ISPARTA Ticaret İl Müdür Vekili Ahmet Çevik, 2021 yılında İl Tüketici Hakem Heyeti tarafından 2 Bin 372 tüketici şikayetinin karara bağlandığını açıkladı. Çevik, karara bağlanan tüketici şikayetlerin çoğunluğu Haberleşme sektörü (abonelik sözleşmeleri) ile mesafeli sözleşmeler (İnternet üzerinden yapılan alışverişler) olduğunu kaydetti.
15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla Ticaret İl Müdür Vekili Ahmet Çevik açıklamalarda bulundu.
Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeyle birlikte ülkeler arasındaki sınırların kalkması, dünya markalarının çoğalmasıyla daha çok ürün ve hizmet tüketiciye ulaşmaktadır diyen Çevik; "Bu da tüketicinin korunması kavramını modern dünyanın en güncel ve dinamik konularından biri haline getirmiş, yeni ve özel bir hukuk dalı olan tüketici hukuku doğmuştur. Geleneksel değerlerimizin yanı sıra ülkemizde tüketicinin ekonomik ve hukuki çıkarlarının korunmasına yönelik pek çok hukuki düzenleme yapılmıştır.
Ancak tüketicinin etkin korunmasının sağlanması için sadece yasal zeminin hazırlanması yeterli olmayıp, tüketicilerimizin hakları konusunda bilinçli olması gerekmektedir. Zira hak arandıkça haksızlıklar azalacaktır. Tüketici Hakları; 9 Nisan 1985 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen “Tüketicinin Korunmasına İlişkin Temel Esaslar” başlığı altında evrensel bir boyut kazanmıştır. Ülkemizde de 1985 yılından itibaren kutlanmaya başlayan Dünya Tüketici Hakları Günü, bütün dünyada tüketici haklarının daha da ileriye götürülmesi, bu haklara saygı gösterilmesi ve piyasalardaki tüketici aleyhine uygulamalara karşı tüketicilerin seslerini duyurmaları için önemli bir fırsattır. Tüketici Haklarının daha da genişlemesini sağlayan “6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girmiş ve bu tarihten itibaren Tüketici Haklarında Yeni Bir Dönem başlamıştır" diye konuştu.
2 BİN 372 ŞİKAYET KARARA BAĞLANDI
İl merkezinde kurulu bulunan İl Tüketici Hakem Heyetine 2021 yılı sonu itibariyle toplam 2 bİN 372 adet tüketici şikayetinin karara bağlandığını belirten Çevik; "İl Tüketici Hakem Heyetimizce 2021 yılı içinde karara bağlanan tüketici şikâyetlerin çoğunluğu Haberleşme sektörü (abonelik sözleşmeleri) ile Mesafeli sözleşmeler (İnternet üzerinden yapılan alışverişler) olup sırasıyla ayıplı mal ve ayıplı hizmetlerden oluşturmaktadır. Tüketicilerimizin; haklarını bilen, savunan ve piyasayı etkileme gücünün farkında olan bilinçli ve güçlü tüketicilere dönüşmeleri dileklerimizle" şeklinde konuştu.
Ali
17 Mart 2022 Perşembe 18:24Geçmediğim köprülerin parasını 5'li çeteye ödüyoruz.Bu zorbalığa dur diyecek adalet bakanı gelsin....
YABANCI
17 Mart 2022 Perşembe 11:05ben bilmem BU AZİZİ MUBAREK ĞÜNDE HAKK dan YANA OLMAYAN KANUN YERİN DİBİNE BATSIN.MİSAL:KRDA OTURAN KİŞİLER YAPILAN SÖZLEŞME HAKKANİYETLİMİ?SU,ELEKTRİK,DOĞAL GAZ ABONELERİ TOPLAM TUTAR özel sektörün cebine ğiriyor ve BİNLERCE ABONENİN PARASINI KULANIYOR başka savuma ve mazeret UYDURMAK VIDI VIDI İŞİDİR hani BAROLAR EFENDİLER ĞÜYA HAKK SVUNUYORLAR YAAAAAAAA soframa almam bunları 1 damla su dahi vermem PARAYI HER ŞEYİN ÖNÜNDE ĞÖREN TOPLUMLAR YIKILMAYA MAHKÜMDÜR .