Isparta'da kurulan 77 tesiste alabalık üretilerek ekonomiye katkı sağlanıyor.
Sütçüler, Aksu, Eğirdir, Merkez, Yalvaç, Gönen, Uluborlu, Atabey ve Şarkikaraağaç ilçelerindeki akarsulara ve barajlara kurulan alabalık üretim tesisleri, hem bölgenin ekonomik gelişimine katkıda bulunuyor hem de su kaynaklarının değerlendirilmesini sağlıyor. Kentteki 77 tesis de yıllık 2 bin 221 ton üretim yapılmaktadır. Isparta'da en çok işletmeye sahip ilçe Sütçüler'de; Yeşilyurt'ta 4, Aşağıyaylabel'de 4, Çandır'da 22 olmak üzere toplam 30 işletme bulunuyor.
Isparta'da üretilen alabalıklar yine il içinde faaliyet gösteren işleme tesislerinde işlenerek, Rusya, Gürcistan İspanya, Romanya, Dubai, ABD, Avusturya ve Macaristan'a ihraç ediliyor ve Ülke ekonomisine döviz girdisi sağlanıyor.
Sahada çalışma yürüten İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri düzenli olarak üretim tesislerinin denetimlerini gerçekleştiriyor.
Erol
11 Ekim 2023 Çarşamba 07:42Bir ara candır havzasındaki tesisler Antalya'ya içme suyu olarak çekilecek diye balık tesislerinin kaldırılacağı gündemde idi inşallah böyle bir şey olmaz.
rakıya çok zam yaptı
10 Ekim 2023 Salı 13:57neyleyim yanında rakı olmayan balığı