ISPARTA'nın Gelendost İlçesi Çaltı Köyü'nde iklim koşullarına uygunluğu sayesinde her yerde üretilebilen hıyar üretimine başlandı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, şekline ve çeşidine göre sofralık ve turşuluk olmak üzere iki şekilde yetiştirilen hıyarların, turşuluk olarak Gherkin, Belair, Belmonte, Kornişon ve Rus olarak ayrıldığını açıkladı.
Yapılan açıklamada ise; "Turşuluk hıyarlarda hasattan sonra meyveler boylara ayrılır. Küçük meyveli turşuluk hıyarların pazar değeri daha yüksektir. Birinci kalite 0-6 cm boy, 2 cm en, ikinci kalite 6-9 cm boy, 3 cm en, üçüncü Kalite ise 9-12 cm boy ve daha kalın meyveli olanlardır. İlimiz Gelendost ilçesi Çaltı köyünde 2017 yılında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Ekonomik Yatırımlar kapsamında desteklenen, Ali Polat'a ait 16 dekar kapalı alana sahip serada Turşuluk Kornişon (Kaybira) yetiştirilmektedir. 45 bin adet fide 25 Nisanda dikilmiş, 25 Mayıs tarihi itibariyle 30 mevsimlik işçiyle hasada başlanmıştır. Üretim sezonu ekimin sonuna kadar devam edecek olup günlük ortalama 4 ton ürün hasat edilmektedir. Hasat edilen ürünler ihraç edilmektedir. İl Müdürlüğümüz üreten, yetiştiren, ekonomiye katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunan üreticilere her zaman destek olmaya devam edecektir" denildi.
Masal okumaya devam edin
18 Ağustos 2022 Perşembe 20:09Buda birşey mi ya memlekette hıyardan bol ne var ki
murat ram
18 Ağustos 2022 Perşembe 19:00Bir kamyon yaklaşık 20 Ton alır 4 ton bir kamyonun 1/5 i bunu haber yapacak tarafı nedir ben anlamadım çeyrek kamyon bile etmeyen hasatın neyi haber?
YABANCI
18 Ağustos 2022 Perşembe 14:39inşaALLAH YABANCI DÜŞMANLIĞI YAPIP tarlada YABANCILARI ÇALIŞTIRMIYORLAR.YABANCI DÜŞMANLIĞI YAPIP.TARLASINDA YABANCI ÇALIŞTIRANLAR.???????????? 2 yüzlülükten başka 1 şey değildir.MADEMKİ IRKINIZI SAVUNUYORSANIZ GURU DUYARIM LAKİN: IRKÇILIK YAPIP TARLANIZDA YABANCI ÇALIŞTIRIYÜRSAN 2 YÜZLÜSÜNÜZ.ne ekmeğiniz neden AYNI CEPHEDE BİLE VATAN SAVUNULMAZ