını yaptılar. Kurallara uymayanlar hakkında idari işlem gerçekleştirildi.
Koronavirüs salgınına karşı yürütülen denetim ve kontrollerin artırılmasını toplum sağlığı açısından memnuniyetle karşıladıklarını belirten esnaflar ise tedbirleri elden bırakmayan ekiplere teşekkür ettiler.
Ekipler gün içinde Yeni Sanayi sitesinde bulunan iş yerlerin tamamında denetimlerini gerçekleştirirken yarında uygulamaya Gül Petek Sanayi sitesinde bulunun iş yerlerinde devam edilecek.
ibrahim
12 Mayıs 2020 Salı 17:45Sabah Güneştepe simit fırınına girdim 2 maskesiz çalışan simit yapıyordu almadım çıktım. Ardından sanayi uğurlu fırınına girdim çalışan sadece ağzını kapatmış burun açık içeredeki müşterilerin hiçbirinde maske yok devam ettim burç fırınına girdim personel maskeliydi ama içerideki müşterilerden hiç birinde maske yok tıklım tıklım. geçin bu denetim işlerini adam gibi yazın cezayı esnafına müşterisine.
alper
12 Mayıs 2020 Salı 14:59gostermelik
Ali
12 Mayıs 2020 Salı 07:40Bayrama kadar ve bayram dahil maskesiz çıkana ceza adam almış motora 3 çocuk kendi ile 4 hiçbirinde maske yok. Akşam ayazmana parkı içi hep genç dolu. Yol kapalı hep motorla çıkıyorlar hiçbirinde maske yok. Çevirip basacaksın cezayı. Çarşıda öyle maskesiz dolu. Arabada 5 kişi maske yok. Polis jandarma zabıta hangi birine yetişsin Ispartanın yüzde 50 kurala uyan yok. bakkallar hep açık maskesiz çoluk çocuk satış. Ayazmana 234 cad. Gizli denetleme olsun lütfen
Ispartalı
12 Mayıs 2020 Salı 03:33Ne olursa hemen esnaf yazık yetkiller bi düşünsün bu mübarek günde gidinde resmi daireleri denetleyin ısparta bu kadar zayıf yönetilmedi yazık
İspartali32
11 Mayıs 2020 Pazartesi 22:48Maskesiz gezenlerede ceza yazın çarşıda arabada her yerde tutun kesin cezayı sağlık herşeyden önemlidir
Hüseyin
11 Mayıs 2020 Pazartesi 20:55Teşekkürler. Geç kalınmış uygulama ****et güzel. Sayın valim eğirdir Isparta yolu. Jandarma kontrol noktasından kaçan onlarca araç yan yola girip eski tren yolu yanı tedavi merkezi altı hep kaçıyorlar. Orayafa jandarma ekipi konursa arasıra iyi olacak ilgilenirseniz sevinirim. Teşekkürler
Sedat
11 Mayıs 2020 Pazartesi 20:37İftardan önce ekmek almak için dışarı çıktığımda firinlarda, marketlerde, berberlerde musterilerinde calisanlarinda maske takmadigini ve mesafe kuralina uymadığını gördüm, inşallah ilimizde salgın ilerlemez