GİZEM SARIKAYA- Isparta Eski Kültür Sineması’nda 1990 yılından beri gözlük tamiri ile uğraşan Mehmet Demirbilek, Isparta’nın ilk gözlük tamircilerinden biri olduğunu ve yaklaşık 33 yıldır mesleğini icra ettiğini söyledi.
Demirbilek, cerrah için kalp ameliyatı ne ise, benim içinde gözlük tamiri odur diyerek mesleğinin ayrıntılarını anlattı. Demirbilek; ‘’1990 yılından beri Isparta ve Türkiye’nin bazı illerinde gözlük dükkanlarının gözlük tamirini yapıyorum. İşimi çok seviyorum ve yapmaya devam edeceğim. Burada ikinci emekliliğimi yaşıyorum. Kırılan, bozulan her türlü gözlüğü tamir ediyorum. Kırılan parçaların çoğu elimizde mevcut. Bulunmayan parçalar olursa müşterimize yenisini temin etmeye çalışıyoruz. Şimdiki iş yerimi kurarken dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı’dan yardım istedim. Sanatkar olduğumu ve mesleğimin ölmesini istemediğim için bir dükkan açmamda yardımcı olmasını istedim. Sağ olsun beni geri çevirmedi ve şu an işyerimde sanatımı devam ettiriyorum. Bizim meslek zordur. Bir cerrah için kalp ameliyatı ne ise gözlük tamiri de bizim için odur. Gözlük tamiri çok ince işçilik ve sabır ister. Bu sebep ile mesleğin geleceği olduğunu düşünmüyorum çünkü çırak yetişmiyor. Mesleğimi uzun yıllardır yaptığım için, işin ustası oldum. Isparta’da da birçok kişi tarafından tanınırım. İşlerim yoğun geçiyor ve halimden memnunum’’ dedi.
Vatandaş
29 Temmuz 2023 Cumartesi 20:02Kibirden gelen söylemi savunabilecek kadar aşağılık olanlar utanmadan bir de ameliyata ortak olma gibi düşüncesi yok diye daha da aşağılıyor doktorluk mesleğini. Çaşrı merkezde her yerde gözlük tamiri yapılıyor ama herkes doktor olamıyor. Terbiyesizler haricinde kimse de doktorluk mesleğinin yaptığını kendi işiyle kıyaslamıyor.
Erol Ispartalı
29 Temmuz 2023 Cumartesi 09:43Mehmet bey,kiyaslama yaparken tabiiki kendini bir tıp doktoru olarak düṣünmüyor,önüne gelen teknik iṣlem gerektiren bir gözlüğü nasil eski haline getirip,vatandaṣi ikinci bir gözlük alma mecburiyetinden kurtardigini anlatmaya çalisiyor.6 yil tıp okuyan doktor olup o kutsal meslegi icra edenin yerine koymuyor sevgili hocam, korkmayin sizin ameliyata ortak plma gibi bir düṣüncesi yok.Oto tamircisi de ayni ...
Vatandaş
29 Temmuz 2023 Cumartesi 01:49Sanırım gözlük tamiri için 6 yıl okuyup bir de uzmanlık alanı seçiliyor ki gözlük tamiri ile cerrahlık kıyaslası yapılabiliyor. Gözlük tamiri ile bir cerrahi işlemi kıyaslayabilmek en basit tabirle enaniyet duygusundan başka bir şey değildir. Yazık böyle insanlar kendilerine bir de esnaf diyor.
Hasan
28 Temmuz 2023 Cuma 21:29Iş yeri Kultur Sitesindedir
çırak yetiştir çırak
28 Temmuz 2023 Cuma 14:18mesleğin yok olup gitcek , ihtiyaç bu iş
sengetli
28 Temmuz 2023 Cuma 13:43cingöz recai kardeşime yüzde yüz katılıyom.harika yazmış.bomba 32 haber kalmadı galiba.geçendede haber yapmıştınız bu haberi.hayırdır.
vatandaş
28 Temmuz 2023 Cuma 11:28Cerrah kalbi calisirken adamin icini acip ameliyat ediyor. Siz adamin gozlugunu yuzunden cikarmadan tamir edip camini degistirebiliyor musunuz ki bu kadar iddialisiniz :)
Dr
28 Temmuz 2023 Cuma 10:41Bu başlığı atarken doktorlara yaptığınız ayıbın farkında mısınız ne alaka yaptığı ufacık kaynak onu da 75 tl gibi fahiş bir fiyata yapıyor vergi yok algı yok
Cingöz Recai
28 Temmuz 2023 Cuma 10:28Adamın işçiliği iyi ama esnaflığı kötü. Sürekli bir şikayet, bir memnunsuzluk. Ne zaman gitsek işim çok vaktim yok bahanesi. Esnaf adam sirke satsa bile yüzü bal satar. Az yada çok ne fiyat istediyse alıyor. İşini de iyi yapıyor bir de güler yüz gösterse sorun kalmayacak. Hayırlı, bereketli işlerin olsun Mehmet Usta. Bizimkisi yüzüne söyleyemediğimiz dost tavsiyesi.