25 Nisan 2024 Perşembe

Isparta Defterdarlığı’ndan önemli duyuru

Isparta Defterdarlığı’ndan önemli duyuru

Isparta

Isparta Defterdarı Osman Koçaş açıklamasında; ‘Bilindiği gibi Genel Bütçeli dairelere ait; vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait mahkeme masrafı, vergi cezası, para cezası gibi asli, gecikme zammı, faiz gibi fer’i amme alacakları ve aynı idarelerin akitten haksız fiil ve haksız iktisaptan doğanlar dışında kalan ve kamu hizmetlerinden doğan diğer alacakları ile bunların takip masrafları Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı Vergi Dairelerince (Bağımsız veya Bağlı Vergi Dairelerince) tahsil edilmektedir.

​Ayrıca çeşitli kanunlarca da Vergi Dairelerince tahsil edilmesi öngörülen kamu alacakları da bu daireler marifetiyle tahsil edilmektedir.

​Söz konusu tahsilatlar;

a- Vergi Daireleri Veznelerince,

b- Anlaşmalı olunan banka ve özel finans kurumlarınca,

c- Posta çekleri ile,

d- İnteraktif Vergi Dairelerince,

yapılabilmektedir.

Bakanlığımızca gerekli teknik altyapı oluşturularak bu tahsilatlara bir yenisi daha eklenmiştir.

28.11.2022 tarihinden itibaren Isparta Defterdarlığına bağlı; Kaymakkapı, Davraz, Eğirdir, Yalvaç Vergi Dairelerince KREDİ KARTI İLE TAHSİLAT uygulamasına başlanılmıştır. Şimdilik sadece Ziraat Bankası Kredi Kartı geçerli olup ilerleyen tarihlerde anlaşma yapılan tüm banka ve özel finans kurumları kredi kartları ile de tahsilat yapılabilecektir.

Kredi kartı ile borç ödeme avantajlarından yararlanmak isteyen mükelleflerimize duyrulur.28.11.20222/ Pazartesi

​​

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sarkikaraagac esnaf

29 Kasım 2022 Salı 06:22

Sarkikaraagac ilçesi bu uygulamaya neden dahil edilmedi sorabilirmiyiz.hala üvey evlat muamelesi yapılıyor bu ilçe ısparta vilyetine bağlı değil mi.yaziklar olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR