Isparta'da FETÖ/PDY davasında aralarında eski Isparta ValisiMemduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, bazıeski rektör yardımcılarının da bulunduğu 49'u tutuklu 129 sanığınyargılanmasına devam edildi. Duruşmada sanık SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu,emekli ikramiyelerinin bankada beklediğini belirterek, mahkeme heyetindenyardımcı olmalarını istedi.
Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma sanıksayısının fazlalığı nedeniyle adli konferans salonunda yapıldı. AkşehirCezaevi'nde bulunan tutuklu eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİSaracılığıyla katıldı.
Bugünkü duruşmada tüm sanıklarla ilgili TEM ve KOM'dan gelenistihbarat raporları okundu. Ayrıca bazı tanıkların ifadelerine yer verildi.Duruşmada ayrıca sanıkların FETÖ'ye ati olduğu gerekçesiyle kapatılanAltınbaşak Eğitim Kurumları'nda çocuklarının okul kayıtlarını yine kapatılan Ispartaİşadamları Derneği'ne üyeliklerine ilişkin raporları okundu.
Duruşmada söz alan sanıklardan Ali İhsan A., bu yapıyakendisini FETÖ'nün Isparta mütevelli heyeti arasında gösterilen Bedri A'ninçekmek istediğini söyledi. Bedri A'nın işyerine gelerek cemaate paratopladıklarını belirterek kendisinden para istediğini belirten Ali İhsan A.,"Ben vermeyeceğimi söylediğimizde bir kez daha ısrar etti. Kendisi dahasonra para vermeyenin çayı içilmez diyerek çayımı içmedi. Sonra ayrıldı"dedi.
Bedri A.'ın bu yapının başı olduğunu herkesin bildiğinibelirten Ali İhsan A., Bedri A.'nın kendisini bu yapının içine çekmeyeçalıştığını söyledi. Bedri A. ise suçlamalara ilişkin cevabını yazılı olarakvereceğini açıkladı.
Eski rektörden emekli ikramiyesi talebi
Duruşmada söz alan SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu iseemekli olmalarına rağmen emekli ikramiyelerini alamadıklarını paranın bankadabeklediğini belirterek bunu için mahkeme heyetinden yardımcı olmalarını istedi.Mahkeme Başkanı Hacı Murat Yazıcı ise bu tür taleplerin yazılı olaraksunulmasını istedi. İbicioğlu, kendisinin yaptığı yurtdışı gezilerinin diniamaçlı geziler gibi algılandığını belirterek, "Oysa bu geziler resmigezilerdir. ABD gezimizde bizim FETÖ elebaşısı ile görüşüp görüşmediğimiz o geziyekatılan heyetteki kimselere sorulursa ortaya çıkacaktır. Kadrolaşma iddialarınayönelikse üniversiteden istatistiki bilgilere alınırsa o bilgilere görekadrolaşma olup olmayacağı ortaya çıkacaktır" talebinde bulundu.
Mahkeme Başkanı Hayati Yazıcı, okunan raporlardan sonraiddia makamının esasa ilişkin mütalaasını vereceğini belirterek duruşmayıyarına erteledi.
Vatansever
05 Mayıs 2017 Cuma 07:02Önceki rektör Hasan İbicioğlu emeklilik dilekçesini vermiş ve emekli olmuş.. Ya emeklisindir ya ihraç edilmişsindir, ikisi bir arada olamayacağına göre.. SÖYLER MİSİN HASAN İBİCİOĞLU, NEDEN SENİ İHRAÇ LİSTESİNDE GÖRÜYORUZ?