UMRE dönüşü yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Isparta'da yurda yerleştirilen ve yapılan testleri pozitif çıkan 39 kişi, tedavilerinin ardından evlerine gönderildi. Böylece, bugüne kadar yurttan tahliye edilen umreci sayısı 472'ye ulaştı.
Suudi Arabistan'dan umreden dönüşü 16 Mart tarihinde Isparta Murat Hudavendigar Erkek Öğrenci Yurdu'nda karantinaya alınan 586 kişiden, testleri negatif çıkanlar memleketlerine gönderilmeye devam ediyor. Kentten tahliye olan umrecilerin sayısı her geçen gün artıyor.Testleri pozitif çıkan, ancak uygulanan tedavisi sonucu iyileşen 39 umreci daha dün tahliye edildi. Isparta Murat Hudavendigar Erkek Öğrenci Yurdu'na gelen 2 otobüsle 39 kişi, Konya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'ya gönderildi. Umreciler, 14 gün daha evlerinde izole olacak.Dün evlerine gönderilen 39 kişi ile birlikte Isparta'da tahliye edilen umreci sayısı 472'ye ulaştı. Böylece Isparta'da 114 umreci misafir kaldı.
selim
11 Nisan 2020 Cumartesi 19:56Dinle niyazla işi olmayan baya içini kinini döktürmüş,virüsün türkiye merkezi istanbul bunun sebebi ABD ve Avrupadan dönen vatandaşlarımız, hepsi bile bile corana virüsü kaptı ülkemize getirdi öylemi yazık ayıp,yapılacak tek bir şey var ZORUNLU OLMADIKÇA EVİNDE KAL sağlıkçılara v
samet tekli
11 Nisan 2020 Cumartesi 00:51hac, umre, namaz nıyazla alakası olmayanların bu konu hakkında yorum yapması ilginc, biz sizin içmenize sıçmanıza karısıyormuyuz
İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir!
11 Nisan 2020 Cumartesi 00:26Vatandaşlarımız ne bilsin bulaşıcı hastalık tehlikesi olduğu veya savaş, kıtlık vb. yol bakımından can güvenliği olmadığı zaman kişinin üzerine hac farz olmadığını! Bu ilmihal bilgisini bilip, parayı değil insanların can güvenliğine önem verip zamanında tedbir alması gereken kurum tabiki Diyânetti! Bize bu bilgileri tâ 10 yaşında diplomasız diye beğenmedikleri medreselerde müderrisler öğrettiler!
doğrucu
10 Nisan 2020 Cuma 20:41umrecilerin ilimize gönderilmesinin nedeni yeni öğrenci yurtlarının yapılmış olması ve şehir hastanesinin var olması ile sağlık alt yapımızın iyi olması olamaz mı.Kimseye haksızlık etmiyelim.
Selam32
10 Nisan 2020 Cuma 19:48Bütün sınır kapıları kapanırken, son güne kadar umre kapısını açık tutup olayların bu kadar çok olmasına neden olanlarla ilgili hiçbir soruşturma açılmayacak mı. Özellikle umreciler göz göre göre son güne kadar kimler tarafından gönderildi. Şikayetçi olmaları ve ihmali olanlar maddi manevi tazminat ödemeli
muzo
10 Nisan 2020 Cuma 17:54Artık beş sene hac ve umre yasaklanmalı
Ahmet As
10 Nisan 2020 Cuma 16:36Vali getirdi kabul karşılayan ve bunu yaparken önlem almayan akıllılar hiç gazete okuyup TV izlemediler mi ya orada çaya kahveye yan odaya gidenler ve buna izin verilmesi nedir oradakiler buna nasıl ve neden izin verdiler
Sabri sağır
10 Nisan 2020 Cuma 15:16Umrecilerin geri gönderildiği maraş Urfa Konya hepsi büyükşehir hepsinin sağlık imkanları ıspartada daha fazla. Memleketlerinde karantinaya alınmayıp özellikle Isparta ın seçilmesi çok garip. Isparta ya bu kadar pozitif coronalı çok fazla
Başarılı
10 Nisan 2020 Cuma 14:44Ne güzel valimiz kabul edilmedik umreci bırakmamış, kendi memleketlerinin kabul etmediği ne kadar şüpheli varsa Isparta kucak açmış. Sonuç mu? Salgında artık Türkiye nin bir numaralı ilinin valisi olarak görevine devam etmekte tebrikler.
seyran
10 Nisan 2020 Cuma 13:36yolları açık olsun Allah bizi böyle bir afetle bir daha sınamasın