Isparta'da 40 yıldır hububat ürünleri alım-satımı yapan Fazlı Karagür, hububat ürünlerinin Mayıs ayında hasadının başladığını belirterek, bulgur gibi ürünlerde ve baklagillerde fiyatlarında artış olduğunu söyledi.
Karagür; 'Fiyatlarda azalma yok. Geçen seneye göre diğer ürünlerde olduğu gibi hubuatlarda da artış var. Geçen yıl pirinci 24 liraya satarken bu yıl 45 liraya satıyoruz. Bulgurda ve mercimekte çok büyük bir artış yok. Fakat pirinçte afaki bir kuraklık olduğu için fiyatlarda yükselme oldu. Ama nohut, fasulye de herhangi bir sıkıntı yok. Tedarik sıkıntısı da yaşamıyoruz. Ülkemizde üretim düşüyor. Bu yüzden fiyatlar yükseliyor. Üretim artarsa fiyatlar da yükselmez. Kırmızı mercimeği bir yıldır aynı fiyata satıyoruz. Neden diye soracaksanız mal var, üretimde de herhangi bir düşme yok bu yüzden aynı fiyattan gidiyor. Bu ürünlerin fiyatları tamamiyle arz talep meselesine ve dünya piyasına paralel olarak değişmekte. Burada bir gıdanın fiyatı yüksek olduğunda direk olarak dışardan geliyor. Bu sayede ürünü dengeliyor.Yeterli miktarda mal olduğu zaman ise fiyatlarda hiçbir sorun yaşamıyoruz. Buradaki ürünlerin çoğu il dışından geliyor. Isparta'da yetişen pek bir ürün yok. Mesela mısır Aydın'dan mercimek Gaziantep'ten geliyor. Her ürün ayrı yerleden geliyor. Isparta'da yetişen sadece nohut var. Bir miktarda Dinar bölgesinin oralara fasulye ektiler. Oradan da geliyor ve fasulyesi de oldukça güzel. Bunların dışında hububat olarak Isparta'da üretim yok veya yetersiz diyebiliriz' diye konuştu. (Ali Rıza Cesur)
vatandaş
04 Haziran 2023 Pazar 21:40tarlayı süren tratörün mazotu, tarlada kullanılan ilaç, toplayan işçinin maaşı, dükkana taşıyan kamyonun mazotu, satan dükkanın çalışan maaşı - elektriği - doğalgazı - suyu - kirası düşerse ürünün fiyatı da düşer. Yanı kısacası düşmez :)
Adalet isteyen
04 Haziran 2023 Pazar 21:06Üretmek çiftçi yi desteklemek enflasyonu düşürmek doları değersiz hale getirmek tür parasini değerini yükseltmek asgari ücreti 25 bin yapıp alım gücünü yükselterek piyasayı hareketlendirmek
Arasta esnafı
04 Haziran 2023 Pazar 19:25Niye en onden kosuyorsun fazli bey akp aktivitelerinde simdi bos yere konusma bence
Ispartalıyım
04 Haziran 2023 Pazar 18:47Üretimi kim yapacak herkes köyü bıraktı şehirlere göçtü ,tarım ,hayvancılık zor geliyor ,yeni nesil bedava hayata alıştı çalışmak DNA larında yok sonra iş yok, iş çok çalışacak adam yok ,hani kızıyorsunuz ya mültecilere onlar çalışıyor yoksa çırak yok ,sonra üretim yok olmaz tabii bırakın çocuklarınızı okutmayı meslek sahibi yapın sonra acısını çekersiniz okumak isteyenlere laf yok ama bir çoğu boşuna okuyor karşılığı yok sonra devlet iş demeyin
Verimli topraklarımız
04 Haziran 2023 Pazar 17:30Üretim yapılmalı ithalat yapıldığı sürece dışa bağımlı hale gelindi bizim verimli topraklarımız dünyanın neresinde var dört mevsim üç yanımız denizlerle çevrili bu kadar Allahın lutfu bize verilmiş olan kıymetini bilene
Aa
04 Haziran 2023 Pazar 14:25Çok ucuz zaten ne düşmesinden bahsediyorsunuz