Isparta’da buğday ve arpa hasadı başladı. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, şehir genelinde hububat ürünlerinde hasadın sürdüğünü belirterek, bu yıl yağışların etkisiyle verimde artış beklendiğini ancak aşırı yağışların bazı alanlarda ürünleri yere yatırdığını söyledi.
Tarım faaliyetlerinin yoğun olarak sürdüğü illerden biri olan Isparta’da, bu yıl buğday ve saman verimlerinde geçen yıla kıyasla artış bekleniyor. Isparta Ziraat Odası Başkanı Selçuk, “Bu yıl toprağın suya doyması ürünlerin gelişimini olumlu etkiledi. Ancak bazı bölgelerde aşırı yağış nedeniyle mahsuller yatmış durumda” dedi.
Hasat edilen ürünlerin Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) teslim sürecine ilişkin de bilgi veren Selçuk, üreticilerin TMO randevu sistemini kullanarak işlemlerini gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti.
"ÇKS kayıtlı üreticiler, ürün teslimi için http://randevu.tmo.gov.tr/tmoHars/ adresinden randevu alabileceklerdir. Yeni hasat edilen ürünlerin rutubetsiz, temiz ve yabancı maddelerden arındırılmış olması çok önemli. Ürünler lisanslı depo işletmelerine teslim edilecektir. Tüm üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum” ifadelerini kullandı.
Zahireci
28 Haziran 2025 Cumartesi 22:16Muslahattin yine kendine pay çıkarmış