27 Temmuz 2024 Cumartesi

Isparta'ya vali olarak geldi

Isparta'ya vali olarak geldi

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Kariyer Söyleşisi”nin bu haftaki konuğu Rize Valisi İhsan Selim Baydaş oldu.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşinin açış konuşmasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kiriş yaptı. Ülkemiz tarihinde ve günümüzde mülki idarenin her zaman en saygın kariyer alanlarından birini oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Kiriş, “Bu saygın alanın eğitim, faaliyet ve sorumluluğu da ciddi ve hayati konuları içermektedir. Biz de fakültemizde mülki idare mesleğinin zirvesinde yer alan konuklarımızı ağırlıyoruz. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’a katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, öğrenciler için verimli bir etkinlik olmasını diliyorum.” dedi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kendisinin de SDÜ ailesinin bir üyesi olduğunu ve yüksek lisans eğitimini üniversitemizde aldığını belirtti. Sözlerinin devamında kariyer hayatı hakkında öğrencilere bilgi veren Vali Baydaş, ülkelerin yönetim şekillerinden ve zamanla değişen yönetim sistemlerinden bahsetti. Devletlerin baki ve aynı olduğunu ancak dönemin ve zamanın ihtiyaçlarına göre reformların yapıldığını dile getiren Vali Baydaş, ülkemizde de 16 Nisan 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kabul edildiğini 9 Temmuz 2018 yılında da uygulanmaya başladığını söyledi. 

Rize Valisi Baydaş, konuşmasının devamında Gençlik ve Spor Bakanlığının Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi öncesi ve sonrasına ait idari yapılanması hakkında bilgi verdi. Vali Baydaş, etkinlikte öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

tezarar

30 Mayıs 2024 Perşembe 13:26

Yüksek lisans tezini bulamadım. Merak etmiştim.

Siyaset ve torpille

30 Mayıs 2024 Perşembe 12:30

Vali olabilmek torpille, yoksa onbinlerce kamu yönetimi,uluslararasi ilişkiler mezunu var, Siyaset işi,dayin tarikatın yoksa kaymakam olamazsın,organize işler!!!!

Aslı YEŞİLDERE

29 Mayıs 2024 Çarşamba 23:19

Yahu habere nasıl başlık atıyorsunuz? Hiç mi Türkçe gramer bilginiz yok? Rize Valisi Isparta'ya misafir olarak gelmiş. Vali olarak gelseydi Isparta Valisi olurdu. Yeter artık bırakacağım bunları takip etmeyi artık. Sayemizde reyting bari yapmasınlar. Türkçe cahilleri.........

Vatandaş

29 Mayıs 2024 Çarşamba 19:35

Üniversitenin ikiye bölünmesi hata idi.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR