2024 Yılı 2. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu toplantısı Isparta Valiliği’nde Vali Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda gerçekleştirilen çalışmalar detaylı bir şekilde ele alındı.
Vali Erin, toplantının başında yaptığı konuşmaya 9 Aralık’ta Kara Havacılık Okul Komutanlığımıza ait helikopterin eğitim uçuşu esnasında düşmesi sonucu şehit olan ve aralarında okul komutanımız Tuğgeneral İsa Baydilli’nin de bulunduğu 6 kahraman askerimiz için baş sağlığı temennisinde bulunarak başladı.
Ardından toplantı gündemine dair açıklamalarda bulunan Vali Erin; kadına yönelik şiddeti, insanlık dışı olarak niteleyerek bu konuda eğitim faaliyetlerinin çok önemli olduğu ifade etti.
Vali Erin; “Kadına yönelik şiddetle mücadele konusu devletimizin üzerinde önemle durduğu konulardan biri. Kolluk kuvvetlerimiz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve bu konuda faaliyet gösteren gönüllü kuruluşlarımızın yaptığı çalışmalar sayesinde Türkiye'de önemli mesafeler alındı.
Isparta’da 2024 yılında aile içi ve kadına yönelik şiddet kapsamında değerlendirilen olaylarda yüzde 10.8’lik bir azalış gerçekleşmiştir. Koruyucu tedbir karar sayısında da yine yüze 17’lik bir azalış söz konusudur. Önleyici tedbir karar sayısında da yüzde 16 civarında bir azalışın olduğunu görüyoruz. 2024 yılında aile içi şiddet nedeniyle hayatını kaybeden herhangi bir kadın bulunmamaktadır. Zaten böyle bir şeyin de kesinlikle olmamasını temenni ediyor, bunun için çalışıyoruz.
2024 yılı Aralık ayına kadar 6284 sayılı kanun kapsamında toplam 2 bin 948 koruyucu ve önleyici tedbir kararı alındı. Bu kapsamda 191 kadın ve 100 çocuğumuz kadın konuk evinde misafir edildi. İlçe bazlı şiddet başvuruları değerlendirildiğinde de en yüksek başvurunun, merkez ilçeden toplamda bin 335 olarak görüyoruz. En düşük başvuru oranın ise Yenişarbademli ilçesinde gerçekleştiğini görüyoruz. Bu süreçte 39 gizlilik kararının alındığını ve 5 elektronik kelepçe takip takibinin yapıldığını görüyoruz.
Bu kapsamda önemli verdiğimiz hususlardan bir tanesi bilgilendirme, bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleridir. ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) ve paydaş kuruluşların aracılığıyla toplamda 7 bin 534 kişiye bu konuda gerekli eğitimler verilmiştir. 2023 yılında gerçekleşen eğitimlerle kıyasladığımızda da 2 katından fazla insanımıza ulaşmak suretiyle bilgilendirme yapıldığını görmekten de memnuniyet duyuyorum.” dedi.
Toplantıda; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Isparta Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kadınlar Birliği Derneği Isparta Şubesi tarafından sunumlar gerçekleştirildi.
Size müstehak
12 Aralık 2024 Perşembe 00:02Kadına şiddet kadının kendisinden kaynaklanıyor dürüst efendi erkekleri tercih etmiyorlar ana baba arkasına sığınan i..t kopukları serseri gibi sözde modern giyinen aile sorumluluğu alamıcak adamları kendileri tercih ediyor sonra başlarına gelmeyen kalmıyor kadın haklarının arkasına sığınıyorlar dürüst adamla evlenseler bile onlara yaramıyor boşaniyorlar adam sonra yıllar boyu nafaka ödüyor dürüst erkek tercih eden kadınlara saygım sonsuz ama öteki serseriler sırf sözde modern görenler beter olu
Garip Ömer
11 Aralık 2024 Çarşamba 15:49Peki benim anam ne olacak cinciden hesap sorulsun Sayın yetkililer, büyüklerim, Cinci Arif in çocuğu olduğumu düşünüyorum, babalık davası açacağım, param yok avkat tutacak, nolur siz devlet büyüklerim yardım etsinn
Erkege siddet ne olacak
11 Aralık 2024 Çarşamba 13:46Erkege siddet ne olacak???bu yüzden nafaka,6284 yasasi yüzünden kimse evlenemiyor ki???evlenende boşanmak için bir ömür boyu sürünüyor.
İlahi adalet
11 Aralık 2024 Çarşamba 13:09Kadına şiddete son diyorsak caydıdırıcı yıldırıcı cezalar uygulanmalı bende şiddet mağduruyum daha geçen gün yan taraftaki bir kadın ve kocası tarafından sözlü tehdit hakarete maruz kaldım aleni bir şekilde sokak ortasında sekiz on kişi içinde pervasızca utanmadan bağırıp çağırıp tehdit ve hakaret ettiler nasıl olsa cezalar bunlar için geçersiz yaptıkları yanlarına kar sanıyorlar