CHP Isparta Merkez İlçe Başkanı Birtan Özgün Takmaz, ekonomik kriz ve gençlerin yaşadığı barınma sorunlarına dikkat çekerek, Isparta'da esnafın ve vatandaşların artan ekonomik yük karşısında zorlandığını vurguladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Merkez İlçe Başkanı Birtan Özgün Takmaz, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik darboğazın Isparta’da gençleri, esnafı ve tüm kesimleri derinden etkilediğini belirtti. Başkan Takmaz, 31 Mart seçimlerinden sonra uygulanan IMF temelli ekonomi politikalarının, tasarrufların düşmesine ve yatırımların durmasına neden olduğunu söyledi.
"GENÇLER YURT VE GEÇİM SIKINTISI İLE MÜCADELE EDİYOR"
Başkan Takmaz, Isparta’da gençlerin barınma sorunlarının giderek büyüdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:
“Gençler, yetersiz yurt kapasitesi ve fahiş apart fiyatları nedeniyle büyük bir barınma kriziyle karşı karşıya. Günlük otobüs fiyatlarının artması ve yaşam maliyetlerinin yükselmesiyle bir öğrencinin Isparta’da kendini geçindirebilmesi için en az 15 bin lira gelir gerekiyor. Ancak bu da çoğu genç için mümkün değil. Geçim sıkıntısı nedeniyle gençler okullarını bırakmak ya da alakasız işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Bu durum, gençlerin eğitimine ve geleceğine ciddi zarar veriyor.”
"HİZMET SEKTÖRÜNDE ASGARİ ÜCRET SARMALI"
Isparta’da istihdam alanlarının daraldığını belirten Başkan Takmaz, hizmet sektöründe asgari ücretle çalışanların sayısının giderek arttığını ifade etti:
“Şehirde sürekli olarak hizmet sektörüne yönelik işletmeler açılıyor. İnsanlar asgari ücretle tavuk dönercilerde, telefon mağazalarında ya da benzeri işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Yatırımların durduğu bir ortamda, asgari ücretle geçinmeye çalışan insanların sayısı arttıkça, ekonomik düzelme maalesef mümkün olmuyor.”
"EKONOMİK ÇÖZÜM İÇİN YATIRIM VE TASARRUF ŞART"
Başkan Takmaz, Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da da ekonomik problemlerin temelinde yanlış ekonomi politikalarının yattığını belirtti.
“31 Mart’tan sonra uygulanan IMF modeline dayalı ekonomi politikaları, parasal genişlemeyi durdurup faizleri artırarak vatandaşları harcamaya yöneltti. Ancak tasarruf ve yatırımların olmaması nedeniyle ekonomik çöküş hızlandı. İnsanlar yalnızca mevcut gelirlerini harcayabiliyor, birikim ve yatırım yapamıyor. Bu, esnafın işlerini de olumsuz etkiliyor. Çözüm, vatandaşın tasarruf yapabilmesini ve yatırımları artıracak ekonomik düzenlemeleri sağlamaktan geçiyor.”
"CHP SAHADA VE ÇÖZÜM PEŞİNDE"
Başkan Takmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Isparta’daki sorunlara çözüm üretmek için sahada olduğunu belirterek şunları söyledi:
“CHP olarak hem gençlerin hem esnafın yaşadığı sorunların çözümü için mücadele ediyoruz. Bu doğrultuda raporlar hazırlayıp genel merkezimize iletiyoruz. Ekonomik kriz, barınma sorunu ve istihdam yetersizliği gibi temel sorunların çözümü için atılması gereken adımları halkımıza anlatmaya devam edeceğiz.”
CHP, halkın sorunlarına dikkat çekerek çözüm üretme çabalarını sürdürüyor. Isparta halkı için ekonomik düzelme ve adaletli bir yaşam mücadelesine destek olmaya devam edecek.
Hadi söyler
11 Aralık 2024 Çarşamba 12:58CHP'li belediyeler milyonları şarkıcılara gömeceğine gençlere dağıtsaydı.
İsmail
08 Aralık 2024 Pazar 20:08Ekonomik kriz yok aç gözlü tok satıcı esnaf var Isparta esnafı beş para etmez beter olsunlar
Bükücü
08 Aralık 2024 Pazar 13:01Ağzı var konuşuyor ortaya somut bir şeyleri paylaş bilelim gündeme gelmek için olur olmaz konuşup duruyorsunuz aynı vekilin gibi
M akman
08 Aralık 2024 Pazar 12:25Kardeşim çalışana allah veriyor ben 18 yasımda fransaya gittiim burdan eski halıları alıp fransada sattım gül suyu gül yağı kacırdım sattım burda köylüden 3 kuruşa antik paralar alıp fransada çılgın fiyatlara sattım ama çalıştım sizde çalışın kardeşim çalışan kazanır elması kızarır bize 50 yıl önce öğretmenimiz söylemişti
Selim u
08 Aralık 2024 Pazar 11:56Arkadaşlar çalısana ekmek var bu ülkede 17 bin maas aldını farzet 2 bin mutfak gideri 2 bin faturalar 4 bin kira öde eee kalanı ye ye bitmez kardeşimmm alkol sigara içeyiver starboksa gitme kardeşimmmm
Has akpli
08 Aralık 2024 Pazar 11:54Ülkede krizmi var arkadasım ya lokanta restoran bar disco meyhane gazinolar agzına kadar dolu millet kasaplarda et kuyrugunda alısveriş merkezleri agzına kadar dolu neyin kafasını yaşıyorsunuz siz
M akman
08 Aralık 2024 Pazar 09:36Yeter kardeşim yeter öantıklı harcama yaparsan yeter ama sen gidip kebapçıda kebap yiyverem tatlıcıda tatlımı yiyem gidem pavyonda içem dersen yetmez tabi 15 bin azmı 2 aile geçinir ya
Ispartada iş sahası Fabrikalar yokki
08 Aralık 2024 Pazar 08:35Ispartada iş sahası fabrikalar yokki,gençler nerede çalışacak???Denizliye gidin görün fabrikaları,bundan 40 yıl önce denizli bizden cok geriydi.
Ispartalıyım
07 Aralık 2024 Cumartesi 22:22Gençlerimiz pahallılıkk dan şikayet ediyorsa hem çalışıp hem okuyacak ,yok öyle baba parası ile hiçbir geleceği olmayan okullarda okuyup 4 yıl sorumsuz hayat yaşamak ,meslek sahibi olun cebiniz para görsün
Aynen gencligin proplemleri bunlar
07 Aralık 2024 Cumartesi 19:29Aynen gençlerin proplemleri bunlar.üstüne birde üniversiteyi bitirip işsizlikle boguşmak var,gücü yeten avrupaya kaçıyor.
Emekli
07 Aralık 2024 Cumartesi 17:52Emekliyim gayetde iyi geciniyom.bu cohape ortalığı garıstıriyor.
Beyinsiz Dumrul akkurt
07 Aralık 2024 Cumartesi 17:29Rahmet dedem Berkecan hoca efendi hazretleri 70 sene evvel Kılıçdaroğlu zamanında petrol kuyruğu, iPhone kuyruğu vardı diye anlatırdı , bay kemal zamanında tanzim çadırı kurup halka ucuz marul satarlarmış, neredeeeen nereye .
Gazete okuru
07 Aralık 2024 Cumartesi 17:10Halkımızın sorunlarını ve çözümlerini tercüman olmanızdan dolayı sizlere teşekkür ederim.
Gazete okuru
07 Aralık 2024 Cumartesi 17:10Halkımızın sorunlarını ve çözümlerini tercüman olmanızdan dolayı sizlere teşekkür ederim.