Isparta’da hayvan barınağı sayısının artırılması için Isparta Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda verilere göre 13 bin 830 köpek varlığına sahip Isparta’da 3 bin 866 sokak köpeği bulunuyor.
İçişleri Bakanlığı 1 Ekim 2025 tarihine kadar sokaklarda gezen başıboş köpeklerin toplatılmasını istemişti. Bu kapsamda Isparta Belediyesi Hayvan Barınağına ek olarak merkez Büyükgökçeli köyünde İl Özel İdaresince, Yalvaç ve Şarkikaraağaç ilçelerinde belediyelerce Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri hayata geçirildi.
Isparta’da sokak hayvan varlığı sayısı ve barınak kapasitelerine ilişkin veriler de ilk kez açıklandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında sokak hayvanlarının toplanması ve barındırılmasına yönelik bilgiler verdi. Isparta’da 1 Temmuz 2025 tarihi itibariyle sahipsiz 3 bin 866 köpek bulunduğunu kaydeden Temel, barınak konusunda Isparta’nın Türkiye’deki en iyi illerden bir olduğunu söyledi.
Isparta’da şu anda 6 bin 550 sokak köpeğini barındırmaya yeterli 4 barınakta doluluk oranı yüzde 67 seviyelerinde, İl genelinde sokak hayvanı toplama ekibi sayısı 16. İl genelinde 2025 Temmuz ayı itibariyle 3 bin 27 sokak köpeği toplatıldı.
İl Özel İdaresi tarafından yapılan hayvan barınağının hizmete girmesiyle bu sorunun kökten çözüleceğini ifade eden Temel, toplama çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Kemal
18 Temmuz 2025 Cuma 15:46Helal olsun ısparta belediyesi ben denizlideyim toplamıyorlar yeminle sokakta pitbul bile dolanıyor cekip belediyeye attım cimere sikayet ettim ilgilenen yok hergün bi köpek kovalıyor
hikaye
18 Temmuz 2025 Cuma 15:01çoook
Özıspartalı
18 Temmuz 2025 Cuma 14:02Hiç üşenmeden kaç tane köpek var diye önümüzdeki saydınız
Vatandaş
18 Temmuz 2025 Cuma 13:34Barınak diye yaptıklarının çoğu derme çatma, barınak yapılırkem köpeklerin yaşam alanları düşünülmüyor, ufacık alana 500 tane köpek koyuyorlar, öyle barınak olmaz. Köpeklerin yağmur ve sıcaktan korunabilecekleri yuvaların olması gerekir, her daim mama ve sularının önlerinde bulunması lazım. Dolasabilecekleri yaşam alanlarinin oluşturulması gerekir, inşallah barınaklar bu şekilde yapılır.