19 Nisan 2024 Cuma

Isparta'da Kapora operasyonu

Isparta'da Kapora operasyonu

Isparta

Isparta'da sosyal medya sitesi üzerinden uygun fiyata elektronik eşyaları sattıklarına dair ilan vererek, müşterilerden kapora isteyen ve ardından kayıplara karışan 2 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sosyal medya sitesi “Facebook Marketplace” üzerinden sahte ilan oluşturarak değerinin altında cep telefon ve elektronik eşya vb. sattıklarına dair ilan verdikleri, mağdurlardan “Kaparo” istedikleri ve aldıkları paradan sonra cep telefonundan engelleyerek nitelikli dolandırıcılık suçu işlendiği tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucu, “Nitelikli Dolandırıcılık” suçunu işledikleri tespit edilen F.O. ve A.E isimli şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KİRA ÜCRETİ VE KAPARO ALDI

Sosyal medyada ve internette kiralık ev siteleri üzerinden sahte kiralık ev ilanı oluşturarak mağdurlardan “Kira Ücreti” veya “Kaparo” adı altında para talep ettikleri, mağdurlardan paraları aldıktan sonra cep telefonundan engelleyerek nitelikli dolandırıcılık suçu işlendiği tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucu “Nitelikli dolandırıcılık” suçunu işledikleri tespit edilen M.U. isimli şüpheli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İlkokul terk

07 Ekim 2022 Cuma 21:21

Kaparo mu :D :D

Mehmet

07 Ekim 2022 Cuma 19:04

Kaporadır o azıcık dikkat.

Djdikkat

07 Ekim 2022 Cuma 18:42

Uyanık olun hizmeti yada ürünü elinize almadan kimseye 5 para vermeyin devir şeytanın insanlığı sardığı bir devir

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR